Ford Tourneo Custom 2017 - Ha szereted a kényelmet!

by Szepi

A Ford nyilvánosságra hozta az első részleteket az új, sokoldalú Tourneo Custom személyszállítóról, amelynek vadonatúj, prémium utastere akár kilenc személy számára is első osztályú utazást kínál. Az exkluzív shuttle-járatokat üzemeltető cégeket és az egyéni vásárlókat egyaránt megszólító újdonság már idén rendelhető lesz, és az első autókat 2018 elejétől kapják meg a vásárlók.

A legnagyobb Tourneo modellt teljes egészében áttervezték, hogy kiváló minőségű kárpitjaival, még tovább javított kényelmével és csendességével utolérhetetlen kifinomultságot kínáljon, emellett megkapta a Ford olyan új személyautó-technológiáit, mint az Intelligens Sebességhatároló vagy a SYNC 3 kapcsolódási rendszer. Az új innovációk a Tourneo Custom 2016-os nagymérvű termékfejlesztésére épülnek; ekkor jelent meg a modell kínálatában az úttörő Ford EcoBlue 2,0 literes dízelmotor, az új hatfokozatú SelectShift automata sebességváltó és a hátsó légrugózás.
Az új Tourneo Custom ugyanazzal a merész orrkialakítással készült, mint a Ford legújabb személyautói: az autó legjellemzőbb formai megoldásai a magasra húzott, trapéz alakú hűtőrács és a dinamikus, keskeny fényszórók, amelyek szinte észrevétlenül olvadnak bele a határozott övvonalba. Az autóhoz több modern fényszóró-technológia is választható; emellett minden modellváltozat jellegzetes, új LED nappali menetfényeket kap, a leggazdagabb felszereltségű modellváltozatokban pedig erős HID Xenon világítás működik.
A kifinomult formai megoldások a kabinban is visszaköszönnek, ahol a vadonatúj műszerfal már a Ford legújabb utastér-formatervezési filozófiája alapján készült (ez a dizájn a vadonatúj Fiestában mutatkozott be először). A dizájnerek annak figyelembe vételével tervezték meg a mutatós és felhasználó-központú műszerfalat, hogy az utasok ma már gyakran használnak okoseszközöket és tableteket. Az erőteljes vízszintes dizájn-elemek kihangsúlyozzák a kabin szélességét, s az új műszerfal minőségi benyomását lágy tapintású burkolatok és krómozott, illetve ragyogó fekete fényezésű, igényes részletmegoldások fokozzák. Az ergonómiát és a még egyszerűbb használthatságot vadonatúj kijelzők és kezelőfelületek szolgálják, a leggazdagabb felszereltségű modellváltozatokban pedig egy ‘lebegő’ kialakítású, 8 colos színes érintőképernyő található, ami a kétujjas csippentés és a végigsimításos mozdulatokkal is kezelhető.
2017 Ford TourneoCustom 18A fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek az autó mindennapi praktikumára is, ezért sok új tárolóhelyet alakítottak ki a kabinban; ilyen például a két rakodótálca a műszerfal tetején, vagy az intelligens fedéllel ellátott tágas, és két pohártartóval kiegészített tárolórekesz a középkonzolban. Annak érdekében, hogy az utastér hátsó traktusa kivételes használati értéket nyújtson, az új Tourneo Custom Titanum felszereltsége a szegmensben egyedülálló módon hat külön ülést kínál, amelyek ‘konferencia elrendezésben’ is beállíthatók; ez nemcsak a ki- és beszállás könnyíti meg, hanem az utasok interakcióját is magasabb szintre emeli. A két hátsó üléssor természetesen úgy is beállítható, hogy minden ülés előre néz. A gazdagabb felszereltségű modellváltozatokhoz alapáron járó különálló ülések síkba dönthetők, összecsukhatók és többféle elhelyezésben is rögzíthetők, illetve teljesen ki is emelhetők a kabinból. Ezzel a megoldással luxuslimuzin-szerű üléshelyzet vagy éppen hatalmas csomagtér alakítható ki – az üzleti felhasználási igényeknek vagy a tulajdonos életstílusának megfelelően. Az új üléskialakításnak köszönhetően tovább javult az utazási komfort, mivel az áttervezett párnázás és