Citroën C5 Aircross - Itthoni utakon

by Mészáros Gergely

Itthoni utakon

Mekkora szerencséje van a Citroënnek Magyarországgal! Mert körülbelül 10 perc autókázás után a Budai-hegyekben, máris úgy éreztem, hogy még sosem volt ilyen kényelmes autóm, mint a C5 Aircross, s nagyjából el is döntöttem, hogy kell egy ilyen otthonra. Mondom, körülbelül 10 perc után!

Tök szürreális az élmény! Látom, hogy jön felém a kátyú – naná, hogy látom, hiszen nagyobb, mint a fejem, pedig az sem kicsi -, de a szűk, kanyargós úton nincs hova menekülnöm előle. Kicsit próbálok még lassítani, és felkészülök, hogy a fogtömésem a vesekövemmel és a gerincemmel egy időben fog távozni a szervezetemből, aztán mégsem történik semmi hasonló. Meg sem éreztük. Illetve én nem, mert a futómű persze tutira megkapta a magáét, de az ütés távol maradt az utastértől. Komolyan mondom, körülbelül olyan finoman lépte át a C5 Aircross az úthibákat, mint a nálánál háromszor-négyszer drágább Mercedes S-osztály, pedig se légrúgózása, se hidropneumatikus felfüggesztése nincsen. Van viszont progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés és Advanced Comfort ülések, melyek még tutira szerepelni fognak ebben a cikkben. Mondhatni, hogy ők a főszereplők!
Annyira azért nem lepődtem meg a fenti mutatványon, mert a francia márka az elmúlt időszak összes sajtótájékoztatóján azt sulykolta belém, illetve belénk, hogy fő a kényelem! Csak náluk ez úgy hangzik, hogy Citroën Advanced Comfort program. Most ennek értünk el a legújabb állomásához, amikor is a francia márka a tudása legjavát egy családbarát SUV-ba csomagolta, néhány új elemmel megspékelve.
Ezek egyike a Progressive Hydraulic CushionsTM rendszer, melynek fejlesztési koncepciója egészen 1994-ig, a Dakar győztes ZX-ig nyúlik vissza, s egy lengéscsillapítóból, egy rúgóból és két - a végállásnál beépített – hidraulikus ütközőelemből áll. A rendszer az igénybevételtől függően két üzemben működik. Kismértékű be- és kirugózásnál a rugó és a lengéscsillapító együtt szabályozza a függőleges mozgásokat, anélkül, hogy szükség lenne a hidraulikus ütközőelemek igénybevételére. Nagymértékű be- és kirugózásnál a rugó és a lengéscsillapító együtt dolgozik a hidraulikus ütközőelemekkel. Ezek fokozatosan lassítják a mozgást, elnyelik és szétszórják az energiát, megakadályozva ezzel a kemény ütközéseket a végállásoknál, illetve a visszapattanó hatást.

