508 Peugeot Sport Engineered - Knight Rider 2019

by Mészáros Gergely

Nézem az 508 Peugeot Sport Engineered bemutató videóját: félhomály, pusztaság, majd egy sötét autó közeledik felénk; mondom magamban, ha most beszélni fog, akkor tuti, ő az új KITT. Erre tessék, megszólal és közli, hogy „A csend vagyok. A lelked szenvedélye és a szívdobbanásod. A jövőd!”. Oké, rendben, de mi van Michael Knighttal?!

Erre a Peugeot nem igazán adja meg a választ, helyette bejelentette, hogy a sport részlegük – Peugeot Sport - új termékcsalád fejlesztéséve kezd, méghozzá a szériamodellek elektromos meghajtással is ellátott, nagy teljesítményű változatait kínálja majd. A Peugeot Sport hírnevét eddig főként a legmagasabb szintű nemzetközi autóversenyek és bajnokságok alapozták meg, olyan gépekkel, mint a Le Mans-i, ill. a Dakar-győztes 908 és 3008 DKR vagy a 208 R2, a 308 Racing-Cup és a 308 TCR, de azért a közutakon is találkozhatunk az alkotásaikkal. Többek között a Peugeot Sportnak köszönhető az RCZ-R vagy a 208 GTi 30th. Tulajdonképpen az 508 Peugeot Sport Engineered koncepció is remekül beleillik ebbe a sorba, ugyanakkor egy kicsit már „messzebb megy”, mivel előrevetíti, hogy milyen lesz az új, teljesítményközpontú és izgalmas jövő, illetve megmutatja a villamosításban rejlő nagyszerű lehetőségeket. Lássuk!
A Peugeot Sport mérnökei a három különböző erőforrás (PureTech 200, egy 110 lóerős első és egy 200 lóerős hátsó villanymotor), a kétféle energiaforrás és a négykerékhajtás kombinálásával 500 Nm maximális nyomatékot tudnak biztosítani. Az 508 Peugeot Sport Engineered tanulmányautó akár egy 400 lóerős autóval is felveszi a versenyt: 0-ról 100 km/h-ra 4,3 másodperc alatt gyorsul, a 400 méteres sprintet 12,5 másodperc alatt letudja, az 1000 méterest 23,2 alatt, 80-ról 120 km/h-ra 2,5 másodperc alatt ugrik fel, a végsebessége pedig 250 km/h. Ja, közben mindössze 49 g/km CO2-vel terheli a környezetét (a WLTP szabvány szerint). Ehhez természetesen a plug-in hybrid technológia előnyei is elengedhetetlenek: a 11,8 kWh-s akkumulátorral akár 50 kilométert is meg lehet tenni teljesen elektromos üzemmódban. „Sport állás” esetén viszont a „száguldás” a lényeg, ilyenkor a hagyományos és a villanymotorok teljesítménye összeadódik - egészen 190 km/h tempóig -, ami minden körülmények között bravúros gyorsulásokat eredményez. A fékrendszer ugyancsak a fenti menettulajdonságokhoz igazodik: az alumíniumcsészére szerelt, 380 mm-es hűtött első tárcsafékeket fix féknyeregben csúszó négy (38 és 41 mm átmérőjű) fékdugattyú fogja közre. Az új PEUGEOT 508 padlólemezén végrehajtott speciális változtatások miatt alacsonyabb lett a hasmagasság, új a csillapítási mechanizmus, és elöl 24 mm-rel, hátul 12 mm-rel lett nagyobb a keréktávolság. A kormánymű is pontosabb, ami nagyobb hatékonyságot és fokozott vezetési élményt garantál. Utóbbihoz a Michelin gumik is hozzájárulnak, a 245/35 R20-as Pilot Sport 4S abroncsok kivételesen jól tapadnak.

Eközben a szelénszürke, speciális gyöngyházfényű részecskékkel bevont karosszéria újfajta stílusfelfogással jeleníti meg a villamos jövő szépségét. Merész dimenziókba lépett az aerodinamika: a 3D nyomtatási technológiával készült hűtőrács szabadon mozgó lamellái csak úgy hasítják a levegőt, s közvetlenül a hűtőradiátor felé terelik azt. A nagy légbeömlőkkel szabdalt, élesebb vonalakkal megrajzolt első lökhárító két oldalán található légterelők csökkentik a légellenállást. Hátul viszont nincsenek ilyen funkcionális légterelő lapok, helyettük egy diszkrét hátsó spoiler, illetve a háromszögablakoknál elhelyezett szárnyacskák hangsúlyozzák az autó dinamikus karakterét. Az új 20 colos alumínium felnik szintén nemcsak a dögösebb látványból veszik ki a részüket, hanem optimálisabb hűtést nyújtanak a fékeknek. Az apró részletekre való odafigyelés kiváló példája a csillag alakú felniközép, mely teljesen eltakarja a csavarokat. A keréktárcsákon átsejlenek a PEUGEOT SPORT ENGINEERED feliratú, kriptonitzöld féknyergek. Mindemellett a krómdíszítéseket - a határozottabb külső érdekében - csillogó feketére cserélték le a dizájnerek, a legendás PEUGEOT oroszlán, valamint a modellfeliratok a legutóbbi PEUGEOT e-Legend tanulmányról más ismerős speciális eloxált bevonatot kaptak.
508peugeotsportengineeredconcept15Az utastérben pedig... a PEUGEOT i-Cockpit® – most még inkább, mint valaha – a teljesítményt és az ösztönös vezetést szolgálja: a kisméretű kormány sokkal fürgébb viselkedést biztosít, a magasra helyezett, jól olvasható műszeregységnek köszönhetően pedig a vezető mindvégig az úton tarthatja a szemét. A kényelmes, stabilan tartó üléseket kriptonitzöld, ill. fekete díszöltésekkel varrott bőr- és Alcantara®-kárpit borítja, ahogy szinte a kabin összes elemét – még a volánt és a sebességváltó füleket is. Ugyanakkor a középkonzolon a karbon is feltűnik, de a 10” kapacitív típusú HD érintőképernyő és a magasra helyezett 12,3” digitális kijelző grafikus megjelenésében ismét csak a kriptonité a fő szerep.

A 2019-es Genfi Autószalonon debütáló újdonság „innovatív aerodinamikai megoldásaival a végletekig fokozza a PEUGEOT 508-ra jellemző radikalizmust. A sportosság egy újfajta megközelítését tükrözi, ahol az elegancia helyét a környezeti hatékonyság veszi át” – foglalta össze a lényeget Gilles Vidal, a Peugeot formatervezési igazgatója. Premier Genfben, március 5-én.