Mercedes-Benz CLA Coupé - Van saját egyénisége?

by Szélpál Imre

„Az új CLA négyajtós kupé változata a formaterv tekintetében új szintre emeli a Mercedes-Benz ‘érzéki letisztultság’ formanyelvét. A tökéletes arányokkal rendelkező modell végleges megjelenése nagyon közel áll az első skiccekhez: hosszan elnyúló motorháztető, kupésan ívelő tetővonal, széles nyomtávok méretes kerékjárati ívekkel és erőt sugárzó farrész hangsúlyos vállakkal. Az új CLA számára tehát minden adott ahhoz, hogy egy modern dizájnikonná válhasson.“ – így foglalta össze dióhéjban a CLA formatervét Gorden Wagener, a Daimler AG formatervezési igazgatója. Az oldalablakok felett végighúzódó belépő vonal és a keret nélküli ajtók kombinációja a CLA Coupét összetéveszthetetlen, sportosan elegáns karakterrel ruházza fel.
MercedesCLACoupe1Az elölnézetet a markáns, erősen előredöntött ‘cápaorr’ határozza meg a hosszú motorháztetővel egyetemben, amit az úgynevezett Powerdome domborítások tesznek igazán egyedivé. A keskeny fényszórók a mélyre húzott motorháztetővel és a gyémánt mintázatú hűtőráccsal együtt határozottan sportos karaktert adnak a modellnek. A lapos, kétrészes hátsó fényszórók és a hátsó lökhárítóra költöztetett rendszámtábla a CLA-t hátulnézetből különösen szélesnek láttatják; a hangsúlyos vállak és kerékjáratok, továbbá a széles nyomtávok pedig szintén hozzájárulnak az erőt sugárzó kiálláshoz. Az összkép egyszerre elegáns és sportos, az aprólékosan megtervezett optikai törések és felületek révén pedig érdekes fény-árnyék játék figyelhető meg az autón, különösképp oldalnézetből. A belső teret csúcstechnológia és fiatalos avantgárd stílus jellemzi. A CLA minden elemét tekintve különleges és egyedi - legyen szó a kormánykerékről, az ajtók kialakításáról, a középkonzolról vagy akár az ülésekről. A sajátos hangulatot az A-osztályhoz hasonlóan elsősorban a modern kialakítású műszerfal határozza meg. A szárnyprofilt idéző műszerfal törés nélkül köti össze a két ajtót, a rendkívül széles digitális műszercsoport pedig teljesen különálló egységként trónol a műszerfal tetején. A hatást a változtatható hangulatvilágítás teszi teljessé, de a sportos, turbina optikájú szellőzők is hozzájárulnak a prémium miliő megteremtéséhez.
MercedesCLACoupe8Az új CLA hiánytalanul nyújtja menet közben is a sportos formaterv által ígért teljesítményt: elsősorban a szélesebb nyomtávoknak (elöl +63 mm, hátul +55 mm az elődhöz képest) és az alacsonyabb súlypontnak köszönhető, hogy a CLA minden idők legsportosabban vezethető kompakt Mercedes-Benz modellje. A magas szintű dinamikát és komfortot szolgálja az új fejlesztésű, több lengőkaros hátsó futómű, valamint a szériában járó direktkormányzás is. A karosszéria oldaldőlését egy nagyobb átmérőjű stabilizátor hivatott mérsékelni. Opcionálisan adaptív lengéscsillapítás is elérhető a modellhez, így a vezető bármikor kedvére választhat a kényelmes és a fokozottan dinamikus futóműhangolás között. Szériában 16 colos kerekekkel és 205/60 R16 méretű abroncsokkal érkezik a CLA, opcionálisan azonban akár 19 colos könnyűfém keréktárcsákat is lehet választani (225/40 R19 abroncsokkal). A mérnökök a menetstabilizáló rendszert is speciálisan a CLA sportos menettulajdonságaihoz és magas kanyarsebességeihez hangolták. A Mercedes-Benz legújabb multimédia rendszere, az MBUX (Mercedes-Benz User Experience) tavaly ünnepelte világpremierjét a Las Vegas-i CES keretein belül, teljesen lenyűgözve a szakmát.
