Ford Focus ST 2019 - Örömautó

by Mészáros Gergely

A Ford Performance mérnökei – néhány hatékony sport-technológia alkalmazásával - izgalmas és stílusos örömautót faragtak az egyébként kényelmes és praktikus családi kocsiból. A vadonatúj Ford Focus ST megérkezett.

Kevesebb, mint 6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra az új Focus ST. Legalábbis a 2.3 literes, tisztán alumíniumból készített EcoBoost benzinmotorral, melynek legnagyobb teljesítménye 280 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 420 Nm – a 3000 és 4000 közti fordulatszám-tartományban. Nem mellesleg pedig olyan megoldásokat - kis tehetetlenségű, kettős megfúvású turbófeltöltő, elektronikus működtetésű megkerülő-szelep, ellennyomást csökkentő kipufogórendszer, egyedi szívórendszer és turbólyuk-kiküszöbölő technológia – vonultat fel, melyek egyértelműen boldogabbá teszik a pilótát menetközben.
A Focus ST-ben bevetett 2.0 literes EcoBlue dízel erőforrás nem ennyire erős, „csupán” 190 lovas, ám a 400 Nm-es maximális forgatónyomatéka már 2000-es fordulattól a vezető rendelkezésére áll. Esetében csekély tehetetlenségű turbótöltő, kisebb hőtágulású acél dugattyúk, optimális égést biztosító tükörszimmetrikus szívónyílás-kialakítás segítenek abban, hogy az autó késedelem nélkül és egyenletesen gyorsítson.
Mindkét erőműhöz hatfokozatú manuális sebességváltó kapcsolódik, mely nemcsak 7 százalékkal gyorsabban kapcsolható a standard Focus egységénél, de opcionálisan - a Teljesítmény Csomag részeként – fordulatszám-szabályozóval is fel van vértezve. Ami azt jelenti, hogy a simább és gyorsabb kapcsolások érdekében visszakapcsoláskor rövid gázfröccsöt ad, hozzáigazítva ezzel az erőforrás fordulatszámára a kiválasztott sebességfokozathoz. Így még a kevésbé gyakorlott sofőrök is autóversenyzőnek érezhetik magukat. További opció a hétfokozatú automata váltó – a 2.3 literes EcoBoost aggregát esetén. Természetesen a vezető ekkor is beavatkozhat manuálisan – a kormánykerék mögött elhelyezett karokkal.
fordfocusst2019dzAz örömautózáshoz nélkülözhetetlen a jó futómű, nos, a Focus – eltérő hosszúságú lengőkarokkal szerelt - SLA rendszere jó alapot jelentett ehhez. Ugyan az eredeti rugó-specifikációk megmaradtak, ám a lengéscsillapítók elöl 20, hátul 13 százalékkal merevebbek, a hasmagasság pedig 10 milliméterrel csökkent, hogy tovább javuljon az autó úttartása és reakciókészsége. A kombi változat külön geometriát kapott annak érdekében, hogy még teljesen megpakolt raktérrel is megmaradjon a dinamikája. Mindemellett az ötajtós EcoBoost verziók Teljesítmény Csomagjában megjelenik a Ford CCD – Folyamatos Lengéscsillapító Vezérlés - technológiája is, amely 2 ezredmásodpercenként ellenőrzi a futómű, a karosszéria, a kormánymű és a fékrendszer adatait, és e szerint igazítja a lengéscsillapítást.
