Porsche 911 Sport Classic 2022 - Vissza a jövőbe by Porsche

A mindössze 1250 példányban készülő, új 911 Sport Classic az 1960-as és korai 70-es évek stílusát idézi elénk. Egészen pontosan az eredeti 911 és az 1972-es 911 Carrera RS 2.7 inspirálta, ám a technikája természetesen teljesen modern, mai. 550 lóerős csúcsteljesítményével pedig a legerősebb 911-es, melyben manuális sebességváltóval szerelnek.

A Porsche Exklusive Manufaktur valóra vált - négykerekű - álma már a második azon négy gyűjtői sorozatból, melyet a stuttgarti sportkocsigyártó a Heritage Design stratégia jegyében piacra dob. Hasonlóan közvetlen elődjéhez, a 2009-ben bemutatott, 997-alapú 911 Sport Classic-hoz, az újdonság megjelenését is az eredeti 911 (1964-1973) és az 1972-es 911 Carrera RS 2.7 inspirálta. Így a – 911 Turbo modellekre jellemző - széles karosszéria, a Carrera RS 2.7 legendás ’kacsafarok’ hátsó légterelőjének modern változata, valamint a kettős domborítású tető jelentik az új 911 Sport Classic legfőbb ismertetőjegyeit. A dizájnerek ehhez a korai Porsche 356-ok szürke fényezése által ihletett új, exkluzív színárnyalatot választottak. „Az új 911 Sport Classic az első jármű, amely az új sport szürke metálfényezést viseli magán” - mondta Michael Mauer, a Style Porsche alelnöke. „A szürke sosem unalmas – gyakran tesz komoly benyomást és mindig divatban marad.” Ugyanakkor további alternatívaként hagyományos fekete, achátszürke metál, tárnicskék metál vagy más különleges színekben is elérhető az új 911 Sport Classic. Az első fedélen, a tetőn és a hátsó légterelőn végigfutó világos sport szürke fényezésű csíkok pedig tovább hangsúlyozzák az autó sportos karakterét.
A belső térben az ikonikus pepita mintás kárpitozás fogad minket az ajtópaneleken és az ülések középső részén, miközben a kétszínű, félanilines fekete/klasszikus konyak bőrkárpitozás elegáns kontrasztot képez a külsővel.
A 911 Sport Classic hajtáslánca éppen olyan egyedülálló, mint a külleme: a 3,7 literes, biturbó boxerhatos erőforrás 550 lóerőt küld - kizárólag - a hátsó kerekekre. A váltásokról egy hétfokozatú kézi váltó gondoskodik, visszaváltásoknál automatikus gázadással segítve a pilótát. Ahogy azt már a bevezetőben is említettük, új Sport Classic kivitel a manapság elérhető legerősebb 911, amelybe manuális sebességváltó kerül. Emellé egyedi építésű sport kipufogórendszer társul, mely még érzelmesebb hangaláfestést biztosít a sportkupé számára.
porsche911sportclassic06A 10 milliméterrel ültetett sport-futómű alapját a 911 Turbo és a 911 GTS verziók szerkezetei adják, így az eredmény minden tekintetben megfelel a kimagasló követelményeknek. A széria Porsche Active Suspension Management (PASM) adaptív lengéscsillapítói villámgyorsan alkalmazkodnak az igénybevételhez és a körülményekhez, különösen gyors reakciókat biztosítva.
porsche911sportclassic16A Porsche Design egy csúcsminőségű kronográfot is ajánl azok számára, akik megvásárolják a gyűjtői modelleket. Az új karóra számos részletéről a 911 Sport Classic jellegzetességei köszönnek vissza.
porsche911sportclassic08„A Heritage Design modellek a Porsche termékstratégiájának legérzelmesebb tagjai” - mondta Alexander Fabig, a márka személyre szabásért és klasszikus modellekért felelős alelnöke. „A Style Porsche formatervezési részleg és a Porsche Exclusive Manufaktur közös munkája felidézi az ikonikus 911 modelleket és felszereltségeket az 1950-es évektől kezdve egészen a 80-as évekig, az egyes évtizedek hangulatát közvetítve.”
porsche911sportclassic02Az új 911 Sport Classic bizonyos belső elemei a Heritage Design csomag részeként a jelenlegi 911 modellek számára is biztosítva lesznek. A stuttgarti újdonság már rendelhető, németországi alapára 272.714 euró. A kiszállítások az európai Porsche Centrumok számára 2022 júliusában kezdődnek.

Pin It