MINI Roadshow 2021 (Rack Autó) - Kinyílt a MINI mókatára

by Mészáros Gergely

Körülbelül annyi kedvem volt felutazni Budaörsre két órányi MINI-zésért, mint kiporszívózni egy 238 nm2-es, csupa szőnyeg vityillót. Igaz, mondhattam volna 5 nm2-t is, mert tudni kell rólam, hogy az egyik legnagyobb ellenségem a világon a porszívó; hangosan búg, azonnal kiizzaszt, meg hasonlók... azt hiszem, egyszerűen nem erre születtem. Na, szóval gondolhatják.

De senki sem kerülheti el a sorsát, s ahogy időnként megküzdök a porszívóval, úgy a MINI 2021-es Roadshowját sem sikerült elkerülnöm, mert a munka, az munka. Nincs apelláta. Amúgy nem a MINI tehet erről, egyszerűen utálok konvojban autózni, más, ismeretlen sofőrökhöz alkalmazkodni, kapkodva – két autócsere között - fényképezni, speciel a brit-német márkával semmi bajom. Egy Clubman például igencsak illene az úri mivoltomhoz, a Countrymannel télen, hóban sem kéne aggódnom, hogy miként jutok haza a dimbes-dombos Bakony útjain, a háromajtós JCW-vel meg széfeket törnék fel szabadidőmben, aztán meglógnék a rosszfiúk elől. Kár, hogy metró nincs felénk! Még Bab úr veteránja is bejön, bár azt nehezen tudnám elképzelni, hogy mindennap behajtogassam magam abba a mini MINI-be. Szándékosan kihagytam az újkori elektromos kivitelt: mikor a rendezvény végén megkérdezték, hogy melyiket vinném haza, mellette döntöttem. És nem voltam egyedül. Pedig volt JCW Cabrio is.
Csapongok a sok MINI között, nem tudom, mi lesz így a vége, hova jutunk, de az a nagy helyzet, hogy valóban nehezen tudnék választani közülük, bármelyiket elfogadnám, mindegyiknek lenne helye a garázsomban, szívesen hajtanám őket. Mikor melyiket. Időm se volt sok, négy autót pörgettem végig két óra alatt, inkább csak benyomásaim és élményeim vannak, mint teljes, átfogó képem róluk. A Németországból érkezett tesztautók egytől-egyig fullosak voltak, meg erősek, szépek, színesek és kívánatosak. Először amúgy egy „igazi” MINI volánja mögött találtam magam, a háromajtós, piros tetejű JCW 231 lóerővel és 6,1 másodperces sprinttel alapozta meg a hangulatot. (Utóbbi a nyolcfokozatú automata váltós kivitel gyorsulási értéke.) Szerencsére, csak négyes csapatokban mentünk, ezért viszonylag könnyen „kezelhető” maradt a MINI-konvoj, lehetett próbálgatni az autók tudását: a gyorsulásukat, a lassulásukat, meg a híres kanyarképességeiket. A háromajtós JCW ebben jó, nagyon jó volt: „Sport” állásban mintha a gondolataimat követte volna, elég volt hozzáérni a gázpedálhoz, millimétert mozdítani a volánon, mindenre azonnal és fürgén reagált. Ráadásul klasszul szólt a kipufogó, remekül kiegészítve a menettulajdonságokat. Élményautónak az igazi, de mindennapos használatra is alkalmas a JCW, csupán az üzemmód-választót kellett átkapcsolnom, s egyből „felpuhult” a kormány, kevésbé élessé vált a gázreakció, s a hangerősségből is visszavett a MINI. És van neki Eco módja is... de azért mindig ott rejlik benne a „kisördög”, s epekedve várja a parancsot, meg a kanyarokat.
miniroadshowrackauto2021fA JCW Cabrio dettó, csupán tető nélkül még intenzívebb volt az élmény. Bár a valóságban nehezebb és picivel lassabb a háromajtósnál, lenyitott tetővel, a hajunkba belekapó – na, jó, a kopasz fejtetőmet simogató – szél és a fülünket szabadabban megtaláló kipufogó még jobban megédesíti a MINI irányítását. Kit érdekel, hogy a lenyitott vászontól szinte semmit nem látni hátra, van két tükör, meg úgysem ér utol senki... Az egyetlen érv ellene az éghajlatváltozás, az egyre forróbb nyarak miatt lehet, hogy maradnék a sima háromajtósnál. Most viszont, az indián nyárban, a legideálisabb körülmények között hajthattam meg a Cabriót. Mesélték róla még azt is, hogy négyszemélyes, de engem nem tudtak bepalizni, ki az, aki hátul akarna ülni benne?!
miniroadshowrackauto2021kA Cooper SE-vel kapcsolatban már korábban ellőttem a „poént”. Szerintem annyira vagány ez a kisautó, hogy ma tutira ilyenekkel forgatnák le az olasz melót. Rendben, az üldözési jelenet nem tarthatna tovább 200 kilométernél, vagyis vannak nála sokkal nagyobb akksis, ezáltal nagyobb hatótávú elektromos kocsik, de kevésnek van ennyire menő stílusa. Most nem fogok róla külön ódákat zengeni, aki kíváncsi rá, kattintson ide.
miniroadshowrackauto2021lUtolsóként következett, ám egy fikarcnyit sem maradt el vagy le a többiektől a Countryman. Persze, hisz az orrában dolgozott a legerősebb hajtáslánc, ami simán ellensúlyozta termetesebb karosszéria „átkát”. Ugyanakkor előnye is akad rendesen, míg a háromajtós JCW-be senkit sem ültetnék be szívesen hátra, a magasabb építésű, ötajtós és nagyobb csomagtartójú Countrymannel akár utazhatnánk is. Szóval, több helyet kínál, komfortosabb, miközben a menetdinamikája és a dizájnja kísértetiesen hasonló a kistestvéreihez.
miniroadshowrackauto2021oHát, én tényleg nem lettem okosabb a roadshow után. Talán, ha mindenképpen határoznom kellene, hogy melyiket válasszam, az eszem a Countrymanre, a szívem a háromajtós JCW-re vagy a Cooper SE-re szavazna, aztán végül lehet, mégiscsak a shooting brake-nek is beillő Clubmant vinném haza. Micsoda feneke van már! Lassan befejezem, azzal zárom soraim, ha tehetik, mindenképp próbálják ki a MINI-t. Mindegy melyiket, tuti, élvezni fogják, ahogy én is. Most pedig megyek porszívózni, azt sem úszom meg. Már megint...

Pin It