A másik lényegi újdonság az Advanced Comfort ülés, mely – a nagy sűrűségű belső mag „felett” - egy jól látható, 15 milliméter vastag felső szivacsréteget kapott, amitől még puhább, egyúttal stabilabb érzést nyújt. Emellett ülésfűtés, többpontos masszázsrendszer is rendelhető hozzá.
citroenc5aircross2019mobem79Mindemellett a kompakt méretű C5 Aircross három különálló, sínen csúsztatható, összecsukható és változtatható támla-dőlésszögű hátsó ülésével, valamint alapra is 580 literes – előretolt második üléssorral 720 literes – rakterével méltán pályázik a szegmens legsokoldalúbb szabadidő-autójának címére. Utóbbi ajtaja ráadásul elektromosan, lábmozdulatra is nyílik. A csomagok elrejtéséből a számtalan utastéri tároló is kiveszi a részét, nemcsak a másfél literes palackoknak van hűtött rejteke, de az okostelefonoknak is van vezeték nélküli töltésre is alkalmas helye.
citroenc5aircross2019mobem87Természetesen – a mai elvárásoknak megfelelően - a C5 Aircross ötféle lehetőséget is kínál az utastér személyre szabásához, a szériakivitel mellett Wilg Grey, Metropolitan Beige, Metropolitan Grey és Hype Brown stílusvilággal is választhatjuk a SUV-ot. Mindegyikben igényes anyagokat és színeket találhatunk, a Hype Brown kivitelben például alacantara-csíkkal feldobott barna nappabőrt... A berendezés modern és letisztult: a vízszintes vonalakkal uralt műszerpultot a 12,3 colos digitális TFT kijelzőből álló műszercsoport, valamint a 8 colos, központi kapacitív érintőképernyő uralja. Előbbi háromféle különböző grafikát kínál, utóbbi magában foglalja a klíma kezelőszerveit is.
citroenc5aircross2019mobem02A belsőhöz hasonlóan a határozott egyéniséget sugalló karosszéria is egyedivé varázsolható: összesen harmincféle külső kombináció áll a rendelkezésünkre. Hét karosszériaszínnel, három színcsomaggal – színes vagy kevésbé feltűnő Airbump betétekkel -, valamint 4 könnyűfém keréktárcsával lehet variálni, csak az áramvonalas sziluett „örök”. Feltétlen említést érdemel, hogy a – 4,5 méter hosszú, 1,84 méter széles és 1,67 méter magas - C5 Aircross megjelenése, különösen az impozáns orra jellegzetesen citroënes, tökéletesen beleillik a francia márka kínálatába. Ami azt is jelenti, hogy minden robusztussága, strapabíró kialakítása ellenére egy cseppet sem agresszív, a 3D hatású LED-es hátsó lámpák pedig fantáziadúsak. A világítótestek éjszaka is azonnal felismerhetővé teszik az autót, eközben a lapos krómozott kipufogóvégek magabiztosságot sugároznak. Az autó oldalnézetét a szinte 360 fokban körbefutó üvegfelület és ennek köszönhetően a lebegni látszó tető határozza meg, ám a látványt a stílusos, kétszínű tetőcsomagtartó rudak és sötét kerékívek teszik teljessé.
citroenc5aircross2019mobem98Visszakanyarodva még egy kicsit a magas szintű komfortérzethez, nyilvánvalóan a nagyméretű panoráma napfénytető és a kiváló hangszigetelés is hozzájárul a kellemes utazáshoz. Ugyanígy a modern csatlakoztatási technológiák is, köztük a ma már elmaradhatatlan Mirror Screen funkció. Mindezen felül 20 fejlett vezetéstámogató berendezés könnyítheti meg a mindennapi vezetést – egy lépéssel közelebb hozva az önvezető autók korát. Csak felsorolásszerűen következzenek: Active Safety Brake, Post-Collision Safety Brake, aktív holttér-figyelő, sávtartó asszisztens, adaptív sebességszabályozó Stop & Go funkcióval, ütközésveszély-jelző, fáradtság és éberség-figyelő, kibővített táblaolvasó rendszer sebességkorlát-ajánlással, adaptív fényszóró, továbbá Highway Driver Assist.
citroenc5aircross2019mobem36Az öt különböző üzemmódot felajánló Grip Control viszont régi ismerős, melyhez két benzines – Puretech 130 S&S és PureTech 180 S&S EAT8 - és három dízelmotor – BlueHDi 130 S&S, BlueHDI 130 S&S EAT8 és BlueHDi 180 S&S EAT8 -, valamint kétféle sebességváltó kapcsolódhat. 2019 végétől plug-in hybrid hajtáslánccal is elérhető lesz, ez a váltózat 60 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban (egy töltéssel). Nekem a 180 lóerős benzines egységhez volt szerencsém, meglehetősen rövid távon. Ezalatt is feltűnt azonban erőteljes viselkedése, illetve az autó – miként a bemutató elején jellemeztem – szürreális menetkultúrája. Nyugat-Európában – ahol jobb minőségűek az aszfaltcsíkok - talán ez fel sem tűnne ennyire. Ott egy feszes hangolású futóművel szerelt sportkupé közel ugyanezt tudja. Nálunk meg kátyú-kátyú hátán, szóval kifejezetten elemében lehet a Citroën C5 Aircross, és megmutathatja, hogy milyen a repülő varázsszőnyeg. Már 6.790.000 forinttól. De ha kicsit élelmesebb ország lennénk, inkább mi kérnénk pénzt ezért a Citroëntől...