Citroën C5 X - A nagy utazó

Hűen a hagyományokhoz, a Citroën vadonatúj zászlóshajója a kényelemre épít. Méghozzá nem akárhogy, a lounge hangulatú utastér, a Citroën Advanced Comfort aktív felfüggesztés és az ugyancsak Advanced Comfort ülések a legmagasabb színvonalú utazási komfortot kínálják. Mondani sem kell, hogy meglehetősen egyedi formában.

Pedig a C5 C egy meglehetősen konzervatív felső-középkategóriába érkezik, ám a Citroën tervezői ezúttal sem hagyták gúzsba kötni a kezüket. A gall újdonság első pillantásra is meglepő, erős karakter, mely tán példa nélküli a piacon, viszont tökéletesen illik a francia márka prémium modelljeinek a sorába.
A C5 X elsősorban azzal hoz újat a D szegmensbe, hogy miközben a csomagtér-ajtaja az ötajtósok és kombik egyfajta szintézisét teremti meg, más részletei a SUV-k világát idézik. Nem mellesleg pedig a tervezése során kiemelkedő szerepet kaptak az aerodinamikai jellemzők. (Akárcsak a régi CX esetében.) A hosszan elnyúló gépházfedél, az íves vonalak, a magasan húzódó övvonal és a hátsó kerekek feletti egyedi formai megoldás együttese igazán különlegessé varázsolja a karosszériát; ugyanakkor ezek a jegyek a Citroën történelmi prémium modelljeiről is visszaköszönnek. Így például a korábban már említett, tágasra nyitható, funkcionális ötödik ajtó, mely a kombik praktikusságát nyújtja, s alacsony küszöbjével a raktér is könnyen, egyszerűen használható a mindennapok során. Mindezen túl a C5 X hasmagassága meghaladja a hagyományos ötajtósokét, kerekei pedig kifejezetten nagyok, 720 milliméter átmérőjűek, illetve a változatok nagy részében 19 collos Tall&Narrow felnikre szerelik őket. Ezáltal a vezető üléspozíciója is magasra került, ami kedvezőbb kilátást, nagyobb biztonságot jelent. A 2785 mm-es tengelytáv eredményeképpen a hátsó üléseken különösen tágas a helykínálat, de a külső méretek is tekintélyt parancsolóak: a C5 X 4805 mm hosszú, 1865 mm széles és 1485 mm magas. Egyértelműen felső-középkategória. Természetesen a C5 X is a márka jellegzetes, V-alakú világítótestjeit kapra meg, a LED-es fényforrások nemcsak azonnal felismerhetőek, hanem éjjel is megnyugtató biztonságot nyújtanak.
Eközben az utasteréből a nyugalom, a tágasság és az otthonosság érzete sugárzik: a bőséges térkínálat, a hívogató atmoszféra, a kifinomult, részletgazdag kidolgozás és a praktikus megoldások tömkelege egyértelműen utazásra csábít. Ráadásul a személyre szabhatóság jegyében mindenki a saját képére formálhatja az autó belső terét, a lehetőségek vázát melegséget adó anyagok és kifinomult harmóniák nyújtják. Az alapot viszont az Advanced Comfort ülések jelentik, a speciális tömőanyagok kiemelkedő kényelemérzetet garantálnak. Ám a C5 X emellé még egy különleges újdonságot is kínál, mellyel a vásárlók megtapasztalhatják az igazi repülőszőnyeg varázsát: a C5 X plug-in hibrid verziójában az aktív Citroën Advanced Comfort futómű nemcsak simán átrepít minket minden akadályon, bukkanón, kátyún, fekvőrendőrön és egyéb egyenetlenségen, hanem három vezetési üzemmódjával tovább fokozza a progresszív hidraulikus ütközőelemekkel ellátott felfüggesztés tudását, s még simábbá teszi a haladást és a kanyarvételt.

