Nissan JUKE Hybrid - Az elektromosítás útján

Hamarosan új hibrid hajtáslánccal bővül a Nissan JUKE motorpalettája: a Renault-Nissan Mitsubishi Alliance egysége nemcsak nagyobb teljesítményt, hanem egyúttal alacsonyabb fogyasztást is kínál. Következzenek a részletek!

A Nissan elektromosítási termékstratégiája egyre nagyobb lendületre kap. A JUKE hibrid, amely még idén csatlakozik a termékpalettához, újabb mérföldkövet jelent azon stratégiai törekvésünkben, hogy 2023-ra a kínálatunkban szereplő minden autó elektromosítva legyen” – nyilatkozta Guillaume Cartier, a Nissan AMIEO régió elnöke.
A hibrid hajtáslánc fejlesztésénél nagy hangsúlyt fektettek a JUKE ügyfelek visszajelzéseire, akik számára fontos a gazdaságos ugyanakkor élvezetes vezetési élmény. Ennek érdekében a Renault-Nissan Mitsubishi Alliance összes mérnöki tudását és tapasztalatát bevetették: az új hibrid rendszer alapja egy új generációs, csúcstechnológiás Nissan belsőégésű motor, melyet kifejezetten hibrid hajtásláncokhoz fejlesztettek, 94 lóerős csúcsteljesítménnyel és 148 Nm-es csúcsnyomatékkal. A 36 KW-ot (49 lóerőt) és 205 Nm-t produkáló villanymotort, valamint a 15 kW-os nagyfeszültségű indítót/generátort, az invertert, az 1,2 kWh-s vízhűtést akkumulátort, valamint a rendkívül innovatív sebességváltót viszont a Renault szállította. A végeredmény 25 százalékkal nagyobb teljesítmény, városi használatnál 40, vegyes körülmények között pedig 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztás – a jelenlegi benzines erőforrásnál.
A jó menetdinamikához, az első osztályú vezetési élményhez azonban az alacsony súrlódású multimodális sebességváltó is nagyban hozzájárul. A súrlódás csökkentése érdekében a benzinmotorhoz kapcsolódó négy, a villanymotorhoz kapcsolódó kettő fokozat váltásához körmös tengelykapcsolót használnak a hagyományos szinkrongyűrűk helyett. Ezenkívül nem alkalmaz tengelykapcsolót tovább minimalizálva a súrlódást.
Az indítás mindig 100 százalékban elektromos módban történik. Mivel a két elektromos motort felváltva használják a fokozatok szinkronizálására, mindig egyenletes és finom a gyorsulás. A fejlett algoritmussal dolgozó váltó kezeli a váltási pontokat, az akkumulátor energia-visszatöltését, valamint a fejlett soros-párhuzamos architektúrát. A hajtáslánc zökkenőmentesen, vezetői beavatkozás nélkül tud navigálni a különböző hibridizációs típusok között (soros, párhuzamos, soros-párhuzamos) a gyorsulási és teljesítményigényeknek megfelelően. A Juke Hybrid nem kizárólag induláskor van 100 százalékos EV üzemmódban, de képes akár 55 km/h-s tempóig így közlekedni.
nissanjukehybrid08A rendszer automatikusan maximalizálja az EV-használatot, de a JUKE hibrid egy dedikált EV-mód kapcsolót is kapott, amely olyan esetekben használható, amikor a vezető nem akarja, hogy a motor járjon, például lakott területeken, beépített területeken (például iskolák, parkolók környékén), gyorséttermeknél és forgalmi dugókban. Amíg az akkumulátor töltöttségi állapota engedi, a JUKE Hibrid csak elektromos járműként működik. Lassításkor az elektromos motor generátorként működik hasznosítva a kinetikus energiát. A továbbfejlesztett Regenerative Cooperative Brake funkció egyesíti a regeneratív fékezést és a hagyományos súrlódó fékezést a hatékony energia-visszanyerés érdekében.
