Csermely és Társa Kft. - Megérkeztek az eHybrid Volkswagenek Balatonfüredre

Országos turnéra indultak a Volkswagen eHybrid és/vagy sportos modelljei, a közel 3500 lóerős, 12 tagú flotta „zöldebb fele” már megérkezett a balatonfüredi márkakereskedésbe, ahol 6 napig a regisztrált ügyfelek – a szokásos balatoni kikapcsolódás közben - kipróbálhatják a károsanyag-kibocsátás nélküli közlekedésre is képes wolfsburgi négykerekűeket. Nézzük, mit ajánl az eHybrid paletta. Ja, a „sportrészleg” október 7-én jön a magyar tenger északi „fővárosába”.

Sokak úgy vélik, hogy nem a villanyautók, hanem a hybrid, leginkább a konnektorról is tölthető PHEV modellek jelentik az autózás közeljövőjét, mivel ezeknek a fogyasztása, illetve a károsanyag-kibocsátása jóval barátságosabb a hagyományos kocsikénál, ugyanakkor nem köti őket a tisztán elektromos autók korlátozott hatótávja. Ezekből gyűjtött össze egy csokornyit a Volkswagen, melyekkel április 29-től kezdve hat napon át, Balatonfüreden ismerkedhetünk meg. Kezdjük talán a kakukktojással, a Golf Variant „bőrébe bújt” 1.5 eTSI OPF DSG mild hibrid hajtáslánccal, mely ugyan nem képes tisztán elektromos üzemmódra, a 48 voltos voltos lítiumion-akkumulátorának hála, mégis alacsonyabb fogyasztást kínál, miközben nem kell órákon át konnektorba dugni és tölteni. Ráadásul a mild hibrid rendszer cseppet sem csorbítja a családi kombi hagyományos képességeit, s a 150 lóerős csúcsteljesítmény és a Style felszereltség bőségesen elegendő a mindennapok során. Részletesebben itt olvashatnak a mild-hybrid Golfról.
A Golf GTE egy kicsit megint más tészta, a konnektorról is tölthető hybrid hajtásláncú wolfsburgi ötajtós a sportosságra helyezi a hangsúlyt. 245 lóerős rendszerteljesítményével akár a GTI-vel is felveszi a versenyt, úgy, hogy a pilóta 745 kilométernyi teljes, illetve 64 kilométernyi elektromos hatótávval számolhat. Egyébként a GTE mindig kizárólag a villanymotor segítségével indul el, az E-MODE azonban országúton és autópályán is lehetővé teszi a tisztán elektromos hajtást. A rendszer egyébként hosszabb utaknál tartalékolhatja az energiát, hogy a lakott területeken ne bocsásson ki károsanyagot. A sebességváltásért amúgy egy 6 fokozatú, duplakuplungos DSG sebességváltó felel, melynek segítségével mindössze 6,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra.

volkswagengolfgte 2020

A következő „versenyző” a szuperelegáns Arteon, melynek a PHEV hajtáslánca ugyancsak a takarékos 1,4 literes TSI motorból, egy elektromotorral rendelkező hibrid modulból, egy 6 fokozatú, kettős tengelykapcsolós váltóból (DSG), valamint egy lítiumion-akkumulátorból áll össze. A 218 lóerős, középkategóriában induló ötajtós kupé55 kilométeres maximális elektromos hatótávval rendelkezik. Az innovációk azonban nemcsak a gépháztető alatt, hanem az IQ.DRIVE segédrendszeriben is megtalálhatók, feltétlen említést érdemel például az opcionális Travel Assist rendszer, mely a 0-tól 210 km/h-ig tartó sebességtartományban részlegesen automatikus közlekedést tesz lehetővé.

 vwarteonshootingbrake43

A magabiztos kiállású Passat Variant GTE talán nem annyira vonzó megjelenésű, mint az Arteon, családi mindenesnek, netán cégautónak azonban tökéletes. Nagyvonalú térkínálatához ezúttal modern hibrid technológia társul, a 231 lóerős puttonyos modell még telepakolt csomagtartóval is kifejezetten gyors és rugalmas, emellett kifejezetten takarékos is. 57 kilométert képes megtenni egyetlen feltöltéssel, szinte hang nélkül, amihez 400 Nm-es forgatónyomaték, 7,4 másodperces gyorsulás és 222 km/h-s végsebesség jár. Lítiumion akkuja pedig nyilvános töltőállomáson már 4 órán belül feltölthető.

 DB2021AU00864 large

Az Elegance felszereltségű Tiguan a most legnépszerűbb karosszériaformába csomagolja a PHEV technológiát. Így a villany- és TSI-motorral felszerelt szabadidő-autó mindig a lehető leghatékonyabban viszi el az utasait, akár a városba, akár kempingezni. Az energiatároló egység a WLTP szabvány szerint 50 kilométer tisztán elektromos vezetési élményt nyújt, amihez az otthoni töltés kb. 5 órát vesz igénybe, míg nyilvános töltőállomás vagy fali töltőkészülék használata esetén ez az idő 3 óra 40 percre rövidül.

DB2020AU01027 large

A végére maradt a legnagyobb durranás, a Touareg. A 462 lóerős SUV R kiviteléről itt olvashatnak igen részletes tesztet, ha pedig valaki inkább kipróbálná, regisztráljon. Viszlát, Balatonfüreden!

DB2021AU00868 large

Pin It