Toyota GR 86 - Régi recept, új név

Habár a Toyota GT 86 gyártása véget ér, bánkódásra semmi okunk: a japán márka sportrészlege - a Subaruval közösen - bemutatja a közkedvelt sportkupé utódját, a „ropogós” GR 86-ost. Szóval, habár az elnevezés új, a recept maradt a régi... Nézzük, hogy mik a hozzávalók!

A 2012-ben bemutatott, eredeti GT 86-os nem éppen hétköznapi vezetési élményt kínált a mindennapok autósainak, méghozzá meglehetősen elfogadható áron. Nem véletlen, hogy az orrmotoros és hátsókerék-hajtású coupéból több mint 200.000 darab talált gazdára világszerte, illetve azon sem érdemes túlságosan meglepődni, hogy számos versenysorozat „alapjául” is szolgált. Most azonban átadja a stafétát a szellemi és műszaki örökösének, a GR 86-nak, melyet a Toyota Gazoo Racing és a Subaru közösen fejlesztett.
Noha a GR 86 és a Subaru BRZ műszaki alapjai megegyeznek, mindkét gyártó igyekezett az autók vezetési élményét és viselkedésük minden elemét saját ízlésükre hangolni. A TGR mérnökeinek az volt a fő célja, hogy az újdonság mindazok tetszését elnyerje, akik kedvelték a korábbi 86-osokat, viszont legyen kifinomultabb és izgalmasabb nála. Ennek eredményeként a GR 86 közvetlen reakciókat és élvezetes vezethetőséget kínál – a lehető legmagasabb színvonalon.
Természetesen a sportkupé formáján is igazítottak, habár az alapvető karaktere megmaradt. Vagyis a GR 86 a sárvédők oldalvonalba nyúló felső élével az orrmotoros, hátsókerékhajtású autók jellegzetes kiállását és arányait mutatja. Az amúgy is alacsony karosszéria vízszintes oldalélei és a hátrafelé lejtő tetővonal együttese vizuálisan csökkenti az autó súlypontját, miközben az orrán a jellegzetes „Funkcionális Mátrix” hűtőmaszk hirdeti a GR feelinget. Több aerodinamikai részlete is a versenypályákról érkezett, így például a sárvédőbe vágott „kopoltyúk”, a küszöbspoilerek és a több, nagyobb leszorító-erőt termelő megoldása.
toyotagr86 2021cAz átdolgozott utastér ugyancsak funkcionális, minden műszer, minden kapcsoló úgy helyezkedik el, hogy a pilóta mindig az útra, a vezetésre koncentrálhasson. Ebben a remek oldaltartású sportülések is jó partnerek, ahogy a 7 colos digitális műszerfal is: a boxermotor dugattyúinak jellegzetes mozgása által inspirált indítógrafika már az indulás előtt emeli az adrenalin-szintet.
toyotagr86 2021japan06A korábbi modell legfontosabb jellemzőit (kompakt szerkezet, alacsony súlypont) megtartva a GR 86 gépházában egy 2.4 literes egység lépett a régi 2.0 literes szív örökébe. Ezzel a rugalmas, friss erőforrással a GR 86 mindössze 6,3 másodperc alatt ugrik fel álló helyzetből 100 km/h-ra, de nemcsak a gyorsulás, hanem a gázreakció és a rugalmasság is javult. A motor már egészen alacsony fordulatszámon éber és kiválóan meglódítja a sportos kupét.
toyotagr86 2021bA kiváló menetdinamikához a potens boxer hajtásláncon túl az autó jellegzetes felépítése és szerkezete is hozzájárul. Külső kompakt méretei szinte azonosak a felmenőjével, a mélyen vezetett tetőből és övvonalból adódó alacsony súlypontjával szinte szomjazza a kanyarokat. A könnyű aluötvözetből készített tetőpanel is csökkenti a kasztni súlypontját, a könnyűfém sárvédők és a könnyűszerkezetes első ülések pedig a tömeg csökkentéséhez járulnak hozzá hatékonyan. Eközben az új kasztni jóval merevebb a korábbinál, így az irányítás pontossága városban, valamint az autó menetteljesítményeit alaposan kihasználva is tökéletes.
toyotagr86 2021aTermészetesen biztonság terén is előbbre lépett a Toyota Gazoo Racing és a Subaru szerelemgyereke, többek között az automata váltós kivitelben a fejlett Subaru EyeSight vezetéstámogató rendszer is szolgálatot teljesít. Ebben a mindennapi vezetés biztonságát növelő kiegészítők találhatók: balesetek elkerülését segítő, illetve azok súlyosságát csökkentő technológiák, valamint másodlagos ütközéseket megelőző rendszerek.
toyotagr86 2021japan04A TGR harmadik sportmodellje elsőként Japánban kerül piacra, előreláthatólag még idén ősszel. Mi pedig reménykedünk... Végezetül feltétlen említést érdemel, hogy a Toyota és a Subaru már a közeli jövőben tovább bővíti együttműködését más modellek fejlesztésében is.