fordfocusst2019fS mintha még ez nem lenne elég, a 2.3-as EcoBoost modellnél eLSD – elektronikus vezérlésű részlegesen záró differenciálmű - technológia, a 2.0 EcoBlue motornál Nyomatékvektor szabályzás fokozza a vezetési élményt. Előbbi hidraulikus működtetésű tengelykapcsolókkal korlátozza a rosszabb tapadású kerékhez jutó vonóerőt, s akár a nyomaték 100 százalékát képes a másik kerékhez irányítani. Utóbbi az első ívbelső kerék fékezésével mérsékli az alulkormányozottságot. Ráadásul a Focus ST elektromos szervokormánya is villámgyors, két végállása között meg alig kettőt kell fordítani a volánon. Az új Kormányzási Nyomaték Zavarcsökkentő szoftver is segít a nyomaték optimalizálásában, ezáltal az egyedi specifikációjú Michelin Pilot Sport 4S abroncsok szintén eredményesebben teszik a dolgukat.
fordfocusst2019gyFeltétlen említést érdemel a nagy teljesítményű – elöl 330x27 milliméteres, hátul 302x11 milliméteres tárcsákkal szerelt - fékrendszer is. Hatásosságához C2 architektúra Elektronikus Fékrásegítése is hozzájárul, azzal, hogy gyorsabban építi fel a féknyomást, így közvetlenebb, magabiztosabb és egyenletesebb pedálérzetet ad. Végül, de nem utolsósorban az üzemmód-választóval a mindenkori vezetési szituációhoz hangolható az eLSD, a CCD, az EPAS, a gázpedál, az automata sebességváltó, az elektronius stabilitásvezérlés, az elektronikus hangzásjavítás és a klíma működése. Ahogy David Put, a Ford Performance járműdinamikai szakembere példázza: „a Versenypálya beállítás – Teljesítmény Csomag - kiválasztásával a fékreakció azonnal közvetlenebbé és erőteljesebbé válik; a felkeményedő kormány jobb visszajelzéseket ad; a gázadás agresszívebb lesz; az eLSD maximális tapadást biztosít; az ESC rendszer pedig nagyobb szabadságot nyújt a vezetőnek.” Nem mellékesen Rajtautomatika garantálja a villámgyors és egyenletes állórajtot.
fordfocusst2019nyMindezen felül tökéletesítették a motorfelfüggesztést, rezgéseket csillapító segédkeretet alkalmaztak, eközben a Recaro első ülések példásan tartják a testet. A sportos atmoszféráról kiváló minőségű anyagok, egyedi dekorelemek, köztük több helyen feltűnő ST-emblémák gondoskodnak, az ST műszeregységét pedig a Ford GT inspirálta. Az autó külső megjelenését az áttervezett alsó és felső hűtőrács, valamint a feltűnő spoilerezés határozza meg, a nagyméretű, meredekebben álló hátsó tetőlégterelő komolyabb leszorító erőt generál. De még a színkínálat is a Focus ST dinamikus karakterét hangsúlyozza: a vásárlók a Ford Performance Blue és Orange Fury, a Frozen White, a Magnetic Grey, a Race Red, a Ruby Red és a Shadow Black árnyalatok közül választhatnak.
fordfocusst2019kTermészetesen a Focus ST biztonság terén is kiállja a próbát, a modern, szinte észrevétlenül működő technológiák segítségével a vásárlók ösztönösen, stresszmentesen és kényelmesen vezethetik az autót. Többek között „Stop & Go funkcióval bővített adaptív sebességtartó automatika”, „sebességkorlátozásra figyelmeztető rendszer”, „sávközép technológia”, „adaptív fényszóró”, Head-up Display, valamint „kikerülő kormányzási asszisztens” is szerepel a kínálatban. Miként a SYNC 3 kommunikációs és szórakoztató rendszer, melynek használatával egy 8 colos központi érintőképernyőn keresztül, illetve hangutasításokkal kezelhetők a csatlakoztatott okostelefonok és az audio, a navigáció és a klímaberendezés.
fordfocusst2019iAz ötajtós és kombi karosszériával megvásárolható ST ugyanolyan könnyen használható a mindennapok során, mint a Focus-család többi tagja. Ugyanakkor az átfogó fejlesztések miatt hamisítatlan ST-élményt biztosít. 2019 nyarán kerül az európai kereskedésekbe.