Opel Astra 2022 - Magyarországi premier

by Buday Dénes

Megérkezett Magyarországra az Opel Astra legújabb generációja.

Az Astra története 30 évvel ezelőtt indult, a legendás Kadett utódjaként. A hatodik generáció új fejezetet nyit a modell életében, hiszen a kompakt autó most először elektromosított hajtáslánccal is elérhető lesz.
Az új Astra tiszta és feszes felületeivel dinamikusabb, mint valaha, megjelenését alapvetően határozza meg a márka új arca, az Opel Vizor. Ez nem csak vizuálisan szélesíti az autó megjelenését, de olyan technológiai eszközöket is magába foglal, mint az ultrakeskeny Intelli-Lux LED® fényszórók és az Intelli-Vision rendszer első kamerája. Az ötajtós karosszériaváltozat a 4,374 milliméteres hosszával és 1,860 milliméteres szélességével éppen a kompakt osztály legoptimálisabb részébe érkezik. Tengelytávja ugyanakkor jelentősen megnőtt az elődhöz képest (immár 2675 milliméteres), így az izmos, határozott kiállású Opel praktikus és tágas utasteret, valamint állítható padlószintű, alapra 422 literes csomagtartót kínál.
A villámos újdonság utasterében is időugrás ment végbe, a teljesen digitális Pure Panel nyugdíjazta a hagyományos, analóg műszerfalat. A modern rafikájú új ember-gép interfész (human-machine-interface: HMI) letisztult és intuitív élményeket kínál. Ugyanakkor a legfontosabb szolgáltatások – mint például a légkondicionáló – továbbra is fizikai kapcsolókkal és gombokkal is elérhetők, működtethetők.
Az új Astra üléseinek különleges kényelme tipikus Opel jellemző. Az Opel mérnökei által házon belül kifejlesztett első ülések AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V.) minősítésűek, így példaértékű ergonómiájukkal - főleg hosszú utakon - különösen kényelmesek. A vezetőt fejlett vezetéstámogató rendszerek segítik, a nagyméretű head-up kijelzőtől a félautomata Intelli-Drive vezetéstámogató rendszeren keresztül egészen a 360 fokos panorámaképes Intelli-Vision kamerarendszerig.
opelastrahazaipremier04Az új Astra a flexibilis felépítésű, többféle hajtásmód befogadására is alkalmas EMP2 architektúra harmadik generációjára épül. Mindez garantálja a kiegyensúlyozott és dinamikus menettulajdonságokat, és ezzel együtt azt is, hogy az új Astra „autópálya-álló”. Azaz a nagysebességű használatra való alkalmasság mindvégig a fejlesztők kiemelt szempontjai között szerepelt, eszerint alakították a kormányzás, és az elöl McPherson, hátul csatolt lengőkaros kialakítású futómű jellemzőit. Az új Astra fékrendszere teherbíró és erős, futóműve kanyarokban éppolyan stabilan viselkedik, mint egyenes menetben.
opelastrahazaipremier14aAz új Astra a legmodernebb automata vezetéstámogató rendszereket kínálja. A szélvédő mögé épített multifunkciós kamera mellett a rendszer további négy kamerát (egyet elöl, egyet hátul, és egyet-egyet a két oldalon), öt radarérzékelőt (egyet elöl, további négyet az autó négy sarkán), valamint első-hátsó ultrahangos szenzorokat is használ. Így a rendszer képes a sebességet szabályozni kanyarokban, sebességre vonatkozó ajánlásokat küldeni, és félautomata sávváltásokat is végrehajtani.
opelastrahazaipremier10Az új Astra már a bevezetésétől kezdve erős plug-in hibrid hajtással, valamint magas hatásfokú benzin- és dízelmotorokkal egyaránt megvásárolható lesz. A villamosított hajtásláncok most először jelennek meg az Opel kompakt sorozatában. A benzin- és dízelmotorok kínálata 81 kW-tól (110 LE) 96 kW-ig (130 LE) terjed, a plug-in hibrid változatok rendszerteljesítményének csúcsa 165 kW (225 LE). A benzines és a dízel kivitelek alapfelszerelésként hatfokozatú kézi kapcsolású sebességváltóval készülnek, a nyolcsebességes automata az erősebb kivitelekhez rendelhető. Az új Opel Astra már rendelhető, az első vásárlók a jövő év elején vehetik át autóikat.

Pin It