nissanjukehybrid12A Juke Hybrid egy hajtásmód-választóval is rendelkezik, mellyel a pilóta három – Eco, Normal és Sport – üzemmód közül választhat. Ezek nem pusztán a kormányerőt, a klímaberendezés működését és a gázpedál reakcióját módosítják, hanem a regeneratív fékezési viselkedést és az akkumulátor töltöttségi állapotát is befolyásolják. Sport üzemmódban például a fékezés alatti regeneráció magas, hogy maximalizálja az elektromos teljesítményt a hatékony gyorsulás érdekében. Mindemellett a Juke Hybrid a Nissan e-Pedal vezetési rendszerével is fel lesz szerelve. Aktiválása után a sofőr egyetlen pedál lenyomásával, felengedésével vezetheti a Juke-ot.
nissanjukehybrid03A JUKE sportos, jellegzetes dizájnja az új hibrid változaton is megmarad, ám a markánsabb hűtőrács jobban harmonizál a kupé-crossover többi elemével. Az aerodinamikai hatékonyság optimalizálása miatt számtalan apró részlet változott, például a hálós hűtőrács és a gépház közé bekerült egy fényes fekete hűtőmaszk borítás. Ez azt jelzi – az Ariyára rímelve -, hogy már a JUKE is elektromosítva van. Mivel a hibrid hajtásláncnak alacsonyabb a hűtési igénye, egy hűtőrács-redőny csökkenti a légellenállást. A hátsó légterelőt ugyancsak átalakították, hogy mérsékelje az autó mögött képződő légörvényeket. Említést érdemel még, hogy az első ajtókon és a csomagtérfedélen is megjelenik a Hybrid felirat, valamint az hűtőrácson az új Nissan logó. Az összképet a vadonatúj, kéttónusú, 17 colos könnyűfém felnik teszik teljessé.
nissanjukehybrid10Az utasteret szintén frissítették. A műszerfalon például a jobb oldali számlap a sebességet, a bal pedig a teljesítménymérőt mutatja. Amikor a mutató a „Charge” (töltés) területén mozog, akkor zajlik az energia-regenerálás, amikor az „ECO”-n, akkor épp az elektromos meghajtás lép életbe. Ha a „Power”-en (teljesítményen) van, akkor a belső égésű motor és az elektromos motor együttesen működik. A bal oldali számlap alsó részén található egy mérőeszköz, amely az akkumulátor töltöttségi állapotát mutatja. Az energiaáramlás vizuális ábrázolása a két számlap közötti 7”-os képernyőn jelenik meg, segítve a vezetőt a rendszer működésének megértésében. Az e-Pedal gombja a középkonzolon, az elektromos rögzítőfék gombja mögött kapott helyet, míg a tisztán elektromos EV mód aktiválására szolgáló gomb a két központi szellőzőnyílás között található. A csomagtartó 354 literes, 68 literrel kisebb a benzines változathoz képest az 1,2 kWh-s akkumulátorcsomag csomagolásának köszönhetően. Lehajtott hátsó ülésekkel a csomagtartó 1237 literre bővül.
nissanjukehybrid07„Az új JUKE Hibrid ezen a nyáron történő bemutatása a Nissan elektromos kínálatának újabb kulcsfontosságú állomása lesz. Egy elektromos termékoffenzíva kellős közepén vagyunk, amely egyenlő hangsúlyt fektet az gazdaságosságra, a környezettudatosságra és a vezetési élményre is egyben. Mint minden elektromosított termékünk, a JUKE hibrid is újraírja a szabályokat a szegmensében, köszönhetően a merész innovációnak, amely nagyobb teljesítményt és nagyobb hatékonyságot biztosít” – foglalta össze a lényeget Arnaud Charpentier, a Nissan AMIEO régió termékstratégiáért és árképzésért felelős alelnöke.

Pin It