Nissan JUKE Kiiro - Kitűnik a tömegből

Szemet gyönyörködtető, citromsárga díszítőelemekkel és szélfútta dizájnelemekkel megfűszerezett limitált szériát mutatott be a Nissan a merész formatervű JUKE crossoverből.

A japán Kiiro szó magyarul "sárgát" jelent, és a JUKE esetében arra utal, hogy az ikonikus szabdidő-autó egy kicsit besárgult: élénk árnyalatú, „fűszeres citromsárga” elemek díszítik az első és hátsó lökhárító alsó részét, valamint az oldalsó küszöbléceket; erős, különleges kontrasztot képezve a karosszéria - most először elérhető - kerámia szürke fényezésével. Ezek a színvillongások még dinamikusabbá, provokatívabbá varázsolják az amúgy sem hétköznapi japán gép külsejét. A sportos összképhez a Tekna felszereltségből ismerős, ám feketére festett 19 colos könnyűfém keréktárcsadizájnja és az első sárvédő peremére szerelt alumínium díszléc is hozzájárul. Ám az i-re a pontot a villapillantó tükrökön és a tetőíveken megjelenő mintázat teszi fel, mely olyan hatást kelt, mintha csak a szél vagy a sebesség fújná őket a kocsi hátsó része felé. A „biztonság kedvéért” a C-oszlopra felkerült egy ízléses „KIIRO” felirat is...
Az utastérben ugyancsak megjelenik a „Kiiro” téma. A fekete és metálszürke műbőrrel kárpitozott ülések eleganciáját sárga díszöletések emelik ki, ahogy a középső kartámaszt, a középkonzolt, az első ajtókat és a műszerfalat is ilyen varrás gazdagítja. „Mióta bemutattuk az első generációs JUKE-on, hogy milyen egyedi, személyre szabott változtatásokat tudunk végezni az autón, látjuk, hogy az ügyfelek mennyire szeretik a JUKE stílusát, amit játékos részletekkel lehet kiegészíteni. Egy különleges változatot szerettünk volna létrehozni, amely komolyságot sugároz, tekintéllyel és merészséggel ötvözve – ugyanakkor se nem komor, se nem unalmas. Bízom benne, hogy a JUKE Kiiro nagy siker lesz” – nyilatkozta Arnaud Charpentier, a Nissan AMIEO régió termékstratégiáért és árképzésért felelős alelnöke.
A JUKE-ban számos intuitív és könnyen kezelhető technológia is jelen van. Így például a biztonsági csomagban van intelligens vészfékezés gyalogos- és kerékpárosfelismeréssel, adaptív sebességszabályozó asszisztens, közlekedési táblafelismerő, intelligens sávtartás, hátsó keresztirányú forgalom- és a holttér-figyelés. Ugyanakkor a NissanConnect infotainment rendszer lehetővé teszi, hogy az utasok az Apple CarPlay® vagy az Android Auto használatával szinkronizálják kedvenc okostelefon-alkalmazásaikat a beépített 8 colos érintőképernyőn. A Nissan Connected Services applikációval pedig akár nyithatjuk és zárhatjuk az autót a telefonunkon keresztül.
nissanjukekiiro09A kínálat többi tagjához hasonlóan a JUKE Kiiro-t is egy 3 hengeres benzinmotor hajtja, amely egyszerre hatékony és érzékeny. Az 1,0 literes egység turbófeltöltővel rendelkezik, ami 114 lóerőt és 200 Nm nyomatékot képes produkálni. A hatfokozatú kézi sebességváltó az alapfelszereltség részét képezi, viszont opcióként duplakuplungos automata sebességváltót is lehet rendelni.
nissanjukekiiro02A londoni Nissan Design Europe által tervezett JUKE Kiiróból mindössze 5.000 darab készül Európában, Magyarországra 100 darabot hoz az importőr, ezáltal is biztosítva az exkluzivitását a modellnek. A JUKE Kiiro gyártása áprilisban kezdődik meg, és májusban érkeznek meg a márkakereskedésekbe.

Pin It