FIAT concept Centoventi - Új sztár a városban

by Mészáros Gergely

A FIAT 120 éves évfordulóján leleplezett Concept Centoventi tanulmányautó tökéletesen megtestesíti az olasz márka elképzelését a közeljövő városi közlekedését illetően, fókuszba helyezve a mindenki számára elérhető környezetbarát elektromobilitást.

A Concept Centoventi ma még ugyan csak vízió, de egy rendkívül átgondolt koncepció, amely a FIAT kisautók terén szerzett 120 éves tapasztalatára épül, s akár ugyanúgy forradalmasíthatná a városi mobilitást, mint tette azt az 500-as az 1950-es években. A tanulmányautó neve egyébként 120-at jelent.
Hogyan forradalmasítaná a 21. századi városi mobilitást? A Concept Centoventi tervezésénél – hasonlóan az eredeti 500-ashoz – központi szerepet kapott az elérhető vételár, az olasz újdonság a piac legkedvezőbb városi kisautója lesz, vagyis a tömegeket szólítja meg – amellett, hogy páratlan hatékonyságot és praktikumot biztosít az utasainak, tisztességeges hatótávval megspékelve.
Ugyanakkor FIAT-ról lévén szó, a vásárlóknak az egyediségről, a kellemes küllemről és a személyre szabhatóságról sem kell lemondaniuk, mi több a Concept Centoventi maga diktálja a divatot. A „4U” individualizálási program keretében négy különböző tető, négy lökhárító, négy kerékborítás és négy külső burkolatcsomag közül lehet választani, azaz az összeállításnak csak a fantáziánk szabhat határt: szabadon játszhatunk a színekkel és az elemekkel, igazán vidám vagy kedves külsőt és belsőt megalkotva a négykerekűnk számára. Mindezeken felül a műszaki tartalom is egyedileg konfigurálható: még az akkumulátor méretét is meghatározhatjuk, ezzel is a saját igényeinkhez, pénztárcánkhoz alakítva az autót. Ráadásul a „4U” program keretében utólag, szabadon is cserélgethetőek a részegységek.
A városi kiskocsi fejlesztése során a mérnökök mindvégig a „kevesebb több” elvet követték, ennek köszönhetően kifejezetten letisztult a formája, másrészt pedig mentes a felesleges sallangoktól. A rendkívül fordulékony és jól manőverezhető, mindössze 368 cm hosszú, 1740 mm (külső tükrökkel együtt 1846 mm) széles és 1527 mm magas Concept Centoventi tengelytávolsága 243 cm, így négy személy számára kedvező helyviszonyokat és egy ügyesen kihasználható, kedvező méretű csomagteret kínál.
fiatconceptcentoventi05Az utastérben az individualitáson túl a modularitásé a főszerep: a cockpit ugyancsak különlegessé varázsolható és számos praktikus kiegészítővel felszerelhető. A műszerfal kis lyukacskáihoz számtalan hasznos dolgot lehet csatlakoztatni, ezáltal tényleg mindenki pontosan olyan környezetet teremthet a Centoventi kabinjában, ami leginkább passzol az életviteléhez. Tárolóhelyből is rengeteg áll a bennülők rendelkezésére, a kijelzőkonfigurációk pedig korunk trendjeit követik: a fiatal generáció különösképp szeretni fogja azt a kialakítást, amelyben az autóval összekapcsolt okostelefon képezi a rendszer lelkét, ami praktikus és kedvező árú alternatívát kínál a szériában járó 10 col képátlójú műszercsoporttal együtt. Opcionálisan egy második integrált kijelző is elérhető, amivel egy 20 col képátlójú, szélesvásznú kijelzőrendszer húzódik végig a műszerfalon. Utóbbi esetben nyer értelmet az ún. „Lingotto" központ, ami egy teljesen integrált járműinformációs és -beállítási felület, magában foglalva úgy a multimédiát, mint a biztonsági, illetve asszisztens rendszerek teljes arzenálját.
fiatconceptcentoventi12A matériaválasztás szintén a rendkívül innovatív és környezetbarát fejlesztési koncepciót tükrözi: a felhasznált műanyagoktól kezdve egészen a kárpitanyagokig bezárólag, gyakorlatilag az enteriőr minden pontján tetten érhető a megfontoltság. Az üléspárnák és a fejtámlák könnyedén csereberélhetők, ennek köszönhetően bármikor színvilágot vagy kárpitanyagot válthatnak a tulajdonosok. Az anyósülés pedig opcionálisan helyettesíthető egy tárolódobozzal vagy egy speciális gyereküléssel is.
fiatconceptcentoventi09

A vezetési élményt fokozandó, a Concept Centoventit szériában nyitható tetővel álmodta meg a Centro Stile FIAT, s természetesen tetőből sem csak egy van. Akad egy kétszínű polikarbonát, egy vászontető, egy integrált tetődoboz, sőt, egy napelemes egység is: ez esetben az akár 50 Watt teljesítményt generálni képes napelemmel kicsit hűthető az utastér a forró nyári napokon – parkoláskor. További különlegesség a csomagtérajtón elhelyezett külső kijelző, melyen számos információt megoszthatunk a külvilággal. Menet közben ugyan biztonsági okokból kizárólag a Fiat logót mutatja, ám álló helyzetben bármikor átválthatunk ún. „messenger", vagyis üzenetközvetítő módra. A kijelzőt akár hirdetőfelületként is használhatjuk.
fiatconceptcentoventi21A Concept Centoventi meghajtásáról egy villanymotor gondoskodik, vagyis a helyi károsanyag-kibocsátása zéró. Érdekessége a moduláris akkumulátor rendszere: az autó szériában egy 100 km hatótávot biztosító akkuval érkezik, ami városi közlekedéshez tökéletesen elegendő. Ám amennyiben több kilométert szeretnénk megtenni vele egyhuzamban, akár 3 extra akkumulátort is kérhetünk bele, amiket megvásárolni és bérelni egyaránt lehet, és egyenként 100 kilométeres plusz hatótávot jelentenek. Ezek a padló alá kerülnek, s az ötletes rögzítő-rendszernek hála, a szerviz gyorsan és egyszerűen be tudja építeni.
fiatconceptcentoventi03Mindezeken túl egy ötödik akku is beszerelhető az ülések alá, amit akár otthon ki lehet venni és külön tölteni, akárcsak a modern, elektromos kerékpároknál. Ezzel együtt akár 500 kilométert is képes megtenni egyetlen töltéssel a Concpet Centoventi, ezzel kompromisszummentes használatot garantálva. A padló alatti elhelyezés alacsony súlypontot eredményez, ami jót tesz a stabilitásnak és a vezethetőségnek. Szintén okos ötlet a szélvédő tövénél elhelyezett kombinált töltőaljzat, amihez egy beépített, felcsévélhető hosszabbító tartozik a borítóelem alatt, így a töltőkábel nem foglal el értékes helyet a raktérből.
fiatconceptcentoventi17

Racionális és költséghatékony megoldásaival a FIAT Concept Centoventi nem csupán a magánszemélyek, de a cégek és a kölcsönzők, valamint a járműmegosztó vállalatok kedvence is lehet. Minden adott tehát, hogy az olasz újdonság megreformálja az urbánus mobilitást, hogy a jövő városi sztárja legyen.

Pin It