Audi A3 Sportback 40 TFSI e - Zöld rendszámos

by Mészáros Gergely

A hálózatról tölthető hibrid (Plug-in Hybrid) hajtásrendszerű kompakt Audi akár 78 kilométert is meg tud tenni károsanyag-kibocsátás nélkül, ugyanakkor a magasfokú gazdaságosság mellett az új A3 sorozat minden erényét felsorakoztatja.

Az A6, A7, A8, Q5 és Q7 sorozat hálózatról tölthető (PHEV) hibridmodelljei már megérkeztek a nemzetközi (mivel nálunk még nincs A8, A7) piacra, s most a kompaktmodellek következnek. Ezúttal az A3 Sportbacken 40 TFSI e típuson a sor, de röviddel ezután egy még erősebb változat is megjelenik, mely inkább az autó sportos tulajdonságait emeli ki.
A plug-in hybrid A3 Sportback 40 TFSI e belsőégésű motorjaként egy 1.4 TFSI erőforrás szolgál. E négyhengeres, benzines aggregát teljesítménye 110 kW (150 LE), s az 1550 és 3500 percenkénti fordulatszám közötti tartományban 250 Nm maximális forgatónyomatékot biztosít a vezetőnek. Az elektromos hajtás feladatát egy megnövelt teljesítménysűrűségű, állandó gerjesztésű szinkronmotor látja el, 80 kW teljesítménnyel és 330 newtonméter maximális forgatónyomatékkal. A korábbi konstrukcióhoz hasonlóan ez is a hatfokozatú S tronic sebességváltó házába építve működik, ám még könnyebb és kompaktabb konstrukció.
Így az Audi rendszerteljesítménye 204 lóerő, forgatónyomatékának nagysága pedig átmenetileg elérheti a 350 Nm-t is (boost). Álló helyzetből mindössze 7,6 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-s tempóra, s akár 227 km/h-val is bír repeszteni, miközben az NEDC-ciklus szerint pedig 1,5-1,4 liter üzemanyagot igényel 100 kilométerenként. Feltétlenül érdemes még megjegyezni, hogy a hatfokozatú S tronic kettős tengelykapcsolós váltómű elektromos olajszivattyúval rendelkezik, amely átmenetileg leállított TFSI-erőforrás mellett is biztosítja az olajellátást és a fokozatváltásokat. A lítiumion-akkumulátor a hátsó ülések közelében, az A3 Sportback padlózata alatt kapott helyet, s összesen 96 prizmacellájában 13,0 kWh energiát tárolhat. Hőmérsékletét önálló hűtőkör szabályozza, amely szükség szerint a légkondicionáló berendezéshez is csatlakoztatható, az ügyfelek így magasabb külső hőmérséklet mellett is közlekedhetnek elektromos hajtással.
audia3sportback40tfsie04A PHEV A3 Sportback hajtásrendszer-menedzsmentjét a gazdaságosság jegyében alakították ki. Mínusz 28 Celsius fok felett az autó minden esetben elektromosan indul, az EV gombbal pedig a vezető előtérbe is helyezheti az elektromos hajtást. Az NEDC-szabvány szerint akár 78 kilométert (WLTP: akár 67 kilométer) közlekedhet nulla károsanyag-kibocsátással, vagyis a mindennapi útvonalak nagy részét megteheti így. A tisztán elektromos végsebesség 140 km/h, kis sebességeknél pedig az úgynevezett Akusztikai jármű-figyelemfelkeltő rendszer (Acoustic Vehicle Alert System) törvényileg előírt elektromos hangja szólal meg. Hibrid üzemmódban a két hajtásrendszer intelligensen osztja meg a munkát. Az MMI kezelési rendszeren keresztül két specifikus üzemmód is választható. A „Battery hold” üzemmódban az akkumulátor épp rendelkezésre álló töltöttségi szintjét őrzi meg a rendszer, míg a „Battery charge” választásakor a lehető legnagyobb töltést kapja az akkumulátor. Ezen felül a hajtásrendszer-menedzsmentje jelentős mennyiségű adatot dolgoz fel, amelyeket a navigációs rendszertől, a különböző érzékelőktől és a vezetői segédrendszerektől kap. Gázelvételre például a leállított TFSI-motorral biztosított szabad gördülést választja a rendszer, vagyis az autó „vitorlázik”.
