Nissan Qashqai 2021 - Jön a harmadik generáció

by Mészáros Gergely

Már az európai utakon gyűjtik a tesztkilométereket a Nissan Qashqai harmadik nemzedékének prototípusai, a sorozatgyártású modell pedig 2021 tavaszán mutatkozik be a nagyközönségnek. Néhány érdekes részletet azonban előzetesen elárult róla a japán vállalat.

2007-ben, amikor a Qashqai-t bemutatták, nem volt hozzá fogható az utakon. Üléspozíciója egy kicsit magasabban volt a szokásosnál, jobb rálátást biztosítva az útra, ám a teljes lábnyoma megegyezett a C szegmens többi ötajtós modellével. Benzines és dízelmotorja takarékosak és hatékonyak voltak, ráadásul létezett egy négykerékhajtás verzió is, azon vásárlók számára, akiknek a nem mindennapi útviszonyok miatt extra tapadásra volt szükségük. Összegezve, tökéletes egyensúlyt kínált kompakt dimenzióival, robusztusságával és megemelt üléspozíciójával, anélkül, hogy ez a méret, a súly vagy a hatékonyság rovására ment volna. Ezáltal ledöntötte a korlátokat...
„Az új Qashqai meg fogja változtatni az ügyfelek elvárásait a családi autóval szemben. A magasabb kategóriájú autóknál megszokott komfort, kifinomultság és technológia jellemzi majd, míg a vezetési élménnyel elégedett lesz a vezetője és az utasai is. A Nissan innovatív e-POWER technológiájának köszönhetően, mi úgy érezzük, hogy az ügyfelek bele fognak szeretnek az elektromos hajtáslánc érzetbe, anélkül, hogy aggódniuk kellene a hatótáv miatt” – mondta Gianluca de Ficchy, a Nissan Afrika, Közel-Kelet, India, Európa és Óceánia (AMIEO) Régió Elnöke.
Mindennek az alapja az a CMF-C platform lesz, mely az autóipar egyik legkorszerűbb struktúráját és technológiai felépítményét jeleníti meg. Többek között a gerince sokkal homogénebb lett a korábbinál, így hatékonyabban nyeli el az ütközési energiát, csökkentve az utasokra mért terhelést. Emellett a karosszéria váza is könnyebb anyagokból épül fel, miközben a fejlett préselési és hegesztési technikák növelték a merevségét. Ehhez a nagy szilárdságú acélok (Ultra High Strength Steel – UHSS) széles körű alkalmazása is hozzájárul, például a gyűrődési zónákban. A fogyókúrából ugyanakkor a kompozit anyagból készült hátsó ajtók (-2,6 kilogramm), az alumíniumból készült sárvédők és gépháztető is kiveszik a részüket, összességében 21 kilogrammot spóroltak a mérnökök.
A CMF-C padlólemezhez átdolgozott futómű társul, elöl McPherson, hátul – a hajtott kerekek számától függően – torziós tengellyel és tekercsrúgóval, illetve többlengőkaros tagokkal. Előbbi inkább a kényelemre gyúr, jobban elnyeli az útegyenetlenségeket, némiképp tompább lesz a zaj, halkabb az utastér, utóbbi pedig a vezetési kényelem és a dinamizmus optimális egyensúlyát nyújtja. Továbbfejlesztették az elektromos szervokormányt is, kiszűrve a nem kívánatos rezgéseket, valamint pontosabbá a visszajelzéseket.

Mivel az új Qashaqi fontos eleme a Nissan széleskörű elektromosítási stratégiájának, az 1.3 literes benzines és a 12 voltos mild-hibrid hajtásláncok mellé felsorakozik a japán márka innovatív e-Power rendszere, mely „villanyautó vezetési élményt nyújt, hatótáv-félelmek nélkül”. A gyakorlatban arról van szó, hogy a kerekeket kizárólag elektromotorok hajtják, ugyanakkor egy generátorként dolgozó benzinmotor folyamatosan gondoskodik arról, hogy mindig fel legyen töltve az akkumulátor. A hagyományos belsőégésű egység nem is áll közvetlen kapcsolatban a kerekekkel. Láttunk már hasonlót, Amerikában kiterjesztett hatótávú elektromos autónak hívják ezeket. A végleges specifikációkat később közli a Nissan. Mindenesetre a hatékonyság optimalizálása érdekében sík padlóburkolatot és aktív szellőzőrácsot kap az az új Qashqai.
nissanqashqai2021camo02Mindemellett az új Qashqai már a ProPilot rendszer legfrissebb, navigációval összekötött kiadásával lesz felvértezve. Így már nemcsak arra képes, hogy szinten tartsa a sebességet, gyorsítson, lassítson, sávon belül tartsa a kocsit, netán dugóban araszoljon, hanem adaptálja a tempót a külső körülményekhez. „Magyarra lefordítva” felismeri és leolvassa a sebességkorlátozó táblákat, majd megfelelő szintre csökkenti a sebességet. Sőt, a navigációban szereplő adatokat is figyelembe veszi, s a vezetőnek nem muszáj manuálisan közbeavatkoznia, akár élesebb kanyarokban is lefékez a megfelelő szintre. Tovább folytatva a sort, kommunikál a Qashqai holttér-figyelő radarjával, s kormányzási korrekcióval közbelép, hogy elkerülje a holttérben található másik járművet. Szintén újdonság a keresztirányú forgalomhoz köthető védelem.
nissanqashqai2021camoVégül, de nem utolsósorban a Qashqai olyan fényszórókkal fokozza a biztonságot és az éjszakai láthatóságot, melyek képesek a fényszórást az útviszonyokhoz és más úthasználókhoz igazítani. Maga a fénysugár 12 egyedi elemre oszlik, ami szelektíven deaktiválódik, amint egy közeledő gépkocsit észlel. Ennek az innovációnak köszönhetően élesebb és szélesebb fénysugarat képes távolabbra közvetíteni, de a fényszórás alakja maga megváltozik, így nem vakítja el a többi közlekedőt.
nissanqashqai2021camo07A jelenlegi Qashqai-nak 26 közvetlen versenytársa van. „Ő” volt az úttörője ennek a gépjármű formának, és most egy teljes szegmens található itt, méghozzá olyan, mely évről évre nő. 2021 közepén, amikor megérkezik, a vadonatúj Qashqai ismét megemeli a mércét az oasztályában - szembetűnő dizájnjával, komfortjával, kifinomultságával, hatékonyságával és technológiájával. „Az első Qashqai bevezetése óta megszerzett egyedülálló tapasztalattal, szakértelemmel és ügyfélkapcsolattal, a Nissan abban a kivételes helyzetben van, hogy a vadonatúj Qashqai-jal megerősítse státuszát Európa kedvenc crossovereként. A vezetői élmény fokozását tűztük ki célul ügyfeleink számára, az elegáns és dinamikus dizájnon keresztül, az innovatív és hasznos technológiáig, miközben kiemelkedő hatékonyságot kínálunk” – mondta Marco Fioravanti, a Nissan Europe Terméktervezési Alelnöke.