Abarth 595 2022 - Újra csíp a skorpió

Néhány héttel a márka fennállásának 73. évfordulója előtt, az új 595 sorozat bemutatásával a skorpió újra csípett – ismét tisztelegve az alapító Carlo Abarth (1908-1979) találékonysága előtt.

Az Abarth küldetése, hogy a hétköznapokat is ünneppé varázsolja kompakt sportautóinak utolérhetetlen stílusával és lelkesítő teljesítményével. Mostantól kétféle teljesítményszinttel teszi ezt, a 165 lóerős Abarth 595 és a 180 lóerős Abarth 695 is merész stílust, zúgó kipufogót, játékos menetdinamikát kínál a tulajdonosának. S ha mindez nem lenne elég, a vásárlók az „alapokból” kiindulva négy csomag segítségével az ízlésüknek és az igényeiknek leginkább megfelelő autót állíthatják össze, felidézve a hatvanas évek legendás tuningkészleteit, melyek a kisautókból verhetetlen versenygépeket faragtak. Az Abarth 595-höz választható „595 Turismo Pack” a stílusra, az „F595 Pack” pedig a teljesítményre koncentrál. Ugyanez a két lehetőség a 695 vevőinek is fennáll a „695 Turismo Pack” és a „695 Competizione Pack” segítségével. Mindezen túl további hét csomag is a rendelkezésükre áll, melyek a legnépszerűbb opciókat ötvözik, köztük a 12 különböző pozícióba állítható „Spoiler ad Assetto Variabile”-t. De nézzük egy kicsit részletesebben a lehetőségeket.
Az 595-ös az Abarth belépőmodellje, ám ettől még tele van adrenalinnal. Megjelenését 16 colos könnyűfém keréktárcsák, dupla króm kipufogók, első ködlámpák és a karosszéria színére fényezett visszapillantó tükörházak teszik jellegzetessé, miközben az utastérben a műszerfal szürke burkolata tökéletesen illeszkedik a sportülések fekete szövetéhez, valamint a kormány és a sebességváltó gomb kárpitjához. A sportos megjelenéshez a szatén krómozott belső díszlécek és az ajtókilincsek, továbbá az acélból készült pedálok is hozzájárulnak.
Habár az 595 nem nélkülözi a komfortot, a lapított aljú volán, a Koni hátsó felfüggesztés és a nagy teljesítményű – elöl 284 milliméteres, hátul 240 milliméteres tárcsákkal szerelt – fékrendszer jól jelzi, hogy a kis Abarth a dinamizmus jegyében fogant. A 165 lóerős, Garrett turbófeltöltővel lélegeztetett 1.4 T-Jet erőforrás 7,3 másodperces sprintet és 218 km/h-s végsebességet garantál. A rugalmassága is kiváló, ötödik fokozatban 7,8 szekundum alatt éri el80 km/h-ról a 120 km/h-s tempót.
Abarth595TurismopackA Turismo csomag e mellé 17 colos Granturismo könnyűfém felniket, szatén króm tükörsapkákat, speciális jelvényt, nem utolsósorban pedig fekete vagy barna bőrkárpitozást ajánl. Eközben az F595 csomag négycsöves Record Monza Sovrapposto kipufogórendszerrel, Koni első felfüggesztéssel, matt fekete műszerfallal, 17 colos könnyűfém keréktárcsákkal és spéci emblémával örvendezteti meg a motorsport szerelmeseit.
Abarth695Turismo01A 180 lóerős 695 csúcsmodell azoknak ajánlott, akik állandóan izgalmas autózásra vágynak. Számukra tökéletes a mattszürke héjú Sabelt Fabric ülés, az összetéveszthetetlenül üvöltő Record Monza kipufogó és az egyedi könnyűfém keréktárcsa-készlet. Az agresszívabb karakterű 695-öst az 1.4-es T-Jet turbómotor 180 lóerős verziója hajtja, 250 Nm-nyi csúcsnyomatékkal. A 0-ról 100 km/h-ra 6,7 másodperc alatt gyorsuló zsebrakéta magabiztos útfogásáról Koni FSD lengéscsillapítók, erőteljes lassulásáról pedig 4 dugattyús Brembo féknyergekkel felvértezett, elöl 305, hátul 240 milliméteres tárcsákkal szerelt fékrendszer gondoskodik. Az alcantara kárpitozású kabinban szénszálas kormány és alumínium váltógom fokozza a sportos hangulatot.
abarth695TurismopackA „695 Turismo pack” a ferdehátú vagy kabrió karosszéria eleganciáját emeli ki, például különleges 17 colos felnikkel, Alcantara kárpitozású műszerfallal és kétszínű bőrkárpitozással. A „695 Competizione csomag” Record Monza Sovrapposto kipufogórendszert, nagyobb oldaltartású, karbon burkolatú Sabelt üléseket ad.
Abarth695aAz Abarth két új modellje és négy csomagja hű maradt az olasz márka szellemiségéhez, az apró Gran Turismók továbbra is felejthetetlen vezetési élménnyel ajándékozzák meg szerencsés tulajdonosaikat.

Pin It