Porsche 911 GT2 RS 2017 - 2,8 másodperc

Bemutatkozott a valaha készült leggyorsabb és legerősebb utcai 911 modell: az új Porsche 911 GT2 RS a híres-neves Goodwood Festival of Speed-en ünnepelte a világpremierjét.

Csapjunk a lecsóba: a legerősebb utcai Porsche 911 szívét egy 700 lóerős biturbó boxermotor adja, a motorsport-közeli erőforrás 80 lóerővel és 50 Nm-rel múlja felül elődjét. Ennek köszönhetően a tele tankolva is mindössze 1470 kilogrammos, kétüléses, hátsókerék-hajtású sportautó 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 340 km/h.
A bivalyerős aggregát alapjait a 911 Turbo S 580 lóerős, 3,8 literes erőforrása adja, ám a teljesítmény növelése érdekében nagyobb turbófeltöltők még több levegőt préselnek a hengerek égésterébe. Emellett kiegészítő hűtésrendszer biztosít optimális hűtést - maximális terhelésnél és szélsőségesen magas külső hőmérséklet esetén is -, a feltöltőket pedig vízzel hűti. Így a töltőlevegő hidegebb és még sűrűbb lesz, amely optimális teljesítmény-leadást garantál extrém körülmények között is. A fantasztikus menetteljesítményekhez az autó hétsebességes duplakuplungos váltója (PDK) is hozzájárul, hiszen az erőfolyam megszakítása nélkül továbbítja a hatalmas erőt a hátsó kerekekhez. Az egyedileg fejlesztett, különösen könnyű titán kipufogórendszer már csak a hab a tortán: a 911 Turbóénál hét kilogrammal könnyebb rendszer érzelmes hangaláfestést biztosít a száguldás mellé.
Mivel a sportolás lényege, hogy túllépjük határainkat, a szupersportautók világában pedig ezeket a a kanyartempók képviselik, a 911 GT2 RS korábban soha nem tapasztalt tartományba lép versenyfutóművével, hátsókerék-kormányzásával és különösen nagy teljesítményű (UHP) abroncsaival. A többi GT sportautóhoz hasonlóan az új csúcsmodell is egyedileg hangolt PSM menetstabilizáló rendszerrel rendelkezik, melynek Sport üzemmódja elősegíti az optimális menetdinamikát. Ugyanakkor erőteljes légbeömlők és levegőkilépők, valamint impozáns hátsó légterelő hangsúlyozza a jármű tökélyre csiszolt aerodinamikáját, nem mellesleg az első légterelők, a kerékjárati ív szellőzői, a Sport Design külső tükrök héja, az oldalsó légbeömlők és a hátsó rész bizonyos részei szénszál erősítésű műanyagból (CFR) készültek (számos belső alkatrésszel együtt). A motorháztető szintén karbon, miközben a tető magnézium, természetesen a radikális fogyókúra jegyében. Egyébként a karosszéria összes eleme a GT2 RS szélességét hangsúlyozza, nem is kicsit! Végül, de nem utolsósorban a 911 GT2 RS szériában Porsche kerámia kompozit fékrendszerrel (PCCB) kerül a kereskedésekbe.

A teljesítményt mindig lehet fokozni – még a 911 GT2 RS esetében is. Éppen ezért fejlesztették ki a Porsche mérnökei az opcionális Weissach csomagot, ez még több szénszálas erősítésű műanyag és titán alkatrészt, illetve körülbelül 30 kilogrammnyi extra tömegcsökkentést jelent. Például a tető és a stabilizátor rudak is karbonból vannak, épp úgy, mint a két tengely vonórúdja. A magnézium kerekek egyszerre mérséklik a teljes és a rugózatlan tömeget, és fokozzák a futómű amúgy is lenyűgöző képességeit.
porsche911gt2rs06A 911 GT2 RS kabinja a külsőhöz hasonlóan sportos: az utastér hangulatát a vörös Alcantara, a fekete bőr és a szénszálas betétek különleges keveréke határozza meg. A szénszálas kialakítású teljes kagylóülésekben mind a pilóta, mind az utasa maradéktalanul kiélvezheti a nagyteljesítményű sportautó menetdinamikáját, a sport kormánykerék váltófülei pedig gyors és sportos váltást tesznek lehetővé a vezető számára. Mint minden 911-ben a középkonzolon lévő Porsche Communication Management (PCM) központi rendszer látja el az audio, navigációs és kommunikációs feladatokat. A Connect Plus modul és a Porsche Track Precision alkalmazás alapfelszereltség, és rögzíti a vezetési adatokat, majd megjeleníti és elemzi azokat az okostelefonon. Az opcionális Chrono csomag tovább bővíti a PCM funkcióit egy teljesítmény kijelzéssel, ezzel például köridőket lehet megjeleníteni és elmenteni. A Porsche Track Precision alkalmazást külső jeladóval használva a rajt-/célvonalon ez lehetővé teszi a kimagasló pontosságú időmérést.
porsche911gt2rs09Történelmében először a Porsche Design a nagyteljesítményű sportautó premierjét különleges óraszéria kibocsátásával ünnepli. A motorsport világába betekintést engedő 911 GT2 RS kronográf kizárólag az új modell tulajdonosai számára elérhető, csak és kizárólag az új GT modellel együtt megrendelve.
A 911 GT2 RS Németországban országspecifikus felszereltséggel általános forgalmi adóval együtt 285.220 eurótól elérhető. A Porsche Design 911 GT2 RS Chronograph ára 9.450 euró.

Pin It