Jeep Gladiator 2020 - Terepre született

by Mészáros Gergely

Éppen 30 évnyi „pihenő” után visszatér közénk a Jeep nagy harcosa, a Gladiator. A 21. századi pick-up ugyan megtartotta a márka autentikus formanyelvét és legendás terepképességeit, ugyanakkor modern biztonsági és technológia megoldások, valamint átgondolt funkcionalitás és kiváló munkaképességek is jellemzik.

Európában talán kevéssé ismert, de nem az SJ platformra készülő Gladiator volt az utolsó Jeep pick-up az amerikai kontinensen. Az 1988-ban nyugdíjazott, 26 éves pályafutással büszkélkedhető Gladiator mellett, rövid ideig párhuzamosan folyt a Cherokee „bázisát” használó Commanche gyártása, melyet két- és négykerék-hajtású változatban, sőt akár Renault dízelmotorral is megvásárolhatták a vevők. Egészen 1992-ig. Később is próbálkozott különféle koncepciókkal a Jeep, ám a munkagépek sorozatgyártását a Dodge-ra, illetve a Ram-re hagyták. Most viszont, 2020-ban visszatér közénk a Gladiator, már-már mesebeli 4x4-es tudással, gazdag Jeep-örökséggel, remek teherbírással, valamint fejlett és takarékos motorkínálattal.
A Jeep formatervezői megtartották a Wrangler eredeti karakterét, többek között feltűnik rajta a jellegzetes hetes tagolású hűtőmaszk vagy az előredönthető szélvédő is, de mivel az újdonságnak munkaeszközként is helyt kell állnia, akad azért néhány jelentős módosítás. A nagyobb vontatható tömeg miatt például szélesebbek lettek a hűtőmaszk nyílásai, ezáltal több levegőhöz jut a motor. Ráadásul kicsit jobban meg is döntötték, hogy alacsonyabb legyen a légellenállás. Természetesen a kor szellemének megfelelően LED-es első-hátsó fényszórók is rendelhetők lesznek az autóhoz, miközben a rakodást csillapított mozgású, három helyzetben reteszelhető platóajtó könnyíti meg. A nyitott rakodótér hossza meghaladja a másfél métert, terhelhetősége meg a hét mázsát, alatta pedig teljes értékű pórkerék lapul a hátsó tengely mögött.

Egyedüli megoldás a platós terepjárók szegmensében, hogy a Gladiator prémium Sunrider vászontetővel is rendelhető, melynek kialakítása lehetővé teszi a részben vagy teljesen nyitott kocsikázást.
jeepgladiator2020dzA Gladiator utastere a külsejéhez hasonlóan hagyományőrző, emellett azonban tele van magas színvonalú megoldásokkal. De ha már a „kabriózásnál” tartottunk, akkor feltétlenül említést érdemel, hogy a pick-upnak nemcsak a szélvédője dönthető előre, hanem az ajtajai is könnyedén, néhány mozdulattal le- és felszerelhetőek. Mennyire király már! Amikor fúj a szél, fűthető ülések és kormány melegíti a pilótát, eközben a hátsó utasok a kategória legtágasabb lábterét élvezhetik. A hátsó sor rögzítő-szerkezete révén az utastérben, a hátsó üléstámla mögött is kialakítható egy kisebb csomagtér, illetve a második sor teljesen síkba is fektethető. Alattuk pedig jókora tárolórekesz rejtőzik.

Valamennyi Gladiatorban negyedik generációs Uconnect rendszer gondoskodik a benn ülők szórakoztatásáról, melyhez 5, 7 vagy 8,4 colos érintőképernyő is tartozik. A Rubiconhoz előrenéző terepkamera is kapható, a hűtőmaszkba ágyazott szerkezet néha igencsak megkönnyíti az előrejutást.
jeepgladiator2020szA vadonatúj Jeep Gladiator kétféle motorral kerül a kereskedésekbe: kezdetben, a piaci bevezetésekor a 3,6 literes V6-os Pentastar benzines lesz az egyetlen alternatíva, de aztán 2020-ban felzárkózik mellé a 3,0 literes, szintén V6-os EcoDiesel aggregát is. Előbbi csúcsteljesítménye 285 lóerő, maximális nyomatéka pedig nem kevesebb, mint 353 Nm. Gazdaságosságát szériában adott Stop-Start rendszer (ESS), kényelmét opciós nyolcfokozatú automataváltó fokozza. Alapra hatsebességes manuális egységgel párosul. A 3.0 literes EcoDiesel legnagyobb teljesítménye „csupán” 260 lóerő, ám nyomatékban sokkal többet tud, mint a benzines testvére. Ráadásul a 600 Nm mellé kizárólag nyolcfokozatú váltómű jár.

A Gladiator magától értetődő módon „hozza” a Jeeptől elvárt és megszokott terepjáró adottságokat, a vevők kétféle 4x4-es rendszer közül választhatnak. A Command-Trac 4x4 a Sport és Overland változatokba kerül, míg a Gladiator Rubicon modell a Rock-Trac 4x4-es hajtást kapja, amelyben nagyobb igénybevételre tervezett, harmadik generációs Dana 44 első és hátsó tengelyek kaptak helyet, illetve az alapmodellhez képest rövidebb a felezőfokozat áttétele is. Szintén a Rubicon sajátosságai a hosszabb rugóutak, amelyet az elektronikusan kiiktatható stabilizátorok tesznek lehetővé. A Gladiator terepen mutatott atletikusságát segíti elő a 43,6 fokos első és a 26 fokos hátsó terepszög, valamint a 20,3 fokos rámpaszög, míg a szabad hasmagasság 28,2 centiméter. Figyelemre méltó a 76 centis gázlómélység, illetve a 3470 kilogrammos vontatható tömeg.
jeepgladiatoroverland2020gEnnek egyik alappillére a könnyű, erős és tartós alvázszerkezete, mely nagyszilárdságú acélból készül. A Wranglernél nagyobb tengelytáv és hosszabb alváz egyúttal jobb tömegeloszlást, továbbá kényelmesebb és stabilabb futást eredményez. Annak érdekében, hogy nehéz körülmények között se sérülhessenek a fő komponensek, mint például az üzemanyagtank, az osztómű és az automataváltó olajteknője, a Gladiator összesen négy védőburkolatot kapott. Ugyanakkor sok helyen - például az ajtókban, a géptetőben, a szélvédőkeretben, az ajtózsanérokban, a platóajtóban –kis tömegű alumíniumot alkalmaztak, ezzel is visszafogva a tömeget, a fogyasztást, valamint a környezeti terhelést.
jeepgladiatorrubicon2020csA biztonság és a vagyonvédelem szintén kiemelt fontosságot kapott a 2020-as Gladiator tervezésekor. A szériatartozékként adott vagy rendelhető technológiák között szerepel a Holttér-figyelő rendszer, a hátsó keresztirányú forgalmat figyelő rendszer, az első terepkamera, illetve a szériatartozékként beépített, dinamikus segédvonalakat megjelenítő ParkView tolatókamera, az adaptív tempomat vagy az elektronikus borulásgátló rendszer is. A 2020-ban piacra lépő Gladiator négyféle felszereltségi - Sport, Sport S, Overland és Rubicon - szinttel lesz rendelhető, s Toledóban, a Jeep ohiói gyárában szerelik össze.

Pin It