DS 4 LA PREMIÉRE - Az elsők között

by Mészáros Gergely

Az exkluzív, kifinomult és high-tech LA PREMIÈRE limitált széria megrendelői az elsők között ülhetnek a DS 4 volánja mögé, ráadásul a francia újdonság megvásárlásához még csak ki sem kell mozdulni otthonról. Következzenek a részletek!

A LA PREMIÉRE kiadás a DS 4 tudásának legjavát nyújtja. Az egyedi kialakítású limitált széria azonnal feismerhető az új „lakkozott szürke” vagy „cristal pearl” fényezéséről, amihez kontrasztos fekete tető konfigurálható. A frontrész különlegességét a krómozott gyémántdíszítésekkel ellátott fekete hűtőrács és a fényes fekete DS WINGS, illetve a gépházfedélen egy spéci, „1-es” feliratot viselő embléma fokozza. A sötét tónusú díszítések a hátsó lámpák között, valamint a küszöböknél és az ablakkereteknél is visszaköszönnek, a 19 colos SEVILLA könnyűfém kerekek pedig a modell atletikus megjelenését, különleges arányait emelik ki.
A DS4 paletta csúcsára érkező LA PREMIÉRE kivitel utastere ugyancsak tökéletesen illusztrálja a francia szakemberek szaktudását, mind a nemes anyagok alkalmazása, mind a különleges felületek kialakítása terén. Az OPÉRA belső a DS Automobiles egyik védjegye, s a hatalmas felületen alkalmazott Criollo barna nappabőr kárpitozás abszolút egyedi atmoszférát áraszt. Közben az óraszíj-mintázatú ülések nemcsak szellőztethetőek, hanem masszázsfunkcióval is rendelkeznek, támláikon pedig megjelenik a dombornyomott DS logó. Az aprólékosan kidolgozott bőr a középkonzolra és az ajtópanelekre is „átcsúszott”, díszöltéseik kézzel készülnek. Szintén kiváló minőségű bőr burkolja a volánt, a műszerfalon és az ajtópaneleken megjelenő barna kőrisfa betétek pedig a mesteremberek tehetségét és szaktudását dicsérik.
A technológiájában is az avantgárdot képviselő DS 4 LA PREMIÈRE számos, a kategóriában nem elérhető szolgáltatást kínál, mint például a DS EXTENDED HEAD-UP DISPLAY, vagy a DS IRIS SYSTEM újgenerációs interfész, amely a gesztusvezérléssel is működő DS SMART TOUCH-hoz kapcsolódik. A felszereltségnek része továbbá a DS MATRIX LED VISION fényszóró, a DS ACTIVE SCAN SUSPENSION elektronikusan vezérelt felfüggesztés, a 2. szintű autonóm vezetést nyújtó DS DRIVE ASSIST rendszer hátsó forgalomfigyelővel és kibővített hatótávolságú holttér-figyelővel, valamint a 4 kamerával működő 360° kamerarendszer és a motoros vezérlésű csomagtérajtó.

Természetesen a DS 4 LA PREMIÉRE a mai kor elvárásainak megfelelően személyre is szabható, többek között nyitható panorámatető, 20 colos SYDNEY könnyűfém keréktárcsa (az E-TENSE 225 és a Puretech 225 motoroknál), FOCAL Electra 14 hangszórós, 690 W-os hi-fi rendszer, DS NIGHT VISION éjjellátó kamera egyaránt választható hozzá.
ds4lapremiere2021dA DS 4 LA PREMIERE E-TENSE 225 (tölthető hibrid) hajtásláncának fejlesztésekor a márka Forumla E bajnokságban szerzett tapasztalatait is felhasználták. Ennek köszönhetően a motortérben egy négyhengeres, 180 lóerős, turbóval lélegeztetett benzines erőforrás dolgozik, méghozzá egy 110 lóerős villanymotorral, valamint egy EAT8 automata sebességváltóval együttműködve. A 225 lóerős rendszerteljesítményű, konnektorról is tölthető hajtáslánchoz egy nagyobb kapacitású cellákból álló, mégis kisebb méretű akkumulátor kapcsolódik, mely WLTP szabvány szerint több mint 50 kilométeres emisszió-mentes hatótávot garantál. Emellett a francia újdonság 180 és 225 LE PureTech benzinmotorokkal is elérhető lesz.
ds4lapremiere2021fA DS 4 LA PREMIÉRE már online rendelhető a francia, az olasz, a spanyol és a belga piacokon. Az előrendelést követően az ügyfél rendszeres tájékoztatást kap gépkocsijáról – online vagy az általa kiválasztott DS STORE-ban. A DS 4 hazai bevezetése 2021 novemberében várható, a különszéria tulajdonosai az első között kaphatják meg a kedvencüket.