MercedesCLACoupe15Az MBUX-et komoly informatikai háttér, kiváló képernyő és grafika, teljesen személyre szabható kijelző-tartalom, hatékony Head-up Display, Augmented Reality funkcióval kibővíthető navigáció, intelligens, tanulni képes szoftver és a korszakalkotó „Hey, Mercedes!“ beszédvezérlés jellemzi. Most azonban az MBUX belső tér asszisztens révén új szintre lép a rendszer, ami még könnyebbé varázsolja az intuitív kezelhetőséget. A beszédvezérlés funkció már egyre több témakörben ismeri fel a jellemző parancsokat. A rendszer folyamatos fejlesztésének köszönhetően most már az országspecifikus tartalmak is beépíthetők a rendszerbe. „Az új CLA-ban debütál az MBUX beszédvezérlésének legújabb generációja, amely a ‘Hey, Mercedes!’ hívószóra a korábbinál lényegesen komplexebb kéréseket és parancsokat képes megérteni, illetve teljesíteni.“- mondta Sajjad Khan, a Mercedes-Benz Cars Digitális járművekért és mobilitásért felelős részlegének vezetője. „A beszédvezérlés legújabb generációját nem tudják megzavarni az autóban egymással beszélgető utasok sem, a rendszer ugyanis csak annak az embernek a hangjára figyel, aki a ‘Hey Mercedes’ parancsszóval utoljára aktiválta.“ A belső tér asszisztens funkció révén az MBUX mostantól kézmozdulatokkal is irányítható, ezáltal intelligensebb, mint valaha. Az innovatív technológiának köszönhetően számos kényelmi és MBUX-funkció kezelése még könnyebb és intuitívabb lett. A belső tér asszisztens külön parancs nélkül várja az utasításokat és nem csak világosban, hanem sötétben is működik. Az MBUX belső tér asszisztens többek között lehetővé teszi a képernyőtartalmak változtatását, amennyiben valamelyik kezünkkel a multimédia érintőképernyő vagy a touchpad felé közelítünk. A rendszer az aktuális menüválasztás függvényében tesz javaslatokat a kiválasztható tartalmakra.
MercedesCLACoupe45Mindezeken felül további újdonság, hogy az MBUX megkülönbözteti a vezető és az utas hangját, így magától tudja, hogy melyik ülésnél kell aktiválnia például a masszázsfunkciót. A belső tér asszisztens különösen érdekes tulajdonsága a „személyes kedvenc” funkció, ami a középkonzol felett V-alakban tartott mutató és középső ujjakkal hívható elő. Ily módon számos korábban elmentett funkció aktiválható rendkívül egyszerű módon, például igazán praktikus lehet a „Navigálj haza!“ parancs elmentése. A rendszer ebben a tekintetben is meg tudja különböztetni felhasználóit: a vezető és az utas eltérő kedvenc funkciókat menthet el. Mindezeken felül több más intuitív képességgel is rendelkezik az MBUX kézmozdulat-felismerése: amennyiben például sötétben kezünkkel a belső tükör felé közelítünk, az olvasólámpa be- vagy kikapcsolható, ha pedig a vezető sötétben az utasoldali ülés felé nyúl, az ülést az autó automatikusan megvilágítja, hogy könnyebben megtalálhassa a sofőr az ott elhelyezett tárgyakat. Amint elveszi a kezét az ülésről, az utasülés megvilágítása magától kikapcsol. A CLA-ban megtapasztalhatjuk a beszédvezérlés legmagasabb szintjét. Többek között itt debütál a felhasználókat megkülönböztetni képes hangfelismerés: a rendszer csak annak a parancsaira, kérdéseire válaszol, aki legutóbb aktiválta a „Hey Mercedes“ kulcsszóval. Első körben - kizárólag az amerikai piacon - az eddigieknél lényegesebben komplexebb kérdésekre is képes válaszolni a teljesen online rendszer (például: Milyen gyerekbarát éttermek vannak a közelben?; Milyen eredményt ért el tegnap valamely sportcsapat?; Hogy alakult egy cég részvényeinek árfolyama?; Milyen nagy Texas állam?; Mennyi a banán cukortartalma?; stb.). Mindez jól jelzi, hogy milyen komoly potenciál van az egyedülállóan intelligens MBUX rendszerben.
MercedesCLACoupe19Az új CLA fejlesztése során a szakértők rengeteg szimulációt végeztek az aerodinamika finomhangolása érdekében, még mielőtt megtörténtek volna az első éles, szélcsatornás mérések. A rendkívül pontos és élethű szimulációkat a számítógépes technológia fejlődése tette lehetővé, és ez a módszer igen hatékony megoldásnak bizonyult a fejlesztés során. A szimulációk jelentős előnye a hagyományos szélcsatornás tesztekkel szemben az, hogy egy-egy formai változtatás hatása sokkal gyorsabban megvizsgálható aerodinamikai aspektusból, hiszen nem szükséges minden változtatáshoz fizikai modellt készíteni. Az új CLA 0,23-as légellenállási együtthatója (cw-értéke) továbbra is egyedülállóan alacsony. Az egyedi dizájn mellett a karosszéria minden eleme a kiváló légellenállás jegyében született, de még a kerekek megrajzolásakor is kiemelkedően fontos szempont volt az optimális aerodinamika; a legjobb érték egyébként a speciális Aero felnikkel érhető el. Szintén a légellenállást hivatott javítani a CLA-hoz szériában járó hűtőrács mögötti kétrészes zsalurendszer és a szinte teljes alsó burkolat. Az új Mercedes-Benz CLA a legújabb vezetői asszisztens rendszereket kapta meg, amelyek az aktív biztonságot eddig nem látott szintre emelik kategóriájában.

