Piaggio Pizza Porter Team Hungary - Irány a Pizza Világbajnokág

Lázár Chef vezetésével magyar csapat is indul a Pizza Világbajnokságon.

A pizza nem csupán egy tészta, hanem egy olyan étel, ami embereket, nemzeteket, országokat köt össze. A készítése pedig hagyomány, kultúra és életérzés, ráadásul az ízletes tésztának és a változatos feltéteknek köszönhetően, szinte mindenki szereti.
A pizzasütésben az olaszok verhetetlenek, ezért is rendkívüli vállalás és kihívás, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indul, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában: klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést.
A magyar csapat neve: Piaggio Pizza Porter Team Hungary, főtámogatója a magyarországi PIAGGIO PORTER haszongépjárművek importőre a Grand Automotive Kft., a hazai különítmény tagjai pedig Kovács Lázáron túlmenően magyarországi Pizza séfek, illetve tapasztalt szakértők: Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru.
Lázár Chef és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítik a versenypizzát. Ennek a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát. A versenyen a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat, a Piaggio Pizza Porter Team természetesen hazai alapanyagokat fog felhasználni. „A versenyen való részvétel célja többek között a magyar minőségi alapanyagok népszerűsítése. Ilyen a TRIVEGA édes eper paradicsom, cukorfoka vetekszik az olasz paradicsomokéval, a TEBIKE pálpusztai sajt, illetve nem utolsó sorban a YESS! pizzaszósz. A TEBIKE pálpusztai sajt különleges és intenzív ízvilága a terveink szerint változatosságot és nem kis meglepetést fog nyújtani a zsűrinek” – árulta el Lázár Chef. A versenyzők két pizzával készülnek. „Az egyik egy ázsiai fűszereket és ízvilágot felvonultató pizza lesz, a másik pedig egy húsmentes pizza, amiben a grillezett zöldségek, a kerti fűszerek kapnak igazán nagy figyelme” – tette hozzá Lázár.
Piaggio PizzaVB2022iDamu László és Paduraru Alexandru konyhaséfek egy évben nagyságrendileg fejenként 80.000 pizzát készítenek el, és kb. 20 éve napi szinten képzik magukat. „Számos irányzat létezik, és számos tényező meghatározza azt, hogy mitől lesz magas minőségű egy pizza, de a lényeg talán a gondosan, hagyományos módszerekkel elkészített tészta, a minőségi alapanyagok és a magas hőfokú kemence, amelyben kb. 1-1,5 perc alatt el tud készülni a pizza, az ami legközvetettebb módon hat a minőségre” – mondta Damu László.
Piaggio PizzaVB2022cAz olaszországi útnak egy másik célja is van. Lázár Chef a verseny után Pontedera felé veszi az irányt, ahol ellátogat a Piaggio gyárba, a Piaggio múzeumba és átveszi a Piaggio pizzakészítő autót. Így a pizza hazájából származó, eredeti olasz pizzakészítő autóval közelebb hozzák a minőségi pizzákat a magyar közönséghez. Idén tavasztól ugyanis az autó feltűnik majd számos magyarországi rendezvényen és megkóstolható lesz a világbajnokságra megálmodott pizza.
Piaggio PizzaVB2022gA pizzakészítő autó egy a Piaggio gyár közelében lévő, a gyár által akkreditált hivatalos konverter cég terméke. Az autó kapacitása 150 db pizza – ennyi fér el a mobilkonyha hűtőjében. Két-három percenként sül meg benne három darab pizza, vagyis nagyon gyors. A sütő fatüzelésű, ami a minőségi pizzák egyik jellegzetessége, de ennek praktikus előnye, hogy bárhol beüzemelhető – hasonlóan a többi eleméhez a konyhának, aminek szintén nincs szüksége külső erőforrásra (pl. áram, gáz vagy víz). Az autó nagyon kompakt, kis helyen elfér, oldalra és hátra nyílik, a magassága úgy lett kialakítva, hogy akár gyermekeket is könnyedén ki lehet belőle szolgálni. Végül pedig természetesen mindenféle magyarországi illetve európai ételforgalmazási szabványnak megfelel. Az importőr tervei szerint a pizzakészítő autó itthon is megvásárolható lesz majd.
Piaggio PizzaVB2022aAz alapot adó modell, a Piaggio Porter NP6 nagy előnye nemcsak az, hogy rengeteg különböző átalakítás készül belőle, hanem az is, hogy olcsóbb, mint a legtöbb platós autó a piacon, miközben a terhelhetősége nagyon sok cég számára elegendő (akár 4 EUR raklap és 1440 kg teherbírás). Ráadásul vegyes benzin-gázüzemű, így az üzemanyag költségen is lehet költséget megtakarítani, illetve egy tartós, alacsony szervízigényű szívó motor van benne.
Piaggio PizzaVB2022h„A Piaggio haszongépjárművek promócióján túlmenően nagyon fontosnak tartjuk, hogy Lázár Chef és csapata azon dolgozik, hogy nemzetközi porondon Magyarország hírnevét öregbítse, Magyarországon pedig a minőségi pizzákat elvigye a magyar pizzakedvelőkhöz” – nyilatkozta Reizer Levente, a Piaggio haszongépjárművek magyarországi importőrének PR Igazgatója. Sikeres felkészülést és verseny megmérettetést kívánunk a magyar csapatnak.

Pin It