Honda Civic e:HEV 2022 - Nemcsak VTEC, e:HEV

A Honda bemutatta a 11. generációs Civicet, mely 50 évnyi, kompakt járműépítési tapasztalatot sűrít magában, s miként azt a márka járműveitől megszokhattuk, nemcsak átlagon felüli teljesítmény, hatékonyság és kényelem jellemzi, hanem megjelenése és használati értéke is kivételes. Kizárólag öntöltő hibrid változatban lesz megvásárolható.

A Civic 1972-ben jelent meg a Honda választékában, és azóta is a vásárlók egyik kedvence. Erről tanúskodik, hogy az elmúlt közel fél évszázadban 27,5 millió Civic kelt el és 170 országban értékesítették a típust. A Honda formatervezői ugyan tartották magukat a japán márka által vallott és évtizedek óta meghatározó „Ember a gép előtt” (Man Maximum, Machine Minimum) vezérelvhez, ám az új hibrid Civic megálmodásakor progresszív és ámulatba ejtő megjelenésre törekedtek. Így született meg az elegáns, egyben sportos kocsiszekrény, melynek fontos sajátossága a korábbinál 25 milliméterrel alacsonyabb gépház és a jelentősen megnövekedett üvegfelületek. Utóbbiaknak hála még tágasabbnak érezni az utasteret, hiszen minden eddiginél több fény áramlik be. Eközben a letisztult, zavaró részletekről mentes felületek és az erőteljes vonalak, valamint a mélyebb övvonal által meghatározott karosszéria kifinomult és magabiztos hatást kelt.
Összehasonlítva az előző nemzedékkel, az újdonság A-oszlopa hátrébb helyezkedik el, hogy az első kerekek középpontjára mutasson, amivel még kiegyensúlyozottabbá váltak az arányok, illetve szélesebbnek, jobb kiállásúnak tűnik a Civic, bármely szögből is vizsgáljuk. Mindazonáltal a tető legmagasabb pontja előrébb került a kifutó változathoz képest, így az enyhe lejtésű tetővonallal dinamikusabbá vált a hátsó rész. A jellegzetes profil nagyobbnak mutatja a kerekeket, s mivel nőtt a nyomtáv, a kerékjárati ívek pedig szűkebbek lettek, az egész formaterv lendületesebbnek és talajhoz közelibbnek látszik. Míg a dizájn változott, a magas használati értékre törekvés nem: a külső tükrök például közvetlenül az ajtóra kerültek, ezáltal kisebb lett a holttér és nőtt a menetbiztonság.
Miként a felmenők, úgy a 11. generáció is afféle „minden célra alkalmas ferdehátú”, viszont jóval tágasabb és praktikusabb a múltbéli modellváltozatoknál. A 35 milliméterrel megnyújtott tengelytáv révén nagyobb és komfortosabb belsőt alakíthattak ki a tervezők, ráadásul az útfekvést és az egyenesfutást is sikerült magasabb szintre emelni. Jelentős módosítás még, hogy a Civic-története során most először műgyantából készül a csomagtér-ajtó, ami 20 százalékkal csökkentette a fedél súlyát. Ezáltal még könnyebb zárni és nyitni, s a Honda teljes tömege is kevesebb lett.
A kabinban a vízszintes elrendezésű műszerfal miatt még szellősebbnek érezni a teret, egyszersmind a széles látómezőhöz és a légies, nyitott érzethez is hozzájárul. Az utasokat kellemes tapintású, minőségi anyagok várják, feltűnő például a fémből készülő, méhsejtrácsos légbeömlő, ami a teljes műszerfalon végigfut. További pozitívum, hogy az Advance felszereltségi szintű kivitelnél 10,2 colos képátlójú, HD-felbontású, folyadékkristályos kijelző segíti a vezetőt, még egyszerűbbé téve a Civic e:HEV használatát. Ez utóbbit szolgálja az új Civic-hez kínált, ösztönösen kezelhető infotainment rendszer is. A központi érintőképernyő immáron 9 colos, és némiképp feljebb került, hogy gyorsabban rápillanthasson a sofőr. A vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget is felkínáló rendszer természetesen az Apple Carplay® és az Android Auto™ alkalmazást sem nélkülözi, és hogy a hifirendszer is a legmagasabb színvonalat nyújtsa, az Elegance és a Sport változatban 8 db, a Bose rendszerrel kínált Advance verzióban pedig 12 db hangszórón szólalhatnak meg a kedvenc muzsikák.
hondacivicehev2022eAz új Civic mozgatásáról a már bizonyított e:HEV rendszer legfejlettebb változata gondoskodik. Ennek lelke egy 2,0 literes, benzines, közvetlen befecskendezésű i-VTEC erőforrás, ehhez társul a kis méretű, ámde nagy teljesítményű villanymotor és a generátor, valamint a 72 cellás, lítium-ion akkumulátor. Az összteljesítmény 184 lóerő, a legnagyobb forgatónyomaték pedig 315 Nm. Hibrid üzemmódban a benzines erőforrás és a villanymotor együtt mozgatja az autót. A működést új, kompakt Teljesítményszabályozó Egység vezérli, ami éppúgy a gépház alá került, mint a hajtáslánc többi összetevője. Ezzel szemben – az eddig használtnál jóval kisebb, könnyebb és nagyobb energiasűrűségű – Intelligens Energiaegységet a hátsó ülések alá helyezték, így a súlyelosztás optimális. A rendszer észrevétlenül és automatikusan kapcsol az elektromos, hibrid és belső égésű/benzines (EV, Hybrid és Engine) üzemmódok között, a pilótának csupán élveznie kell az autózást. Az erőforrás, a váltó és a műszeregység működését egyaránt szabályozó menetüzemmódokról (Eco, Normal, Sport és egyéni) viszont maga a sofőr dönthet. Az e:HEV központi eleme még egy fix áttételű erőátviteli egység is, a fejlesztők alapvető célja pedig az volt, hogy a Civic CO2-kibocsátása maradjon 110 g/km alatt, valamint a kombinált fogyasztása ne haladja meg az 5,0 l/100 km-t - WLTP szabvány szerint.
hondacivicehev2022dzA mérnökök sok-sok energiát fektettek a zajszint minimalizálásába is, továbbá vezethetőség és a vezetési élmény szintén nagy hangsúlyt kapott a fejlesztés során. A teljesítményleadás egyenletes és kiszámítható, a futómű pedig biztos úttartást garantál. Mivel a hátsó nyomtáv is megnőtt, javultak a kanyarvételi tulajdonságok, különösképpen, hogy az első lengéscsillapítókat is áthangolták, és új, alacsony súrlódású féltengelyeket építettek be. Feltétlen említést érdemelnek a speciális „teststabilizáló” első ülések is, melyek határozottabb tartást adnak.
hondacivicehev2022dzsA vadonatúj Civic utasait – korszerű menetbiztonsági és vezetést segítő eszközöket magában foglaló – Honda SENSING csomag óvja menet közben. Szerves része például az új, 100˚-os, nagy látószögű kamera, valamint a hozzárendelt, továbbfejlesztett felismerőszoftver, ami a gyalogosokat, az útburkolati jeleket, az útpálya széleit és a motorosokat-kerékpárosokat is képes azonosítani. Most először négy hangalapú érzékelőt is kapott a Civic, ebből kettő elől, kettő pedig hátul teljesít szolgálatot. Az Ütközés Erejét Mérséklő Fékrendszer mellett az Intelligens Sebességhatárolóval kiegészített Sávtartó Asszisztens, a Holttérfigyelő, a Keresztirányú Forgalmat Figyelő Rendszer és a Forgalmitorlódás-asszisztens is nagyot fejlődött, s természetesen az átfogó menetbiztonsági csomag része.
hondacivicehev2022b

