BMW X3 M, X4 M Competition - A fantasz-tikus BMW-négyes

by Mészáros Gergely

A BMW M GmbH által valaha épített legerősebb soros hathengeres benzinmotor dolgozik a gépháztetejük alatt. xDrive intelligens összkerékhajtással és aktív M differenciálművel párosítva. Az eredmény pedig... vérpezsdítő agilitás és versenyautós menetdinamika - SUV (SAV és SAC) „bőrbe” csomagolva.

A BMW M GmbH tovább bővíti nagyteljesítményű portfólióját: ezúttal az SUV kategóriában induló X3 és X4 M-mel, illetve ezek Competition kivitelével. A megnövelt teljesítményű és exkluzív felszereltségű újdonságok etalonnak számító menettulajdonságokkal ejtik rabul a vezetés szerelmeseinek a szívét.
A fantasztikus BMW-kvartett példátlan teljesítményéről az M modellekbe valaha épített legerősebb soros hathengeres benzinmotor gondoskodik. A BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált erőforrás 353 kW / 480 lóerő maximális teljesítményt és 600 Nm csúcs-forgatónyomatékot présel ki a 3.0 liter hengerűrtartalomból. S ha mindez még nem lenne elég, a duplaturbós szív típus-specifikusan továbbfejlesztett, kifejezetten az X3 és X4 M Competition pároshoz hangolt változata mindezt 30 lóerővel 510 lóerőre növeli.
A vadonatúj erőmű Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltón keresztül továbbítja teljesítményét és forgatónyomatékát az M5 sportlimuzinban debütált M xDrive intelligens összkerékhajtás felé. Utóbbit a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint hangolták a tervezők, mindemellett kétféle összkerékhajtási üzemmódot kínál a sportos négyes a pilótáinak. Ugyanakkor a rendszer - a hátsó tengelybe épített, aktív M differenciálmű központi vezérlésével összedolgozva - minden vezetési szituációban az optimális tapadás, a lehető legsportosabb agilitás és a legtökéletesebb iránystabilitás követelményei szerint osztja el a négy kerék között a motorból érkező erőt. Ennek köszönhetően az X3 és X4 M egyaránt 4,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, a Competition változatoknak pedig mindössze 4,1 másodpercre van szüksége ugyanehhez a mutatványhoz.

A BMW M-modellekre jellemző kimagasló menetdinamikát és tökéletes irányíthatóságot az egyedi karosszéria-merevítés és a kifinomult futómű-technológia is fokozza. Az M-specifikus – kettős ágyazású lengőkarra támaszkodó rugóstaggal dolgozó első tengelyből és az ötkaros kerékfelfüggesztéssel optimalizált hátsó tengelyből álló - futómű elektronikusan vezérelt lengéscsillapítói három különböző beállítást képesek aktiválni egyetlen gombnyomással, a hétköznapok fejedelmi menetkomfortjától kezdve, egészen az extrém úttartást garantáló, minimálisra csökkentett rugóút és karosszériadőlés párosáig. Mindehhez M Servotronic rásegítéssel dolgozó, változó áttételű, speciális kormánymű és erőteljes M fékrendszer társul, így a sofőrök még a legszélsőségesebb határokon autózva is mindvégig tökéletes kontroll alatt tarthassák a járműveket. Az alapfelszereltség exkluzív tételei között a 20” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsák is megtalálhatók.

A lengéscsillapításhoz és az összkerék-hajtáshoz hasonlóan az erőforrás és az automataváltó karakterisztikája, valamint a kormánymű rásegítésének mértéke is egyetlen gombnyomással állítható. M Dinamikus Módban a menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) a kerekek kontrollált csúsztatását is lehetővé teszi, szükség esetén pedig akár teljesen ki is kapcsolható. Ezen túl az iDrive operációs rendszer menüjében a Head-Up kijelzőn megjelenített tartalmakat is a vezetési üzemmód sajátosságai szerint szabhatják személyre a tulajdonosok, akik a fenti paraméterek összehangolt elmentésével két abszolút járműbeállítást is eltárolhat az M sportkormányon található M gombokon.
bmwx4mcompetition2019kTermészetesen a karosszérián és az ajtók mögött is számtalan klasszikus BMW M stílusjegyet is felfedezhetünk, többek között elektromosan állítható sportülések, Vernasca bőrkárpitozás, M-es műszerfal, sportvolán és M előválasztó kar teremti meg az egyszerre sportos és luxus hangulatot. A Competition pároson további exkluzív designelemek is feltűnnek: például a magasfényű feketére fényezett hűtőrács-keret, a BMW M légkivezető-nyílások, illetve a Sports Activity Coupé (SAC) esetében a kiegészítő légterelő szárny. Szintén az alapfelszereltségük része a 21 colos, felcsiszolt, fekete BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és az M sport kipufogórendszer is. Az utastér kifejező atmoszféráját Merino bőrkárpittal bevont BMW M sportülések, típus-specifikus küszöblécek teszik teljessé. Opcióként – várhatóan 2019 augusztusától - M Carbon karosszériacsomag is rendelhető lesz hozzájuk, ekkor szénszál-erősítésű műanyagból készült (CFRP) légbeömlő-fészkek és –betétek, hátsó diffúzor és külső visszapillantó-házak emelik majd az esztétikai élményt. Feltétlen említést érdemel még, hogy a nyerő négyes széleskörű alapfelszereltségének a része a LED-technológiás első fényszóró-pár, a nagyteljesítményű zenerendszer, valamint a BMW Professional navigációs rendszerrel felszerelt BMW ConnectedDrive navigációs csomag is.
bmwx3x4mcompetition2019Mindezek fényében egyáltalán nem tűnik túlzásnak, hogy a két turbófeltöltővel lélegeztetett hathengeres benzinmotorral és szelepvezérléssel ellátott kipufogórendszerrel felvértezett M és M Competition modellek egyből a szegmensük élvonalába kerüljenek.