BMW X7 2022 - A paletta csúcsán

Fényűző exkluzivitásával, lebilincselő menetdinamikájával, tágasságával és páratlan sokoldalúságával az X7 rövid idő alatt a luxuskategória legsikeresebb BMW modelljévé érett. A 2022-es ráncfelvarrás tovább erősíti a pozícióját.

Páratlan adottságainak köszönhetően, az X7 az épített és a járatlan utakat is magabiztosan hódítja meg. A legnagyobb X modell exkluzivitását most átfogó dizájnújítások nyomatékosítják, minden korábbinál hangsúlyosabban hirdetve az autó zászlóshajóként is betöltött szerepét. Az újragondolt frontrész a márka ikonikus stílusjegyeit, így az ikerfényszórókat és a vese alakú hűtőrácsot forradalmasítja, megerősítve a BMW markáns, domináns kiállását.
Az X7-essel ünneplik világpremierjüket a kettéosztott fényszórók: a magasabbra pozícionált, vízszintesen elnyújtott LED-fényforrások a helyzetjelzőknek, a nappali menetfényeknek és az irányjelzőknek adnak otthont, az alájuk helyezett LED-technológiás egységek a tompított és a távolsági fényszórók szerepét töltik be. Utóbbiak a sötétített búrájukkal mélyen az első lökhárítóba ágyazódnak és csupán aktiválásra válnak láthatóvá. A mátrix funkcióval dolgozó, adaptív LED-technológiás, elvakítás-mentes távolságifény-funkciót és adaptív fényelosztást is kínáló első egységek automatikus „rosszidő-fényforrásaikkal” az első ködlámpák szerepét is betöltik.
A hűtőrács elegáns kontúrvilágítása pedig merész extravaganciával ruházza fel az új X7 frontrészét, álló helyzetben és menet közben egyaránt. A BMW „Iconic Glow” alapfelszereltség az X7 M60i xDrive-hoz, míg a másik két motorváltozathoz extra. Az X7 farát ugyancsak a progresszív stílusú fényforrások határozzák meg, immár háromdimenziós formában és csiszolt üvegbe épített krómcsíkkal összekötve.
A merőben új M Sport csomag a szabadidő-autó sportosan dinamikus karakterét helyezi előtérbe, a karosszéria és az utastér M-specifikus részletei eközben az új X7 M60i xDrive letaglózó kvalitásait hirdetik. Például csak hozzá elérhető az M Marina Bay Blue metálfény, de újdonság a kínálatban a Sparkling Copper Grey metálszín is. Az X7 alapra 20 colos könnyűfém keréktárcsákon gurul le a gyártósorról, a csúcsmodell és az M Sport csomaggal felszerelt változatok azonban már 21 col méretű BMW M „úthengereken” érkeznek meg az utakra. És akik kizárólag jó utakon közlekednek, azok akár 23 colos felniket is rendelhetnek extraként.
P90457549 lowResA szerencsés utasok három üléssorban élvezhetik az X7 által kínált bőséges térérzetet, opcióként a középső sor két rendkívül kényelmes üléssel kényeztet. A vezetőt és az anyósát alapra fűthető komfortülések várják, illetve Európában a BMW Individual Merino bőrkárpitozás is széria. Más piacokon az új Sensafin kárpitot viselik az X7 ülései, mely egy prémium minőségű, vegán alapanyagokból készült kárpit, bőrhöz hasonló tulajdonságokkal, valamint exkluzív háromdimenziós béléssel és lyuggatással.
P90457543 lowResKeskeny szellőzőrostélyaival és hangulatvilágításával az újratervezett műszerfal és a BMW Ívelt Kijelző párosa már első ránézésre is modern, progresszív digitalizált egység benyomását kelti. A szériaként kínált hangulatvilágítást innovatív fénycsík egészíti ki, amely LED-technológiás háttérvilágításával és „X7” feliratú grafikájával (vagy BMW M logóval) szerves része az utastér helyzetfüggő fénydizájnjának. Az automataváltó előválasztó karja szintén új, csúcstechnológiás kialakítást kapott.
P90457479 lowResAz X7 kibővített, széleskörű alapfelszereltségét úgy állították össze a tervezők, hogy maximalizálják a komfortot. A négyzónás automata légkondicionáló, a panoráma üvegtető és a prémium zenerendszer mellett alap a két első komfortülés, a váltófülekkel felszerelt, bőrözött sportkormány és a vezeték nélküli okostelefon-töltést kínáló tálca is. Az extrafelszerelések palettáján eközben olyan tételek sorakoznak, mint a Sky Lounge panoráma üvegtető (világító LED-technológiával), a Bowers & Wilkins Diamond surround audiorendszer és az újratervezett Travel & Comfort rendszer. Az első ülésekhez aktív ülésszellőztetés és masszázsfunkció is választható. Az új Komfort csomag részeként a második és a harmadik üléssor ülései, a kormány és az első könyöktámaszok is fűthetők.