ülésgeometria optimális megtámasztás biztosít, emellett pedig a jelentős mértékben javított zajszigetelés is kellemesebbé varázsolja a hátul ülők utazását. Ugyancsak az ő kényelmüket szolgálja a hatékonyabb klímaberendezés, ami gyorsabban hűti le vagy fűti fel a hátsó traktust; a hat USB-port; valamint a 10 hangszórós audiorendszer, amelynek gazdag és kiegyensúlyozott hangzása kiválóan érvényesül, függetlenül attól, hogy milyen elrendezésben állnak a hátsó ülések. Az autó kárpitozása az ülésektől a tetőburkolaton át az oldalsó panelekig teljes egészében megújult. A jobb minőségű anyagok közt vékonyabb fonalból szőtt szövetek és finoman kidolgozott bőrök is szerepelnek, s a vásárlók világos és sötét tónusú utastér-kialakítások és modern színárnyalatok közül választhatnak; mindez még inkább kihangsúlyozza a kabin minőségi és részletgazdag kidolgozását.
2017 Ford TourneoCustom 20A Ford SYNC 3 kommunikációs és fedélzeti szórakoztató rendszeren keresztül a Tourneo Custom vezetője egyszerűen kezelheti az audiorendszert, a navigációt és a csatlakoztatott okostelefonok funkcióit. A berendezés kompatibilis az Apple CarPlay és az Android Auto™ rendszerekkel. Az új Tourneo Custom számos modern vezetősegítő rendszert kínál, és saját szegmensében ez az első jármű, amelyben Intelligens Sebességhatároló is működik, ami – a Közlekedési Tábla Felismerés rendszer segítségével – a mindenkori sebességkorlátozásokhoz igazítja az autó tempóját. Az új modell felszereltségében megtalálható a Keresztirányú Forgalomfigyelővel kiegészített Holttérfigyelő is, ami jelzi, ha oldalirányból egy másik jármű közelít, miközben az autó kitolat a parkolóhelyről. Ezek az új rendszerek hasznosan egészítik ki a Tourneo Custom modell kínálatában már eddig is meglévő technológiákat, amelyek sorában a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer, a Sávelhagyásra Figyelmeztető Rendszer, az Oldalszél Stabilizálás és az Adaptív Sebességtartó Automatika is szerepel.
2017 Ford TourneoCustom 11Az új Tourneo Custom modellt a legmodernebb technológiákkal működő Ford EcoBlue dízelmotor 105, 130 vagy 170 lóerős változata hajtja. Az EcoBlue erőforrások a magasabb teljesítmény mellett is jelentős mértékben csökkentik az autók üzemeltetési költségét; üzemanyag-fogyasztásuk akár 13 százalékkal csekélyebb, CO₂-kibocsátásuk legalacsonyabb értéke 162 g/km*, és 20 százalékkal nagyobb forgatónyomatékot biztosítanak az alacsony fordulatszám-tartományban. A legnagyobb teljesítményű dízelmotor a simán és gyorsan kapcsoló, hatfokozatú SelectShift automata sebességváltóval is párosítható; az autóhoz a szegmensben egyedüliként kínált hátsó légrugózás is megrendelhető, amely széles terhelési tartományban is azonos hasmagasságot, kényelmes gördülést és kiszámítható járműdinamikát biztosít. Az irányíthatóságot és a fékteljesítményt 17 colos könnyűfém keréktárcsák javítják.
2017 Ford TourneoCustom 22Az üzleti és privát vásárlók legmagasabb igényeinek kielégítésére az új Tourneo Custom a Titanium X csomaggal is megrendelhető, amelynek része a bőrkárpitozás, a SYNC 3 rendszer műholdas navigációval és tolatókamerával, valamint a HID Xenon fényszórók. A dinamikus külső megjelenést és sportos stílusú utasteret kereső vásárlóknak készül az új Sport kivitel. A 170 lóerős motorhoz rendelhető csomag teljes karosszéria-kitet, részleges bőrkárpitozást és egyedi formavilágú 17 colos könnyűfém keréktárcsákat tartalmaz. A Tourneo Custom modellek nyolc- és kilencüléses változatban, rövid és hosszú tengelytávolságú kivitelekben kaphatók. A hosszabb modell harmadik üléssora mögött tekintélyes méretű csomagtér található.
Ford híreinket az Autó-Nexus Kft támogatja:
auto nexus transit 1920x1280