A kifinomult, letisztult karosszéria, a tágas, szellős és kényelmes utastér, az erős és takarékos hajtáslánc, valamint a rendkívül fejlett menetbiztonsági rendszer együttese minden idők legdinamikusabb, leghatékonyabb és legbiztonságosabb Civicjét adja a vásárlóknak, méltó utódot állítva a közkedvelt elődöknek. "Egy új Civickel szemben mindig nagyok az elvárások, mi pedig ezúttal is igyekeztünk a maximumot nyújtani. Az új nemzedék pozitív hatással van a vezető és az utasok testére, lelkére, no meg hétköznapjaira is" – mondta el Tomoyuki Yamagami, a vadonatúj Civic e:HEV fejlesztéséért felelős gárda vezetője. – "A modern vásárlók olyan közlekedési eszközöket keresnek, amelyek lenyűgözően stílusosak, magával ragadó vezetési élményt nyújtanak és nagy használati értékkel dicsekednek, mi pedig, legmodernebb műszaki megoldásainkat és innovatív gondolkodásmódunkat kihasználva, pontosan ilyen autót építettünk. Hála az iparági elsőnek számító e:HEV-technológiának és a fejlett menetbiztonsági eszközöknek, a vadonatúj Civic tökéletes választás azon vásárlóknak, akik szeretnék kihasználni az elektromos autózás nyújtotta páratlan előnyöket. Hiszem, hogy a jelenlegi és a jövőbeni Honda-vásárlók is meglepődnek majd, mekkora változáson ment át a Civic" – zárta gondolatait.

hondacivicehev2022d

A felmenők sikereire építkező, 11. generációs Civic első példányai várhatóan 2022 őszén érkeznek az európai és a hazai kereskedésekbe. A vásárlók a Honda honlapján, a www.honda.hu/civic-hybrid_hirlevel címen jelezhetik érdeklődésüket iránta.

Pin It