P90457485 lowResAz új X7 motorkínálatának csúcsán az M60i xDrive új 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotorja áll, melyet a BMW M GmbH nagyteljesítményű sportautóiban használt egység műszaki alapjaira terveztek meg a mérnökök. A többek között hengersorok közé épített kipufogócsonkkal dolgozó BMW M TwinPower Turbo technológia 390 kW / 530 lóerő maximális teljesítményben és 750 Nm csúcs forgatónyomatékban teljesedik ki.
bmwx7 2022iAz xDrive40i-ben debütál a soros hathengeres benzinmotor legújabb generációja, számos olyan technológiai innovációt csatasorba állítva - az égési folyamat, a gázcsere, a szelepvezérlés, a befecskendezés és a gyújtórendszer területén -, amelyek nem csupán a teljesítményét, de a hatékonyságát is növelik. Az új aggregát 35 kilowattal / 47 lóerővel és 70 Newtonméterrel erősebb közvetlen elődjénél: 280 kW / 380 lóerő maximális teljesítményt és 520 Nm csúcs forgatónyomatékot ad le, utóbbi a mild-hibrid technológia rásegítésével átmenetileg 540 Nm-re növelhető.
bmwx7 2022mAz xDrive40d soros hathengeres dízelmotorjában ugyancsak részletekbe menő finomhangolások garantálják a minden korábbinál alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást és károsanyag-kibocsátást. Az erőforrás maximális teljesítménye 259 kW / 352 lóerő, csúcs forgatónyomatéka pedig 700 Nm, amely a mild-hibrid technológia rásegítésével átmenetileg 720 Nm-re emelhető.
bmwx7m60i 2022xA három erőmű legfontosabb közös eleme az automataváltóba integrált, újgenerációs mild-hibrid technológia: a mérnökök a főtengelyhez épített, 48 Volt kapacitású indítógenerátor elektromos rásegítésével 9 kW / 12 lóerő többlet-teljesítményt és plusz 200 Nm forgatónyomatékot állítottak elő. Emellett mindegyikhez kormány mögötti váltófülekkel és Sprint funkcióval dolgozó, nyolcfokozatú Steptronic sport automataváltó kapcsolódik. Teljesítményüket és forgatónyomatékukat pedig minden esetben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás továbbítja az úttestre.
bmwx7 2022hAz elektromosan vezérelt lengéscsillapítókkal felvértezett adaptív légrugós felfüggesztés a dinamikus menettulajdonságokat kiváló kényelemmel párosítja. Az X7 M60i xDrive alapfelszereltségének ráadásul az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az aktív borulásgátló rendszerrel felszerelt Executive Drive kiegészítő futómű-szabályzás is része. Utóbbiak a hathengeres modellekhez is rendelhetők, ahogyan az xOffroad csomag is.
bmwx7m60i 2022dzAz új BMW X7 által nyújtott biztonságot és gondtalan utazást a vezetést és parkolást segítő automatizált rendszerek minden korábbinál átfogóbb armadája segíti. Többe között a legfrissebb frontirányú ütközésre figyelmeztető rendszer (Front Collision Warning), ami immár kanyarodás közben is csökkenti a kerékpárosokkal, gyalogosokkal és szemből érkező járművekkel való ütközés kockázatát. A Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function) használatakor pedig az automata sebességkorlátozás-asszisztens (Speed Limit Assist), az útvonal-figyelő funkció és a forgalmi lámpákat felismerő rendszer is aktiválódik. Újdonság még a palettán a biztonságos kiszállást segítő funkció (Exit Warning) is. Az új Utánfutó Asszisztens (Trailer Assistant) eközben a vontatmánnyal végzett tolatási manővereket hivatott megkönnyíteni. Az új Manőver Asszisztens (Manoeuvre Assistant) ráadásul akár 200 méteres távolságig képes bármilyen manővert eltárolni és megismételni: amint az autó egy korábban elmentett manőver helyszínére érkezik, a Manőver Asszisztens (Manoeuvre Assistant) felajánlja, hogy automatikusan elvégzi a sikeres manőverhez szükséges összes gázadási, fékezési, kormányzási és sebességváltási feladatot.
P90457483 lowResFeltétlen említést érdemel még, hogy a BMW Live Cockpit Professional műszerfalon a BMW iDrive járművezérlő technológia legújabb generációja fut. Ennek alapja a BMW Ívelt Kijelző mellett a BMW 8.0 operációs rendszer, mely a BMW Intelligent Personal Assistant folyamatosan bővülő eszköztárának hála, az új BMW iDrive járművezérlő technológia nem csupán érintésekkel és gesztusokkal, de élőbeszéd útján érkező hangutasításokkal is vezérelhető.
bmwx7 2022dA modell a BMW X modellcsalád egyesült államokbeli fejlesztőközpontjában, a BMW Group spartanburgi gyárában készül majd. Az új BMW X7 nemzetközi piaci bevezetése 2022 augusztusában kezdődik.

Pin It