Egyes funkciók egyenesen az S-osztályból érkeztek. A CLA-hoz első ízben érhető el a különböző forgalmi helyzetek esetén a részben autonóm vezetés, amelyet a jármű környezetének lehető legpontosabb feltérképezése tesz lehetővé: a javított kamera- és radarrendszerek már 500 méteres hatótávolságban is működnek. Mindezeken felül a modell térkép- és navigációs adatokat is használ az asszisztens funkciókhoz. Így például a Vezetői Segédrendszerek Csomag részét képező DISTRONIC aktív követési távolságtartó asszisztens a járművezető kényelmét szolgálva az útvonalat is figyeli. További újdonság a modellben az Aktív vészmegállás asszisztens és az intuitív Aktív sávváltás asszisztens is. Az új CLA esetében a szériafelszereltség részét képezi a Sebességkorlátozás asszisztens, az Aktív sávtartó asszisztens, illetve a kibővített Aktív fékasszisztens is. Utóbbi hatékony támogatást nyújt, amennyiben egy ráfutásos baleset veszélyét észleli, valamint felismeri a gépjármű útját keresztező gyalogosokat és kerékpárosokat is. Az Aktív sávtartó asszisztens 60-200 km/h között a kormánykerék vibrálásával figyelmezteti a járművezetőt a véletlenszerű sávelhagyásra, elmaradó kormányzási reakció esetén pedig egyoldali fékezéssel tereli vissza az autót a forgalmi sávba.
MercedesCLACoupe29A Mercedes-Benz CLA biztonsági rendszerét a gyártó vadonatúj járműbiztonsági technológiai központjában (TFS) fejlesztették. Az autó strukturális kialakításakor a korábbi, valós balesetekből összegyűjtött tapasztalatokat is felhasználták a tervezők. Biztonsági szempontból a karosszéria lelke az ütközés irányától függetlenül rendkívül stabil utascella, amelyet nagyszilárdságú acél felhasználásával alakítottak ki. Az első üléseknél a szériafelszereltség részét képezik a hárompontos biztonsági övek, az övfeszítők és az överő-határolók. A PRE-SAFE® utasvédelmi rendszerrel kombinálva a vezető és az első utas oldalán reverzibilis övfeszítők találhatók. A hátsó sorban a külső ülések szintén hárompontos biztonsági övekkel, övfeszítőkkel és överő-határolókkal vannak felszerelve. Az új CLA-hoz szériában járnak a frontlégzsákok, az első oldallégzsákok, a függönylégzsákok valamint a vezetőoldali térdlégzsák is. A Vezetői Segédrendszerek csomag részét alkotó PRE-SAFE PLUS® a ráfutásos baleseteket képes felismerni: veszély esetén az ütközés előtt aktiválja a féket, amivel csökkenti az előregurulásból adódó járulékos balesetek kockázatát. A MULTIBEAM LED fényszóró újabb példa arra, amikor a luxusautókra jellemző extrákat a kompakt szegmensbe ültetik át. A MULTIBEAM LED fényszórók a menetfényt gyors és precíz elektronikus vezérléssel az adott közlekedési helyzethez igazítják. Mindkét fényszóró 18 különálló és külön-külön szabályozható LED-del rendelkezik.
MercedesCLACoupe40A LED-fényszórók természetes fényhez hasonló színhőmérséklete kíméli a szemet és segíti a koncentrációt. A MULTIBEAM LED fényszórókon kívül LED High Performance fényszórók is elérhetők. Az új Mercedes-Benz CLA-hoz szériában halogén fényszórók járnak, integrált LED-es nappali menetfényekkel kiegészítve. Opcionálisan a hátsó lámpák is teljes LED-technológiával vannak felvértezve. Las Vegas-i világpremierjén az új CLA 250 modellvariáns mutatkozik be, motorházteteje alatt négyhengeres turbós benzinmotor található 225 lóerős (165 kW-os) csúcsteljesítménnyel és 350 Nm-es maximális forgatónyomatékkal. Az erőátvitelről ebben az esetben szériában hétfokozatú 7G-DCT duplakuplungos automataváltó gondoskodik. Az új CLA 250 vegyes fogyasztása 6.3-6.1 l/100 km, amihez 143-140 g/km-es CO2-kibocsátás tartozik. (A feltüntetett üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok ideiglenesek. Az adatok meghatározása során a tanúsítási folyamat a WLTP tesztelési eljárásnak megfelelően zajlott, és az adatok a NEDC (New European Driving Cycle) számokkal korreláltak. Az Európai Közösségben a hivatalos adatokra még nem áll rendelkezésre egységes jóváhagyás, tanúsítvány vagy megfelelőség. Ezért különbségek lehetnek az itt megadott adatok és a hivatalos adatok között.) A piaci bevezetésre májusban kerül sor, addig számos benzin- és dízelmotorral bővül az új CLA palettája.

Pin It