Audi A8 2021 - Csúcsvezető

by Mészáros Gergely

Új high-end fényszóróival és hátsó lámpáival, valamint a jellegzetes motívumokkal díszített Singleframe hűtőrácsával még karakteresebbé vált az Audi felfrissített zászlóshajója, miközben utastere korszerű és felhasználóközpontú élményvilágot kínál. Jönnek a részletek!

Az Audi V8 utódjaként az A8 immár 1994 óta tölti be a csúcsmodell szerepét, s egyúttal a márka progresszív arcaként jelenik meg. Egy olyan limuzin, mely egyszerre sugároz státuszt és tekintélyt, a megújulásnak köszönhetően pedig még reprezentatívabb, magabiztosabb és atletikusabb külső jellemzi. A Singleframe hűtőrács alapja szélesebbé vált, rácsozatát alulról felfelé haladva egyre nagyobb méretű, krómozott szegletmotívumok teszik látványossá. A szélső légbeömlő nyílások függőlegesebb állásúak és éppúgy újszerű grafika jellemzi őket, mint a fényszórókat, amelyek alsó peremének külső szélét markáns kontúrvonal határolja.
A digitális Matrix-LED fényszórók a video-projektorokhoz hasonlóan alkalmazzák a DMD (Digital Micromirror Device) technológiát. Mindkettő mintegy 1,3 millió mikrotükröt tartalmaz, amelyek a fényt apró pixelekre bontva a legnagyobb pontosságú szabályzást teszik lehetővé. Az egyik így kínált új funkció az autópályán használható Sáv- és tájékozódó-megvilágítás (Lane and Orientation Light), amikor egyfajta „fényszőnyeg” módjára az éppen igénybe vett forgalmi sávot világítják meg különösen erősen. Ez a tájékozódófény mindenekelőtt az útépítési szakaszokon segíti intuitív módon a vezetőt saját sávjának pontos tartásában.
Oldalnézetből ugyancsak szembetűnő a luxusautó modern egyénisége: a tetővonal viszonylag alacsonyan ível, s a nyújtott vonalak egyetemben a limuzin hosszúságát hangsúlyozza, míg a szélesen domborodó sárvédők a már alapkivitelben rendelkezésre álló quattro összkerékhajtásra utalnak. Az oldalsó küszöbborítás minden modellváltozaton homorú kialakítású és az útfelület felé pengemotívumban („Blade”) zárul. Az A8 hátulját széles krómozott díszlécek, a digitális OLED-technikájú hátsó lámpák személyre szabható fénygrafikája, valamint a több részből álló, a far teljes szélességében futó fénysáv határozzák meg. A lökhárítóban kiformált diffúzorbetétet finom kidolgozás jellemzi és hangsúlyos vízszintes bordákkal tervezték újra. A továbbfejlesztett A8 már alapra digitális szerves fénykibocsátó diódákkal (Organic Light-Emitting Diode; OLED) működő hátsó lámpákkal készül, melyekhez az autó megrendelésekor kétféle – az S8 esetében háromféle – fénydizájn választható. Nem mellesleg a vezetői segédrendszerekkel együtt közelítésérzékelő funkciót is kínálnak: ha a közlekedés más résztvevője hátulról két méternél jobban megközelíti az álló autót, az összes OLED-szegmens automatikusan működésbe lép. A további megoldások között a dinamikus irányjelzők, valamint a Hazavezető fény funkció (Coming Home/Leaving Home Function) fényanimációja is szerepelnek.
audia8 2021dzsAz új S line külső optikai csomag dinamikus stílusjegyeivel könnyen megkülönböztethető az alapmodelltől, például a szélső légbeömlő nyílások markáns pengeelemei vagy a front fekete optikai csomagja miatt. Amúgy az A8 tizenegy külső színnel választható, szinte mindegyik új, így például a District-zöld, az Égkék, a Manhattan-szürke és az Ultrakék metál árnyalatok vagy a Daytona-szürke, a Tőrezüst, a District-zöld, a Terra-szürke és a Gleccserfehér matt fényezések.
