FIAT Tipo SW - Teljes a család

A harmadik, kombi karosszériaváltozat érkezésével teljessé vált a FIAT Tipo család. Az igazi Station Wagon (Kombi) már rendelhető Magyarországon, 4.405.000 forinttól.

fiattiposwmo2017jÖsszetéveszthetetlen karakter, egyszerűség, funkcionalitás, és nem utolsósorban kiváló ár-érték arány - ezek azok a tulajdonságok, amelyek az új Tipo családot sikeressé tették, illetve hozzájárultak ahhoz, hogy a nagy presztízsű Autobest szavazáson elnyerje a "2016 legjobb vétele" címet.
2017 januárjától a legjobb vételt keresők már három különböző modellvariáns közül választhatnak, mivel az eddig „hiányzó” kombi, vagy más néven Station Wagon változat is megérkezett a magyarországi FIAT márkakereskedésekbe. A három típus értékei közösek és mindhárom egyformán erőteljes karaktert sugároz, ám mindegyikük egyedi személyiségjegyekkel bír, amelyek pontosan annyira eltérőek, mint az egyes változatok célközönsége, a családoktól a párokon át a fiatalokig.
Ami a méreteit illeti, a kombi 20 centiméterrel hosszabb az ötajtós Tipónál, pontosan 4570 milliméter hosszú, miközben 1520 milliméter magas - az alapfelszerelésként kínált hosszanti tetősínekkel. A csinos puttony mögött 550 liternyi tér várja a csomagokat, de hogy valóban a legjobb vétel legyen, a konfigurálható „Magic Cargo” csomagtér-elemekkel extra rugalmasságot és praktikumot kínál a FIAT. Többek között a csomagtartó padlója két szinten helyezhető el, ezáltal szabályozható a raktér magassága. A két kiemelhető oldalfal pedig további választási lehetőségeket kínál: segítségükkel szállíthatunk apró tárgyakat, vagy nélkülük kihasználhatjuk a teljes szélességét. Végül, de nem utolsósorban az osztottan is dönthető hátsó ülések lehajtva egybefüggő padlót eredményeznek, az egyetlen síkot alkotó, szintkülönbség nélküli rakodófelület alaposan megkönnyíti a rakodást. A poggyásztér teljes hosszúsága meghaladja a 1800 millimétert, így akár kerékpáros, sílécek, babakocsik vagy bőröndök szállítására is alkalmas. A raktér praktikumát két lámpa, két táskaakasztó, valamint a padlóba épített négy lekötő szem fokozza, a rakományt elfedő rolós takaró egy kézzel kiemelhető, és a padlópanel alatt tárolható.
fiattiposwmo2017lA kabin helykínálata legalább ennyire nagyvonalú: A két első ülésen az akár 187 centiméteres testmagasságú utazók is kompromisszummentesen helyet foglalhatnak, míg hátul három, 180 centis utasnak is jut elegendő hely. Bizony, az olasz lakberendezők a hátsó középső ülést is teljes értékű férőhelyként alakították ki, ahol még a lábtér is elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen elférjenek a felnőttek. Emellett számtalan, a legkülönbözőbb formájú és méretű tárolórekesz segít abban, hogy az apróbb kacatok eltűnjenek a kíváncsi szemek elöl, ezen túlmenően pedig a váltókar előtt csatlakozóaljzatok várják a hordozható zenei lejátszókat.
fiattiposwmo2017nA Tipo számos ötletes megoldással igyekszik az utasok számára élvezetessé tenni a fedélzeten töltött időt. Ennek jegyében, kiviteltől függetlenül valamennyi kombi gazdag alapfelszereltséget kínál. A Lounge verzió például alapáron kínálja az innovatív Uconnect 7" HD LIVE rendszert, amelynek nagy felbontású, hétcolos érintőképernyője a táblagépekhez hasonlóan fogadja a többujjas parancsokat. A legújabb generációs rendszer Bluetooth mobiltelefon kihangosítást, audio streaming funkciót, szöveges üzenet felolvasást és hangfelismerést, AUX és USB csatlakozókat, iPod integrációt, valamint a kormánykeréken elhelyezett kezelőszerveket tartalmaz. De a Tipo igény esetén tolatókamerával és az új TomTom 3D Touch műholdas navigációs berendezéssel is rendelhető.
fiattiposwmo2017hA kombi Tipo motorpalettáját – az európai piacon kivétel nélkül - Euro6-os besorolású erőforrások adják: három, eltérő teljesítményű benzines és két dízel erőművel rendelhető. A benzines választékban elérhető a 95 lóerős 1,4 literes 16 szelepes, a 120 lóerős 1,4-es T-Jet, valamint a 110 lóerős 1,6 literes E-TorQ motor. A kínálatot a 95 lóerős 1,3-as Multijet II és a 120 lóerős 1,6-os Multijet II dízelmotor teszi teljessé. Utóbbi DCT duplakuplungos automata sebességváltóval is választható, amely folyamatos nyomatékleadást és vonóerő-kifejtést biztosít, ezáltal nem jelentkezik teljesítmény-vesztés a sebességváltásoknál.
Az új Tipo kombi benzines kivitelben már 4 405 000 forinttól elérhető és rendelhető a Fiat márkakereskedésekben.

Pin It