KIA Stonic GT Line - Sportos irányvonal

by Mészáros Gergely

A látványos külső és belső megjelenéssel, valamint egyedi részletekkel felvértezett GT Line kivitel egyértelműen a Stonic-kínálat legsportosabb tagja. Kéttónusú fényezéssel és akár Hybrid 48V hajtáslánccal is megvásárolható lesz.

“A Stonic 2017-es bevezetése óta sikeres az európai piacon, eddig több mint 150 000 talált belőle gazdára. 2019-ben negyedikként végzett modelljeink európai sikerlistáján. A Stonicot szeretik a tulajdonosaik, az új GT Line kivitel pedig éppen ezt a kötödést erősíti meg azzal, hogy a legsportosabb Kiák inspirálta formajegyekkel jelenik meg. Bízunk benne, hogy a GT Line-nal még kívánatosabbá válik majd a teljes Stonic paletta, ami további sikerekkel kecsegtet ebben a különösen kiélezett versenyhelyzetű kategóriában” – mutatta be az újdonságot Emilio Herrera, a Kia Motors Europe ügyvezetője.
A GT Line kivitelt egyértelműen a dél-koreai márka nagyteljesítményű GT modelljei inspirálták, nem véletlen, hogy a praktikus formájú Stonicba is életet lehelnek a sportos dizájnjegyek. Az új lökhárítók már önmagukban is határozottabbá varázsolják a városi crossover kiállását, a nagy légbeömlők és a fémbetétbe ágyazott LED-es ködfényszórók messziről „jelzik”, hogy nem a hagyományos Stonic-kal van dolgunk. A tigrisorr hűtőmaszk is spéci, a külső visszapillantók pedig fekete házat kaptak. A jellegzetes világítási képet adó LED-es fényszórók alapáron járnak, míg hátul diffúzort imitáló lökhárító és kettős kipufogóvég teszi vonzóbbá a KIA-t. S hogy teljesen biztosak legyünk a dolgunkban, a csomagtér-fedélen ott „feszít” a GT Line jelvény.
A többi Stonichoz hasonlóan a GT Line is személyre szabható, például az igen népszerű kéttónusú fényezéssel. A vásárlók 15 féle tető és karosszériaszín-kombináció közül válogathatnak, ráadásul a GT Line verzió esetében az első lökhárítókon is megjelenik a tető kontrasztos árnyalata. Ugyanakkor az i-re a pontot a 17 colos könnyűfém keréktárcsák teszik fel.
Természetesen a Stonic GT Line utastere is dinamikusabb hangulatú az alapmodellekénél. A legfeltűnőbb részlet talán a szénszál hatású műszerfali dekorbetét, ilyen a többi változatban nincs. Ugyanakkor különlegesek az ülések is, a fehér szegélyvarrással és tűzéssel díszített szintetikus bőr/szövet kárpitozással jól harmonizál a perforált bőrrel bevont D alakú, GT Line logós kormány is. Szintén új a főműszerek közötti 4,2 colos kijelző.
Emellett a GT Line-hoz is elérhetők a KIA legújabb infotainment és konnektivitási szolgáltatásai és technológiái. Így a középkonzol 8 colos érintőképernyőjén a márka legfrissebb rendszere fut, az UVO Connect második generációjával. Utóbbi telematikai rendszere több különleges szolgáltatást – többek között forgalmi információkat, időjárás előrejelzést, érdekes helyeket, üzemanyagárakat, valamint közeli parkolóhelyet – is ajánl. A felhasználók már szóban utasíthatják a rendszert: címet, vagy helyet diktálhatnak a navigációnak, sőt, akár szöveges üzeneteket küldhetnek. Mindezen felül van Last Mile Navigation, amellyel akkor is folytatható a célbavezetés, ha az autót már leparkoltuk.
Feltétlen említést érdemel, hogy a Stonic GT Line-hoz egyszerre két okostelefon csatlakoztatható, az egyik telefonként és médialejátszóként, a másik meg médialejátszó üzemmódban. A Display Audio-val felszerelt modellekben vezeték nélkül is működik az Apple CarPlay és az Android Auto.
Ugyancsak opció a KIA modern Hybrid 48V ‘EcoDynamics+’ hajtáslánca. Ebben egy 1.0 literes ‘Smartstream’ T-GDi (turbós és közvetlen befecskendezéses) benzinmotor dolgozik együtt a 48V-os elektromos segédhajtással. A villanymotorként is működő generátor a motorfékben összegyűjtött mozgási energiákat egy kompakt méretű, 48V-os lítiumion-polimer szerkezetű akkumulátorba gyűjti, és gyorsításkor közvetlenül a beleső égésű erőforrás főtengelyére behajtva adja vissza. Ettől egyszerre javul a rugalmasság, és csökken a károsanyag emisszió. Az 1.0 literes háromhengeres erőforrás 100 és 120 lóerős kivitelben egyaránt választható, mindkettőhöz jár a Drive Mode Select kapcsoló - ‘Eco’, ‘Sport’ és ‘Normal’ üzemmóddal. A Stonic GT Line-ban alap a Kia új, intelligens kézi sebességváltója (az iMT), míg a hétfokozatú duplakuplungos erőátvitel (7DCT) extraként rendelhető. Az iMT ötletes mechanikus kuplungpedál-kapcsolat nélküli (clutch-by-wire) rendszere nagyban hozzájárul a visszafogott fogyasztáshoz, miközben nem csorbul általa a kézi kapcsolások élvezete. Az erőforrás menet közbeni leállításával vitorlázásra is képes a Stonic GT Line (mindegyik váltóval), akár 125 km/h-s tempóig. Az aggregát minden esetben azonnal újraindul, amint a vezető bármelyik pedált lenyomja. Ezen túl a Stonic GT Line elektromos segédhajtás nélkül is megvehető: az 1,0 literes 100 lovas T-GDi egységgel, hatfokozatú kézi- vagy hétsebességes duplakuplungos (7DCT) sebességváltóval.
A Stonic GT Line gyártása októberben indul Koreáben, a Sohari üzemben. Az európai értékesítés 2020 negyedik negyedévében kezdődik, 7 éves, 150 000 kilométeres garanciával kiegészítve.