Mercedes-Benz T-osztály 2022 - Ilyen még sosem volt

A teljesen új, kompakt méretű T-osztály a családoknak és az aktív életstílust kedvelőknek egyaránt ideális, mivel tágas bendőjében nemcsak három gyerekülést lehet egymás mellett rögzíteni, hanem hatalmas csomagtartójával egyszerű a sporteszközök szállítása is. Következzenek a részletek!

Az elmúlt években egyre több kompakt egyterű közül választhatnak a gyerekes családok és az aktív életstílus szerelmesei, nem véletlen, hogy a csillagos márka is egy vadonatúj modellel próbál szerencsét a szegmensben. A T-osztály hamisítatlan Mercedes-Benz stílusjegyekkel rendelkezik, majdhogynem feledtetve, hogy ezúttal nem a formáé a főszerep. Például a széles karosszéria és a hangsúlyos kerékjárati ívek erőteljes kiállást biztosítanak számára, a krómozott hűtőrács, a jármű színére fényezett első lökhárító, valamint külső tükrök és ajtókilincsek pedig eleganciát sugallnak. Opcióként akár 17 colos felnikkel és Mercedes-Benz feliratú küszöbökkel is felszerelhető az autó, emellett feltűnően Rubellit-vörös metálfényezést is választhatnak a vásárlók.
A 4498 milliméter hosszú, 1859 milliméter széles és 1811 milliméter magas karosszéria öt ülést rejt, a később érkező, hosszú tengelytávú változat viszont hét üléssel is elérhető lesz. A tágas belső rengeteg előnyt nyújt: a szélesre nyíló, oldalsó tolóajtókon keresztül – szűk parkolóhelyeken – is könnyű a beszállás a második sorba, s mivel a raktér küszöbje mindössze 561 milliméter magas, ezért a pakolás sem gond. Egyébként az oldalajtók 614 milliméter széles és 1059 milliméter magas nyílást biztosítanak. Ráadásul a hátsó üléspad ledöntésével sík padló alakítható ki, az extraként rendelhető kétszárnyú poggyásztér-ajtó mindkét oldala alaphelyzetben 90 fokban rögzíthető, továbbá akár 180 fokos szögben is elfordítható.
Az utastér minősége jól illeszkedik a Mercedes színvonalához. Alapfelszereltség az 7 colos érintőképernyővel és okostelefon-integrációval felvértezett MBUX infotainment rendszer, a többfunkciós, Touch Control érintőgombos kormánykerék, a klímaberendezés, a kulcs nélküli indítás, az 5,5 colos, színes műszercsoport, a magasságban állítható vezetőülés, a zárható kesztyűtartó, a kalaptartó és az ülészsebek. A belső világítás LED-es, sőt, felszereltségtől függően (Style és Progressive Line) a hangulatvilágításnál nyolcféle szín közül lehet választani.
Az anyagválaszték ugyancsak a prémium vonalat erősíti. A középső könyöklő alapra fekete, ARTICO műbőr borítású. Az ajtókönyöklők és az ajtópanelek NEOTEX kárpitozásúak, amely a nubuk bőr látványát a csúcsminőségű neoprén tulajdonságaival kombinálja. Minden modellben széria a fekete zongoralakk díszítőbetét, a Style és Progressive Line felszereltségi szint pedig tovább fokozza a minőségi összhatást.
Feltétlen külön fejezetet érdemel a kimagasló kezelhetőséget biztosító MBUX infotainment rendszer. A tanulásra képes szoftver, a nagyfelbontású kijelző, valamint az Apple CarPlay és Android Auto okostelefon-integráció a Bluetooth kihangosítóval és a digitális rádióval együtt kivételesen sokoldalú használhatóságot és kapcsolódási lehetőségeket biztosít. A 7 colos központi kijelző mellett a ’Hey Mercedes’ beszédvezérlés is megkönnyíti a kezelést, amely már informális beszédparancsokat is megért. Mindezen túl támogatja a Mercedes me connect különböző funkcióinak használatát is, így például a távolból nyithatjuk vagy zárhatjuk az ajtókat.
Biztonsági megoldások tekintetében is kategóriája élvonalába tartozik az új T-osztály, köszönhetően az átfogó életvédelmi arzenáljának, melynek minden esetben része a visszagurulás-gátló, az Oldalszél-asszisztens, az ATTENTION ASSIST éberségérzékelő, az Aktív fékasszisztens keresztirányú forgalom funkcióval, az Aktív sávtartó asszisztens, a Holttérfigyelő és a Sebességkorlátozó. A Vezetői segédrendszerek csomagban megtalálható a DISTRONIC aktív távolságtartó asszisztens és az Aktív kormányzási asszisztens is. A passzív és aktív biztonsági rendszerek színvonala szintén a Mercedes-Benz-től megszokott szintet képviseli. A hét légzsákon túl muszáj megemlíteni a - TopTether rögzítéssel kiegészített - iSize gyerekülés-rögzítő mechanizmust, ami a külső hátsó és az első utasülésen is automatikus gyerekülés-felismeréssel rendelkezik.
A piaci bevezetés során egy dízel- és egy benzinmotorral megvásárolható a T-osztály, mindkettő kétféle teljesítményszinttel. A négyhengeres erőforrások már az alsó tartományban is kimagasló nyomatékkal rendelkeznek, miközben kifejezetten hatékonyak. A fokozott gyorsulás érdekében például a 116 lóerős dízel modell túltöltés funkciója átmenetileg megnöveli a teljesítményt 121 lóerőre, a nyomatékot pedig 270-ről 295 Nm-re. Az ECO start/stop funkció alapfelszereltség. A hatfokozatú kézi váltó helyett - a két dízelhez és az erősebb benzineshez - hétfokozatú duplakuplungos automataváltó is kérhető.

mercedesbenztosztalymuszakitablazat

Mivel a fenntarthatóság, ezen belül pedig az emissziómentes mobilitás a Mercedes-Benz üzleti stratégiájának alappillére, a T-osztályból is készül tisztán elektromos kivitel. Ennek egyik feltétele, hogy a rugalmas platformja belső égésű és az elektromos hajtásláncok használatát egyaránt engedélyezi. Az EQT a T-osztály sokoldalúságát és prémium életérzését egyesíti a helyi emissziómentes közlekedéssel – miközben saját, egyedi karakterrel csábít.

Pin It