BMW 5-ös Touring 2017 - Sokoldalú egyéniség

Hiába fér bele akár 1700 liternyi kék-fehér festék a rakterébe, hiába ötletesebbek minden eddiginél a csomagrögzítő-hálói, hiába nyitható vagy zárható már kéz nélkül is a fedele, a BMW 5-ös Touring nem pusztán a "puttonyáról" szól. A funkcionalitás mellé ugyanis dinamikus menetteljesítményeket, elegáns kiállást és úttörő vezetőtámogató rendszereket is kínál, vagyis egy igazán sokoldalú személyiség.

bmw5touring2017csAz 5-ös Touring BMW pályafutásának eddigi két és fél évtizedében is páratlan egyéniségnek számított, amire most rátesz még egy lapáttal: akárcsak a nemrégiben leleplezett limuzin, úgy a tradicionális jegyeket mutató kombi is exkluzív kijelzővezérlési koncepciókkal és modern járműkapcsolati megoldásokkal száll harcba a vásárlók kegyeiért.
Vagy ahogy Dr. Ian Robertson, a BMW AG igazgatótanácsának BMW-értékesítésért és márkamarketingért felelős tagja fogalmaz: „A BMW 5-ös Touring legújabb változatát ezúttal is kifejezetten az európai piac számára fejlesztettük ki, hiszen a koncepció az öreg kontinensen már nem kevesebb, mint egynegyed évszázadnyi sikertörténetnek örvend. Biztos vagyok benne, hogy kivételes sokoldalúságával az ötödik modellgeneráció minden korábbinál népszerűbb lesz azon ügyfeleink körében, akik nagyra értékelik a BMW 5-ös Touring jellegzetesen tágas utastér-elrendezését, variálható csomagterét, tekintélyes megjelenését és legendás vezetési élményét.” Nézzük részletesebben, s ha már kombi, akkor tudjuk le a csomagtartóját!