audia8l 2021cA ráncfelvarrás során csupán minimális mértékben változta meg a négykarikás zászlóshajó méretei: az 5,19 méteres hossz, az 1,95 méteres szélesség és 1,47 méteres magasság mellé 3 méteres tengelytáv társul. (Az S8 1 centiméterrel hosszabb.) Karosszériája ASF technológiával készül: 58 százalékban alumínium-komponensekből áll. Az utascella melegen alakított acélalkatrészekből épül fel, s különösen nagy szilárdságú, rendkívül nagy torziós merevségű szénszálerősítésű műanyag (karbon) hátfallal egészül ki. A könnyűszerkezetes koncepciót magnézium toronymerevítő rudak teszik teljessé.
audia8l 2021hAz A8 belseje leginkább tágas, nagyvonalúan méretezett szalont idéz, bőséges térrel és kellemes atmoszférával. Architektúráját hangsúlyosan vízszintes orientáció jellemzi, határozottan kiemelve a belső szélességét, miközben formai nyelvezete mindvégig visszafogott marad. Sötétben a „Hangulatvilágítás plusz csomag” elegáns stílusban világítja meg a kabint, hátul pedig Matrix-LED technikájú olvasólámpák állnak az utasok rendelkezésre. Kifejezetten sokrétű az ülés- és az ülésfelszereltség-választéka, különösen a második „sorban” ajánl számos lehetőséget. A csúcsot az A8 L hátmasszázs funkcióval rendelkező nyugágy-ülése jelenti, mely az anyósülés hátsó felén ugyancsak masszírozós és melegíthető lábtámasszal is szolgálnak. A luxust az Audi exkluzív programjában kínált, bárrekesszel kiegészített hűtőszekrénye fokozhatja tovább. A kiváló kidolgozási minőség az üléskárpitok precíz perforálásán éppúgy tetten érhető, mint a légbefúvó nyílások elektromosan nyíló és záródó dekorbetét-fedelein vagy a komfort-fejtámlák bársonyosan lágy tapintású bőrborításán. Az üléseket alapkivitelben Valetta bőr borítja, ám alternatívaként – akár új Konyakbarna árnyalatban –Valcona bőr is választható. Újdonság a programban az ajtókárpitok hosszú távon fenntartható előállítású Dinamica mikroszálas szövetbevonata, amely opcióként az oszlopokra és a mennyezetre is kiterjedhet.
audia8 2021iAz Audi A8 MMI touch response kezelési koncepciója két – egy 10,1 és egy 8,6 colos – képernyőre, illetve a természetes hangvezérlésre épül, utóbbi használatakor a „Hey Audi!” megszólítással veheti kezdetét a párbeszéd. A kijelzési-kezelési koncepció a teljes egészében digitális Audi virtual cockpit műszeregységgel és az extraként kínált Head-up kijelzővel teljesedhet ki. Az MMI Navigációs rendszer plusz a felfrissített Audi A8 alapfelszereltségének része, s műszaki hátteréül a Moduláris infotainment-koncepció harmadik generációja (MIB 3) szolgál. A navigáció működését az Audi connect szintén az alapkivitelhez tartozó online- és Car-2-X szolgáltatásai egészítik ki, mégpedig két csomagra osztva. Hátra is jutott képernyő, méghozzá két 10,1 colos, Full HD, melyek az utasok külső eszközeiről jeleníthetnek meg tartalmakat, de casting formájában számos audio- és videostream is élvezhető rajtuk az ismert streaming-szolgáltatóktól vagy épp különböző televíziós médiatárakból. A kellemes hangulathoz a 23 hangszórós, watt teljesítményű erősítővel szerelt Bang & Olufsen Advanced Sound System is hozzájárul.
audia8l 2021jA korszerűsített A8 mintegy 40 vezetői segédrendszerrel is szolgál, ezek közül egyesek – például az Audi pre sense basic és az Audi pre sense front biztonsági berendezések – a szériafelszereltséget bővítik, míg az extrafelszerelésként rendelhető technikák a „Parkolás” („Park”), a „Város” („City”) és a „Túra” („Tour”) csomagokba rendezve állnak rendelkezésre.
