Toyota GR Corolla - Tökéletes családi sportkocsi

Minden eddiginél praktikusabb taggal bővül a Toyota GR modellek családja: az új GR Corolla a Gazoo Racing versenyrészlegtől megszokott teljesítmény és innovatív megoldások mellé kiváló hétköznapi használhatóságot is kínál.

Már akkor sejthettük, hogy a Toyota Gazoo Racing tovább szélesítené az utcai típusainak palettáját, amikor tavaly a Yaris háromhengeres turbómotorjával felszerelt Corollával álltak rajthoz a japán Super Taikyu versenyszériában. A gyanú ma hajnalban, egészen pontosan 3 óra 30-kor beigazolódott, mikor a japán óriás leleplezte a GR Corollát, mely a GR Yaris „upgradelt” technológiáját fokozott praktikummal ötvözi.
Míg a kifejezetten versenycélokra fejlesztett GR Yaris csak körvonalaiban és stíluselemeiben idézi az azonos nevű városi kisautót, addig a GR Corolla esetében a mérnökök elegendőnek látták az ötajtós vázszerkezet megerősítését. A hátsó kerékdobok, a padlóalagút, valamint az üzemanyagtartály előtti padlólemez merevítésén túl a szénszálas tetőlemez biztosítja a szükséges szerkezeti szilárdságot. Az utóbbi a tömeg érdemleges csökkentésében, illetve a tömegközéppont alacsonyabbra ültetésében is kulcsszerepet játszik, az alumínium motorházfedéllel, illetve első oldalajtókkal egyetemben: a GR Corolla menetkészen 1475 kilogrammot nyom. A kerékdobok elöl 20, hátul 30 mm-rel lettek szélesebbek, ebből következően az autó 60 milliméterrel szélesebb (1850 mm) az alapkivitelű ferdehátú Corollánál; a hosszúság 4370-ről 4410 milliméterre nőtt.
A vadonatúj GR Corolla hajtáslánca alapvetően megegyezik a vele közös gyártósoron készülő GR Yariséval, többek között az 1618 köbcentiméteres lökettérfogatú G16E-GTS erőforrás nem változott. Ám a kipufogórendszer áthangolásával a teljesítményét 261-ről 304 lóerőre, forgatónyomatékát 360-ról 370 Nm-re emelték a fejlesztők, ráadásul a háromrészes hangtompítóval szerelt kipufogó három végcsöve egyedi hangzást garantál számára.
A hajtáslánc többi eleme szintén megegyezik a GR Yarisból megismerttel, a rövid utakon kapcsolható iMT manuális sebességváltótól kezdve a változtatható nyomatékelosztású GR-Four összkerékhajtási rendszerig bezárólag. Ugyanakkor a hétköznapi és sportos vezetéshez, illetve pályahasználatra három különböző megosztási arányt kínáló rendszert a Corolla nagyobb tömegéhez és megemelt forgatónyomatékához hangolták. Emellett a kanyarodást első és hátsó elektronikus vezérlésű, részlegesen önzáró differenciálmű támogatja.
toyotagrcorolla03A futómű elöl változatlanul MacPherson rugóstagokat alkalmaz, módosított rugókkal, lengéscsillapítókkal és kanyarstabilizátorokkal; a hátsó futómű kettős keresztlengőkaros kialakítású. A nyomtáv elöl 60, hátul 85 mm-rel nőtt, ami a 18 colos keréktárcsákra szerelt Michelin Pilot Sport 4 sportabroncsokkal együtt komoly kanyarvételi képességekkel vértezi fel az autót. A fékek elöl-hátul belső hűtésű alumínium tárcsákat és fix féknyergeket alkalmaznak.
toyotagrcorolla09Különleges a GR Corolla aerodinamikai csomagja is: az első lökhárító, valamint a GR-Four felirattal ellátott küszöbtoldat az autó oldalfala mentén áramló levegőt simítja el, a megemelt motorházfedélbe és az első kerekek mögé vágott légkivezető nyílások a hűtési hatásfok javítása mellett csökkentik az üregekben kialakuló nyomáskülönbséget. A tetőlemez kilépő élén méretes légterelő fokozza a leszorítóerőt. A nemzetközi kivitelekről egyelőre nincs információ, de az észak-amerikai specifikációjú GR Corollából készül egy alapverzió is, amely hagyományos, egybefüggő motorházfedéllel, kisméretű tetőszárnnyal, valamint karbon helyett acél tetőlemezzel kerül forgalomba.
toyotagrcorolla24Az ötszemélyes beltérben hamisítatlan sportautós környezet fogadja az utasokat: a GR-logóval hímzett, erősen formázott üléseket, a műszerfalat és a kormánykereket dekoröltések díszítik, a sebességváltó gombját egy limitált széria erejéig Morizo, azaz Akio Toyoda cégelnök aláírása díszíti – ő egyébként tesztpilótaként személyesen részt vett a modell kifejlesztésében. Abszolút újdonság a digitális GR műszeregység, amely egy 12,3 colos, színes kijelzőre épül, de látványos grafikák helyett a lényegre koncentrál: a fordulatszám és a sebesség mellett megjeleníti többek között az összkerékhajtás aktuális üzemmódját, a turbónyomást, a kapcsolt sebességfokozatot, valamint a hossz-, illetve oldalirányú gyorsulás mértékét.
toyotagrcorolla05A GR Corolla értékesítése 2022 második felében veszi kezdetét Észak-Amerikában és Japánban, vélhetően Európa is hasonlóan ütemezi a ferdehátú családi sportmodell bevezetését. A várható árakról egyelőre nincs információ.

Pin It