Az ötödik generáció poggyászterének kapacitása alapesetben 570 literes, ám a hátsó üléstámla ledöntésével egészen 1700 literesre bővíthető. Az 5-ös Touring terhelhetősége is teljesen rendben van, kiviteltől függően 720-730 kilogrammot bír cipelni a kombi. A 40:20:40 arányban osztott hátsó üléstámla pedig már kéz nélkül, egyetlen gombnyomással, elektromosan is dönthető, miközben a hátsó ablak az ajtótól függetlenül, külön is nyitható. A raktér fedele szintén elektromos, mozgatásához nem (feltétlenül) kell összepiszkolni a kezünket. Ehhez jönnek még az ötletesebbnél is ötletesebb csomagrögzítő hálók és rögzítési pontok, valamint a padlószint alatt kialakított mélyedés, melyben simán elférnek a kiegészítő felszerelések. Erről ennyit!
bmw5touring2017bAmi még külön jó, hogy a praktikum nem megy a design rovására. Kombi mivolta ellenére az 5-ös Touring határozottan sportos, dinamikus karakter, különösen előröl markáns a LED-es fényszóróival és jellegzetes veséivel. Oldalnézetből a harmonikus vonalvezetés és arányok tűnnek fel: a tekintélyes gépházat hosszan elnyújtott tető és meredeken ereszkedő D-oszlop követi. A hátsó ablakot diszkrét szárny fogja keretbe, középen kiegészítő féklámpával, két oldalt pedig apró légterelő betétekkel. Farát hagyományosan vízszintes vonalak határozzák meg, az „L”-alakú hátsó lámpákkal kiegészítve.
bmw5touring2017lyAz új 5-ös Touring utasterét ugyanaz a nagyvonalú elegancia és prémium hangulat jellemzi, mint a külső megjelenését, a gondosan megmunkált felületek és magasfokú precizitás mellé vezetőorientált cockpit társul. A horizontális kialakítás nagyban elősegíti a jó térérzetet, a bajor autó utasait minden ülésen – a korábbinál - nagyobb fej-, váll-, és lábtér fogadja. A komfortot ülési anatómia szerint tervezett háttámlák és hosszabb ülőlapok fokozzák, a fejedelmi kényelemhez pedig az első szélvédő, a tetőkárpit és a csomagtér intenzívebb hangszigetelése is hozzájárul.
bmw5touring2017jKülön „fejezetet” érdemel a nagyfelbontású, akár 10,25 col képernyő-átmérőjű központi kijelző beállítási, navigációs, kommunikációs, információ-szolgáltató és szórakoztató rendszer, mely az iDrive vezérlő mellett immáron érintéssel is működtethető. A BMW Professional navigációs rendszerrel felszerelt változatok esetében a központi kijelző listaszerű menüelrendezését vadonatúj, „élő” csempe-ikonokkal dolgozó menürendszer váltja, amely sokkal közvetlenebb „kezelést” és egyszerűbb leolvasást, ezáltal pedig biztonságosabb vezetést garantál. Sőt, az új kombiban is megjelenik a széleskörű hang és gesztusvezérlés. Mindezeken túl az eddigi legfejlettebb BMW Head-Up Display 70 százalékkal nagyobb kivetítő-felületet biztosít.
bmw5touring2017aSzintén érdemes elidőzni egy kicsit a BMW 5-ös Touring fejlett vezetést támogató rendszereinél, melyek együttműködésének köszönhetően a bajor kombi egészen 210 km/órás sebességig képes automatikusan a felfestett forgalmi sávban maradni, s a kormányzási manőverek mellett a gázpedált és a féket is kezeli. Az akár álló helyzetre fékező aktív tempomatnak és a gombnyomással bekapcsolható, sebességkorlátozásokat figyelő rendszernek hála, minden korábbinál kényelmesebb és stressz-mentesebb az utazás az autóval. Ezen túl van még keresztirányú forgalomra és a kötelező elsőbbségadásra figyelmeztető rendszer (Crossing Traffic Warning és Priority Warning), sávváltást segítő asszisztens (Lane Change Assistant), aktív oldalirányú ütközést megelőző rendszerrel együttműködő sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assistant with Active Side Collision Protection) és kikerülési segédlet (Evasion Aid).
bmw5touring2017nyEmellett a BMW Connected játszi könnyedséggel kapcsolja össze a felhasználó okoskészülékeit a BMW központi operációs rendszerével, és az intelligens technológia már nem csupán az autóban, hanem azon kívül is számos területen segíti a tulajdonosának mobilitását és mindennapi teendőit. A felhasználó például már az irodájában ülve kiválaszthatja következő úti célját, valamint a távolból is bármikor figyelemmel követheti leparkolt 5-ös BMW-jét. Nem mellesleg induktív, vezeték nélküli okostelefon-töltési lehetőséget is nyújt, a parkolóasszisztenst pedig távirányítású parkolás (Remote Control Parking) egészíti ki.
bmw5touring2017fAz új BMW 5-ös Touring 2017 júniusi piaci bevezetésekor négy erőforrás kerül fel azonnal a motorpalettára, egytől egyig a legutolsó BMW TwinPower Turbo technológiával felvértezve. Az 530i Touring gépházteteje alatt dolgozó kétliteres, négyhengeres benzines aggregát 252 lóerő maximális teljesítmény és 350 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, és a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval 6,5 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre. Az 540i xDrive Touringban a soros hathengeres, háromliteres erőmű, a Steptronic automataváltó és az xDrive intelligens összkerékhajtás optimális hármas egysége dolgozik; a 340 lóerős maximális teljesítmény és a 450 Nm-es csúcsnyomaték pedig 5,1 másodperces nulla-százas gyorsulást garantál.
bmw5touring2017dEközben az 520d Touring orrában dolgozó négyhengeres dízel 190 lóerős maximális teljesítményt és 400 Nm-es csúcsnyomatékot állít elő a 2.0 literes hengerűrtartalomból. Ehhez alapra hatsebességes manuális váltót társít a gyártó, opcionális extrafelszereltségként azonban a nyolcfokozatú is elérhető. Fogyasztása alig 4,5-4,9 liter 100 kilométerenként. A sort a háromliteres, sor-hatos dízel zárja, 265 lóerős csúcsteljesítménnyel és 620 Nm-es nyomatékcsúccsal. Az 5,8 és 5,6 (xDrive hajtás esetén) szekundumos katapultálás mellé 4,7-5,7 literes átlagfogyasztás jár.
bmw5touring2017dzA BMW 5-ös Touring sportos habitusát a vadonatúj futómű-technológia és a módszeres súlycsökkentés párosa kelti életre. A modell széleskörű alapfelszereltségének az automata szintszabályozású, levegős hátsó futómű is része, miközben az opciók listáján a dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás (DDC – Dynamic Damper Control), az aktív borulásgátló rendszer, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is együttműködő aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering), valamint a tíz milliméteres hasmagasság-csökkenést kínáló M Sport futómű is szerepel. A futómű számos alkatrésze és a csomagtérajtó kizárólag alumíniumból, az extrém torziós merevségű váz pedig alumínium és magas szilárdságú acél keverékéből készült. A könnyű anyagok felhasználásával, a hajtáslánc hatékonyságának optimalizálásával és a légellenállást csökkentő karosszériaelemek alkalmazásával az ötödik nemzedék átlagos üzemanyag-fogyasztása és kombinált károsanyag-kibocsátása mintegy 11 százalékkal alacsonyabb, mint megegyező erőforrással és hajtáslánccal szerelt elődje esetében.
Az új BMW 5-ös Touring 2017 márciusában, a 87. Genfi Nemzetközi Autószalonon ünnepli világpremierjét, piaci bevezetése 2017 júniusában kezdődik.

 

A BMW-bemutatókat a Rack Autó Kft. támogatja

rackauto

Pin It