audia8l 2021lyAz ingolstadti luxusszedán eleinte háromféle motorral vásárolható meg: a 3.0 literes V6-os TFSI egység mellett a cylinder on demand technikájával is felszerelt, nyolchengeres 4.0 TFSI erőforrása is szolgálatot teljesít a hosszú orrában. Előbbi 340 lóerőt mozgósít, kivétel Kínában, ahol 286 lóerős, utóbbi csúcsteljesítménye 460 lóerő, maximális nyomatéka pedig 660 Nm. A V8-as aggregát különlegessége a COD technológia, amely visszafogott vezetési stílus mellett átmenetileg leállít négy hengert. Az A8 rövidesen dízelmotorral is megjelenik a kínálatban, majd egy hálózatról tölthető hibridmodell (PHEV) következik.
audia8l 2021pAz S8 V8-as biturbó erőműve ugyanakkor 571 lóerőt és 800 Nm-t ad le, így a sportlimuzin 3,8 másodperc alatt teljesíti álló helyzetből a 100 km/h-ig tartó sprintet. Az A8-család legerősebb tagja emellett innovatív futóműkomponensek egyedülálló kombinációjával is szolgál, csak az S8 tartalmazza ugyanis már eleve szériafelszerelésként a sport-differenciálművet, a dinamikus összkerék-kormányzást az előretekintő aktív felfüggesztéseket. Ez külön-külön szabályozza mindegyik kerék terhelését, minden menethelyzetben aktívan állítva a karosszéria magassági pozícióját. Ha például az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer „dynamic” üzemmódja aktív, sportos oldaláról mutatkozik be a nagyméretű limuzin, amely ekkor feszes futómű hangolás mentén kormányozható be a kanyarívekre, a karosszéria csekély oldalirányú billenése, illetve fékezéskor minimális bólintómozgása mellett. A „comfort+” üzemmódban ezzel szemben az A8 lágy lengéssel halad át az útegyenetlenségek felett. Ilyenkor az integrált kanyarbeli oldalirányú billenésszabályzás funkciója jelentősen mérsékli az utasokra ható oldalgyorsulást. A kanyar bejárati ívén a külső oldalon megemeli, míg belül lesüllyeszti a karosszériát, amely így legfeljebb három foknyit billen a forduló során, a 80 és 130 km/h közötti sebességtartományon és 0,4 g oldalgyorsulásig így szinte alig érzékelhető a kanyarmenet.
audia8l 2021dzsMindegyik említett motorváltozat már alapkivitelében mild-hibrid technikával (MHEV) érkezik, amely az A8 modellek 48 voltos elektromos főhálózatát veszi igénybe.
audia8l 2021lAz Audi A8 mindegyik erőforrása gyors és lágy kapcsolású, nyolcfokozatú tiptronic sebességváltóhoz csatlakozik, mely az elektromos olajszivattyúnak hála, akkor is kapcsolhat, amikor épp nem jár a belsőégésű motor. Az önzáró központi differenciálművel működő quattro állandó összkerékhajtás szintén az alapkivitel része, s opcionálisan egészíthető ki a sport-differenciálművel. Ugyancsak széria a csillapításszabályzással kiegészített adaptive air suspension adaptív légrugózás, a progresszív kormányzással egyetemben.
audia8l 2021nKülön fejezetet érdemel a Kínai piacra szánt A8 L Horch kivitel. 5,45 méter hosszúságával még az A8 L változatot is 13 centiméterrel múlja felül. Utasterében bővített rombuszmintájú steppelés, a párnákon embléma-dombornyomat, hátul pedig a puha, süppedős padlószőnyegek hangsúlyozzák a különleges verzió exkluzivitását. Kívülről függőleges bordázatú, modellspecifikus kialakítású Singleframe hűtőrácsáról ismerhető fel, amit – például a külső visszapillantó tükrökön – krómozott díszítőelemek, illetve specifikus hátsó fénygrafika, megnövelt felületű panorámatető, emblémák, a C-oszlopon Horch-plakett, „H-Krone” dizájn szerinti könnyűfém keréktárcsák, valamint a nyugágy-ülést is magában foglaló, még gazdagabb szériafelszereltség egészítenek ki. A csúcsváltozat most először kínál kéttónusú fényezést azon kínai ügyfeleknek, akik különösen elegáns megjelenéssel ruháznák fel autójukat.

Pin It