Visszatérve az utastér berendezéséhez, a letisztult műszerfal, a nagy hátsó lábhely, s nem utolsósorban az autó teljes, 360°-os üvegfelülete által biztosított természetes fényár szintén hozzájárul a szabad térérzethez. A pihentető utazás érdekében az első és a hátsó oldalablakok is hangszigetelő réteget kaptak, így a külső zajokat szinte teljes egészében kiszűrték a kabinból. A sokoldalúságra nagyon is adó európai ügyfélkör kedvéért pedig a C5 X csomagterénél a kombik jellegzetességeinek megvalósítására törekedtek a mérnökök, úgy méretben, mint általános kialakításban. Mindezt a tágas, 545 literes alaptérfogat, a lehajtott hátsó ülésekkel elérhető 1640 literes maximális térfogat, a könnyű nyithatóság, az alacsony küszöb és az egyenes vonalú oldalfalak szavatolják. Emellett az utasterében is számos olyan okos tárolórekesz található, melyekben a mindennapi holmik is elrejthetők.
citroenc5x09Mindemellett plug-in hibrid hajtáslánca teljes szabadságot teremt a hétköznapok során, a 225 lóerő összteljesítményű rendszerrel teljes csendben és CO2-kibocsátás nélkül tudunk elindulni, és akár 50 km-t is megtehetünk tisztán elektromos üzemmódban, akár 135 km/h sebességgel. Ez a hatótáv a napi utazások többségéhez elegendő, úgy közlekedhetünk, hogy egyáltalán nem vesszük igénybe a belsőégésű motort, gond nélkül teljesíthetjük a napi teendőinket, az autót szükség szerint otthon, a munkahelyen vagy nyilvános töltőpontokon tölthetjük. Szabadidőnkben pedig nyugodtan indulhatunk hosszabb utakra is a hatékony és dinamikus belsőégésű motort használva.
citroenc5x06Ám a C5 X nem pusztán látványos és hatékony, hanem praktikus is, az Extended Head Up Display színesben, nagy méretben vetíti a szélvédőre az információkat, ezzel csökkentve a pilóta terhelését. A My Citroën Drive Plus szintén újdonság: a teljes mértékben digitális kommunikációs felület egy 12 hüvelykes HD érintőképernyőn kommunikál, 4 darab C típusú USB-csatlakozó és egy vezeték nélküli telefontöltő tartozik hozzá. Az adatok frissítése felhőn keresztül történik, a Mirror Screen funkcióhoz pedig már nincs szükség a telefon csatlakoztatására. Az eszköz a tabletek mintájára készült: beállításai, megjelenése, widgetjei személyre szabhatóak.
citroenc5x19Végül, de nem utolsósorban a C5 X a vezetéstámogató rendszerek tekintetében is a csúcstechnológiát képviseli, és ebben az autó különböző pontjaira szerelt eszközökre - radarokra, kamerákra, érzékelőkre – támaszkodik. A Highway Driver Assist például egyesíti az adaptív tempomatot, a Stop & Go funkciót és a sávtartó asszisztenst, így a vezetőnek már nem kell minden pillanatban a sebességre és az úttartásra koncentrálnia, hiszen az autó elvégzi helyette ezeket a feladatokat. Ezzel a félig önvezető autózás 2. szintjét valósítja meg. Ugyanakkor van még nagy látókörű holttér-figyelő, Top 360 Vision rendszer és kulcs nélküli nyitó-záró és indító funkció.
citroenc5x10Az ë-Comfort és a Citroën C5 X meghívó egy végtelen, stresszmentes, derűs és pihentető utazásra, az út és a külvilág zavaró tényezőitől teljesen elzárva, tökéletes nyugalomban, biztonságos fészekben. Szóval aligha véletlen, hogy az utolsó igazi nagy Citroën nevében is a CX betűkombináció szerepelt... mindenesetre mi szurkolunk a francia újdonságnak!