audia3sportback40tfsie08A szériafelszereltséghez tartozó Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszerrel pedig a pilóta – a comfort, efficiency, auto, dynamic vagy individual menetprofil választásával – igény szerint alakíthatja a hajtásrendszer, valamint olyan főegységek, mint a szervokormány és az S tronic sebességváltó karakterét. A dynamic profil aktiválásával és az S tronic sebességváltó S menetfokozatának kapcsolásával a hibrid hajtásrendszer sportos képességeit is emeli ki. Ekkor a gázpedált ütközésig nyomva (kickdown), akár tíz másodpercen át a maximális megemelt forgatónyomatékszint is rendelkezésére áll (boost). Gázelvételre az elektromos gép a fékezési és motorfék-fázisok alatt energia-visszatáplálás (rekuperáció) üzemmódjára vált. Az ekkor produkált lassulás valódi „egypedál-érzést” (One-Pedal-Feeling) közvetít. A hidraulikus kerékfékek csak akkor lépnek működésbe, ha a vezető erősebben lép a fékpedálra – 0,3 g felett -, az átmenet pedig szinte észrevétlen, illetve a rekuperáció továbbra is aktív. Fékezéskor a villanymotor akár 40 kW teljesítménnyel táplálhat vissza energiát.
audia3sportback40tfsie07Az A3 Sportback 40 TFSI e határozott dinamikával ötvözi a színvonalas menetkényelmét, amelyhez az igényes négykaros hátsó kerékfelfüggesztései is kiváló alapként szolgálnak. A 16 colos különleges kialakítású könnyűfém keréktárcsák a szériafelszereltséget bővítik, kívánságra pedig 17 vagy 18 colos kerekeket is szállít az Audi.
audia3sportback40tfsie01Alapra a PHEV Audi A3 az otthoni garázsban használható hálózati töltőkábellel érkezik, ezzel a töltése legfeljebb 2,9 kW teljesítménnyel zajlik, s valamivel több mint négy órát igényel a teljesen lemerült akkumulátor megtankolása. A díjmentes myAudi App használatával a tulajdonosok a távolból is vezérelhetik a töltést és az előzetes légkondicionálást. A nyilvános töltőállomásokon 3-as típusú (Mode 3) kábellel tölthető az autó. Útközben különösen kényelmes a töltés az e-tron töltőszolgáltatással (e-tron Charging Service), amely Európa legtöbb országára kiterjed és egyetlen kártyával nagyjából 150 ezer töltőponthoz biztosít hozzáférést.
audia3sportback40tfsie09A 4,34 méter hosszú A3 Sportback 40 TFSI e külső megjelenése sportosan expresszív stílusú. Kívánságra az Audi Matrix-LED fényszórók is rendelhető hozzá, amelyek digitális nappali menetfényének 15 LED-szegmensből álló pixelmezője E-alakú fénygrafikát állít elő. A progresszív dizájn az utastérben is folytatódik, mégpedig kompakt kialakítású sebességváltó-kapcsolóval (Shifter), markáns ajtókilincsekkel és a műszerfal nagyméretű Black Panel felületével. A kínálat újdonságai az újrahasznosított PET-palackokból készült üléskárpitok, amelyeken kontrasztárnyalatú díszvarrások szolgálnak stílusjegyként. Kezelési koncepciója hibridspecifikus funkciókkal és kijelzőkkel bővült. A digitális kombinált műszeregység – vagy az opciós Audi virtual cockpit – powermeter-kijelzője a rendszer teljesítményéről, a hajtásrendszer pillanatnyi állapotáról, a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) működéséről, az akkumulátor töltöttségi szintjéről és a rendelkezésre álló hatótávról tájékoztat.
audia3sportback40tfsie11Mint minden új A3, a plug-in kivitel is a moduláris infotaiment-koncepció harmadik generációjával a fedélzetén érkezik, amelyet elődjénél tízszer nagyobb számítási teljesítmény jellemez és minden connectivity-feladatot LTE Advanced sebességgel hajt végre, mindemellett WLAN-hotspotot is tartalmaz. Az MMI Navigációs rendszer plusz útvonalvezetése rugalmas és intelligens, s a Google Earth műholdképeivel, a forgalmi helyzetre vonatkozó előrejelzésekkel, illetve számos európai nagyváros háromdimenziós modelljével is szolgál.
audia3sportback40tfsie02Az alapfelszereltség igen széles körű, s a már említett megoldások mellett LED-fényszórókat, bőrbevonatú multifunkciós kormánykereket és kétzónás automatikus légkondicionáló berendezést is tartalmaz. Kívánságra Szélvédő-kijelző (Head-up Display), integrált fejtámlákkal kiformált sportülések és panoráma-üvegtető is választható. A vezetői segédrendszerek közül az Audi pre sense front, a Sávelhagyás-figyelmeztetés (Lane Departure Warning), a Bekanyarodás-asszisztens (Turn Assist) és a Kikerülés-asszisztens (Swerve Assist) egyaránt széria, míg az extrák között az Adaptív sebességszabályzó (Adaptive Cruise Assist) játszik főszerepet, mivel számos menethelyzetben támogathatja a vezetőt a kormányzás, a gyorsítás és a fékezés során. Az A3 Sportback 40 TFSI e értékesítése számos európai piacon 2020 őszén veszi kezdetét.