Porsche 911 GT3 2021 - Egyenesen a motorsportból

by Mészáros Gergely

Ismét startvonalhoz áll a 911 GT3: a színtiszta versenytechnológiát is felvonultató nagyteljesítményű sportkocsi hetedik generációja nemcsak az egyenesekben villámgyors, manuálisan állítható légterelő- és diffúzorelemeivel a kanyarokban is legyőzhetetlen. Ugyanakkor – a gyár állítása szerint - a hétköznapok során is megállja a helyét.

Mindenesetre a versenypálya a vadonatúj 911 GT3 igazi szakterülete. A Nürburgring-Nordschleifén, amely hagyományosan a Porsche sportautóinak mércéje, lenyűgöző rekordot állított fel: a végső hangolási munkák során a szívómotoros sportautók közül a világon elsőként ment be 7 perces idő alá. Lars Kern fejlesztőpilóta a teljes 20,8 kilométeres kört csupán 6 perc 59,927 másodperc alatt tette meg. A rövidebb, 20,6 kilométeres hosszút pedig 6 perc 55,2 másodperc alatt letudta. Ráadásul az opcionális Michelin Pilot Sport Cup 2 R abroncsaival hosszú távon is igazolta kivételes sebességét az újdonság - Jörg Bergmeister márkanagykövet szakértő kezei alatt.
Ám a köridő is „csak” egy dolog. A 911 GT3 valódi ereje a tulajdonságai összességében, egységében rejlik. Ahogy a 911 RSR-től megörökölt speciális kettős keresztlengőkaros első futóműve, a hattyúnyakat formáló hátsó légterelője, a markáns diffúzora és a 911 GT3 R-ben is szolgálatot teljesítő, 510 lóerős négyliteres, hathengeres motorja egy cél érdekében „összeáll”. Ami a száguldás. 320 km/h-s végsebességével (PDK-val 318 km/h) az újdonság az előző 911 GT3 RS-nél is gyorsabb, miközben álló helyzetből mindössze 3,4 szekundum alatt ugrik fel 100 km/h-ra. S a különösen érzelmes vezetési élmény miatt hatfokozatú kézi váltóval is megvásárolgató lesz az új Porsche. A tökéletesre csiszolt aerodinamikája ugyancsak a versenysportban szerzett tapasztalatok eredménye: a 911 GT3 úgy termel jóval nagyobb leszorítóerőt a korábbinál, hogy érdemlegesen nem romlott a légellenállási értéke. A nagyobb kanyarsebességet biztosító, radikális Performance állás azonban csupán versenypályás használathoz engedélyezett.

A szélesebb karosszéria, a nagyobb kerekek és a kiegészítő technológiai megoldások ellenére az új GT3 súlya hasonló, mint elődjéé: kézi váltóval 1418, PDK-val pedig 1435 kilogrammot nyom a mérlegen. A súlycsökkentés jegyében az első fedél szénszálas erősítésű műanyagból (CfK) készül, továbbá speciális üvegeket, optimalizált tömegű féktárcsákat és kovácsolt alumínium keréktárcsákat találhatunk a fedélzeten, de a hátsó üléssor eltávolítása is értékes kilogrammokat takarít meg. A speciális, könnyűsúlyú sport kipufogórendszer is 10 kilogrammal könnyebbé teszi: a fokozatmentesen állítható kipufogószelepekkel rendelkező megoldás különösen izgalmas hangélménnyel szolgál, miközben az erőforrás így is eleget tesz az Euro 6d ISC FCM (EU6 AP) károsanyag-kibocsátási normáknak. A 911 GT3 vegyes üzemanyag-fogyasztása kézi váltóval 13,3, PDK-val pedig 12,4 l/100 km. Na, ja! Amúgy meg kit érdekel?!
porsche911gt3 2021dzsAz utasterében ugyanígy tetten érhető a versenysporttal való erős kapcsolat. Bár a műszerfal az aktuális nemzedéké, újdonság a Track „kijelzés”: gombnyomásra letisztultabbá válnak a központi, 10.000-ig skálázott fordulatszámmérőtől jobbra vagy balra található műszerek, és csak a versenypályás használatnál releváns adatokat tárják a pilóta elé, például az abroncsnyomást, az olajnyomást, az olajhőmérsékletet, az üzemanyag mennyiségét és a vízhőmérsékletet.
porsche911gt3 2021cMivel egyre több vásárló dönt a személyre szabott felszereltség mellett, a 911 GT3 esetében is választhatók a Porsche Exclusive Manufaktur különböző extrái, többek között a szénszálas tető és visszapillantó tükör, a sötétített LED-Mátrix főfényszóró és az ehhez illeszkedő, vörös búra nélküli Exklusiv Design hátsó lámpák. A fekete könnyűfém kerekeket pedig indiai vörös vagy cápakék színű szegélyekkel lehet még karakteresebbé varázsolni. Belül a fordulatszámmérő és a Sport Chorno stopper hátlapját, a biztonsági öveket és a betéteket színezhetjük egyedire.
porsche911gt3 2021bVégül, de nem utolsósorban a kizárólag a 911 GT3 vevői számára fenntartott Porsche Design kronográf karórája is legalább annyira exkluzív, mint maga az autó: könnyű, de ellenálló titánból készült háza a motorsportra, a felhúzója pedig a felnikre emlékeztet. A hátlap díszgyűrűje éppen olyan színekben kérhető, mint az új 911 GT3 maga.
porsche911gt3 2021dAz új Porsche 911 GT3 Magyarországon bruttó 182.000 eurótól hazavihető, kiszállítása 2021 májusában kezdődik meg.