Hogyan válasszunk olajszűrőt?

Azt most nem kezdjük el ecsetelni, hogy mire való az olajszűrő, hiszen autótulajdonosként biztosan tisztában vagy vele. Ám azzal már nem biztos, hogy pontosan milyen típusú, mekkora méretű filter dolgozik a te kocsidban. Cikkünkben összeszedtük neked, milyen szempontokat kell figyelembe venned olajszűrő rendelés előtt, hogy biztosan a megfelelőt válaszd.

 

 

 

 

 

Az olajszűrő típusok rengetegében

Amennyiben személyautó tulajdonosa vagy, nagy esély van rá, hogy ún. full-flow, vagyis főáramköri olajszűrő dolgozik benne. Ahogy az angol elnevezésből látszik, ennél a típusnál a teljes olajmennyiség keresztülfolyik a szűrőn. Szerves részét képezi az ún. bypass-szelep, ami az olajnyomás szabályozásáért felel. A full-flow szűrőkön belül két fő típust különböztetünk meg: betétes (cartridge) szűrőt és fémházas, felcsavarható (spin-on) szűrőt. Utóbbiakat – környezetvédelmi és anyagi megfontolásból – már egyre kevésbé alkalmazzák gyárilag az új kocsikban.

Inkább a betétes szűrőt kultiválják, mert az nem tartalmaz a környezetünkre káros anyagokat, fémeket, könnyebb az újrahasznosítása is, ráadásul jóval olcsóbb az előállítási költsége. Ugyanakkor a spin-on szűrők beszerelése sokkal egyszerűbb egy hétköznapi autótulajdonos számára, mint a betétesé. A gyártók egyre inkább a műanyag szűrőházakat kezdik alkalmazni a betétekhez, ám ezek eltávolításához speciális szerszámokra lehet szükség. A szűrőház amortizálódásával minden szűrőbetét cseréjekor számolni kell. Amennyiben a szerelést végző személy nem kellően óvatos, megsértheti az öntött műanyag felületét. Ezeknél a típusoknál annak is fokozott az esélye, hogy helytelenül vagy rossz méretű betétet szerelnek be. A tömítést minden alkalommal cserélni kell!

A betétes szűrők teljesítménye ugyanolyan jó, mint a spin-on változatoké, többféle anyagból gyártják a betétjeiket, pl. redős papírból. Szintetikus alapanyagai különböző szövetszálakat takarnak a gyakorlatban, amik a kisebb részecskéket is képesek kiszűrni. Ráadásul a függőlegesen álló változatoknál bármikor beleshetünk a házba, és megvizsgálhatjuk állapotát az olaj leengedése nélkül.

uj olajszuro

Találkozhatunk még mágneses szűrőkkel, forgó centrifugális rendszerű szűrőkkel is, de ezek azért nem annyira jellemzőek a többi típushoz képest. Mindkettő mellékáramköri olajszűrőtípus, vagyis a full-flow szűrők munkáját támogatják. A mágneses változatot kimondottan a fémrészecskék távoltartására fejlesztették a gyártók, míg a forgó centrifugális típust azért használják, hogy még a legapróbb részecskéket is kiiktassák. A mágneses szűrők különlegessége, hogy azokat soha nem kell cserélni, elegendő rendszeresen tisztítani őket. Bármely mellékáramköri, vagyis ún. bypass szűrőről is legyen szó, mindegyik lényege, hogy precízebb szűrést biztosítanak, mint a főáramköriek, sokkal apróbb részecskék távoltartására alkalmasak. Mivel nagyobb a hatékonyságuk, lassabban is dolgoznak, főleg, ha hideg az olaj. Kiegészítőként működnek, így épp az a lényegük, hogy a lehető legtisztábban tartsák a kenőanyagot, anélkül, hogy ez lassítaná az olajáramlás sebességét.

Mire kell tehát figyelni, hogy válasszunk?

Ha a kocsidban fémházas spin-on szűrő működik, ügyelj rá, hogy a rendelt alkatrész vagy gyári legyen, vagy annak tulajdonságaival teljesen megegyező paraméterekkel rendelkezzen (méret, kialakítás). Az olajat beengedő furatok legalább olyan nagyok legyenek, mint a gyári verzión. Legyen rajta a kenőanyag visszafolyását gátoló bypass szelep, valamint az alján egy biztonsági szelep dugulás esetére. A tömítőgyűrűnek kellően ki kell emelkednie a szűrőházból. Érdemes tudni, hogy számos autógyártó nem magának készíti a gyárilag beszerelt olajszűrőket, hanem külső beszállítóktól veszik meg őket, és azokat forgalmazzák tovább saját márkajelzéssel. Vagyis az utángyártott olajszűrők között is nagy eséllyel találsz a gyárival egy az egyben megegyező darabot.

Ha betétes szűrő dolgozik az autódban, szemrevételezéssel ellenőrizd a szűrőt, akár termékfotó alapján is. Nézd meg, hogy jár-e hozzá tömítőgyűrű, ugyanis ezt – ahogy korábban említettük – minden alkalommal ajánlott cserélni. A minőségibb darabokat alul és felül műanyaggal lappal zárják le, ezek tartósabbak, mint a műgyantával lezárt változatok. Érdemesebb tehát a műanyag változatokat választani, és arra is ügyelni, hogy a zárólapokon legyen tömítés!

Ha most cserélsz először olajszűrőt a kocsidban, mindenképp nézd meg a benne lévő darabot, milyen kialakítású, mik a pontos méretei stb. Nem mindegy ugyanis, hogy mondjuk mekkora az alkatrész szűrési küszöbe, mekkora részecskék távoltartására képes. Személygépjárművek esetében szerencsés, ha az 5 mikronnyi szennyeződéseket is ki tudja szűrni. Fontos szempont még, hogy minél kisebb legyen az olajszűrő áramlási ellenállása, és minél nagyobb a szennyeződéstároló kapacitása.

Pin It