Land Rover Defender MY21 - Bővül a család

by Mészáros Gergely

Plug-in hibrid hajtáslánccal, hathengeres dízelmotorral és új X-Dynamic modellváltozattal bővül az Land Rover Defender kínálata.

A legendás ős méltó utódaként az új Defender is korszakalkotó közúti- és terepképességekkel, valamint fejlett technológiákkal felvértezve vág neki a 21. század kalandozásoknak, hűen a 70 éves márka úttörő szellemiséghez. A 2021-es modellévet is újdonságokkal várja, többek között fejlett plug-in hybrid variáns varázsolja vonzóbbá a Defender palettáját.
A nagyteljesítményű kétliteres, soros négyhengeres benzines erőforrást egy 105 kW teljesítményű villanymotorral kombináló, 404 lóerős rendszerteljesítményű P400e mindenkor jelentős forgatónyomatékot és kedvező üzemeltetési költségeket kínál: a terepjáró átlagos CO2-kibocsátása csupán 74 g/km, vegyes üzemanyag-fogyasztása pedig 3,3 l/100km. Bizony, hiszen a Defender P400e akár 43 kilométert képes megtenni tisztán elektromos üzemmódban, nulla károsanyag-kibocsátással. Természetesen terepen is használhatjuk csak az elektromos egységet, sőt a felezőjét is, ráadásul lineáris nyomatékkifejtése még magabiztosabbá teszi a Defendert. Ezek a jellemzők is a brit SUV kiemelkedő vontatási képességeihez is hozzájárulnak: maximum 3000 kilogrammot húzhat, miközben a megengedett legnagyobb tetőterhelése 16 (dinamikus), illetve 300 kilogramm.
Az összes plug-in hybrid modell alapfelszereltsége magában foglalja a Mode 3 töltőkábelt, ám az ügyfelek opcióként Mode 2 kábelt is vásárolhatnak. Előbbivel két óra alatt 80%-ra tölthető az akkumulátor, utóbbival ugyanez mintegy 7 óráig tart. Ez ideális megoldás otthoni vagy éjszakai töltésre. Egyébként 50 kW-os villámtöltővel 30 perc alatt 80 százalékosra tankolható a P400e akkumulátor-csomagja. A P400e „különleges” szolgáltatása a hagyományos verziókhoz képest a regeneratív fékrendszere, mely a lassítás, illetve fékezés során felszabaduló mozgási energiát visszanyeri, majd elektromos energiává alakítja, és az akkuban tárolja. A P400e öt vagy hat üléssel rendelhető, széria a háromzónás klímaberendezés, a hővisszaverő üvegezés, az elektronikus légrúgózás, továbbá a 20 colos könnyűfém felni-szett.
A 2021-es modellévtől a Defender új soros, hathengeres Ingenium dízel aggregátokkal is megvásárolható. Mild-hibrid technológiájuknak és új intelligens összkerék-hajtásuknak hála, az eddiginél jobb nyomatékleadást, finomabb gázreakciókat és alacsonyabb fogyasztást biztosítanak. A teljesítményskála 200-től 300 lóerőig terjed, a csúcson a 300 lóerőt és 650 Nm forgatónyomatékot mozgósító D300 erőmű áll, ezzel 6,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra a Defender. A D200 és a D250 ugyanazt a soros hathengeres Ingenium blokkot használja, mint a legerősebb változat, csak a teljesítményük visszafogottabb.
Mindemellett új, „beszédes fantázianevű” X-dynamic felszereltségi szint is színesíti a Defender választékát. A kivitel elegáns, mégis strapabíró megjelenéséről különleges külső optikai elemek gondoskodnak, mint a Silicon Satin első és hátsó fenékvédő lemezek, az ezekkel harmonizáló kivitelű hűtőmaszk és emblémák, valamint a Satin Black kivitelű hátsó vonószemek. Az utastere is spéci, például megvilágított fém küszöbdíszlécek, kétszínű Duotone kivitelű Robustek kárpitozású ülések és egyedi középkonzoli dekorbetétek várják az utasokat.
Új árnyalatok közül is válogathatnak a vevők, s az új - Yulong White, Silicon Silver, Hakuba Silver és Carpathian Grey – színek mellé is társítható kontrasztos fehér vagy fekete tető. Az opciós listán pedig olyan tételek szerepelnek, mint a 360°-os kamerarendszer, a Defender 110-hez kínált nyitható vászontető, a prémium LED fényszórók karakteres nappali világítással, a Meridian audiorendszer, a Head-Up Display vagy az első ködlámpák.
Ha valakinek nincs szüksége a hosszú 110-esre, akkor dönthet a rövidebb, városban is ügyesen manőverező, mindössze 11,3 méteres sugarú fordulókörű 90-est. Ugyanazok a praktikus részletek és felszereltségi szintek jellemzik, mint a nyújtottabb karosszériájú testvérét, s a kabinja is lehet hatszemélyes.
A Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) részlege által kifejlesztett Defender Hard Top pedig a márka legendás „munkásautójának” modernkori újraértelmezése. A 90-es és 110-es változatban egyaránt elérhető haszonjármű a Defender páratlan képességeit variálható raktérral, felülmúlhatatlan praktikummal és tartóssággal ötvözi. Legnagyobb hasznos terhelhetősége 800 kilogramm (110 Hard Top), mintegy 3,5 tonnát vontathat, belseje meg rugalmasan alakítható. A második és harmadik üléssorok nélkül a Defender 110 Hard Top rakterének térfogata eléri a 2059 litert (90 Hard Top - 1355 liter), ugyanakkor az első üléssori középső ülést megrendelve akár hárman is utazhatnak vele, közben a Land Rover ClearSight tolatókamera minden helyzetben akadálytalan hátratekintésről gondoskodik. A „csomagtér” bővelkedik az okos ötletekben: akasztókkal kiegészített, rögzített magasságú térelválasztó elem, padlón kialakított lekötési pontok, zárható tárolórekesz, robusztus gumi padlószőnyeg, valamint nagy fényerejű raktérvilágítás fogadja a cuccokat. Ezen felül a hátsó oldalablak helyén panel található, amelyen az ügyfelek könnyedén elhelyezhetik vállalkozásuk logóját.
A Hard Top modellek ugyancsak többféle felfüggesztéssel megvehetők: a 90 és 110 Hard Top passzív acélrugókkal, míg a 110 Hard Top kivitelhez fejlett elektronikus légrugózás is kérhető. Az autó magas használati értékéből a terepképességei is kiveszik a részüket. Szabad hasmagasságuk 291 mm, gázlómélységük 900 mm, az első, középső és hátsó terepszögek akár 38, 28 és 40 fokosak lehetnek (110 Hard Top, Off-Road állásban.)
Röviden összefoglalva: a Land Rover Defender fejlett hajtásláncaival, új felszereltségi szintjeivel és kibővített opciós listájával az autósok minden eddiginél szélesebb körét szólítja meg.