Maserati Levante Hybrid 2021 - Gyorsabb, zöldebb, egyedi

A Levante Hybrid gyorsabb, mint a dízelmotorral szerelt verzió. Fenntarthatóbb, mint a hagyományos öngyulladós motorral hajtott változatok, ráadásul egyedi stíluselemeket is kapott. A Maserati első villamosított SUV-ja következik!

A Shanghai Auto Show színpadán és a virtuális térben párhuzamosan debütált az olasz márka első villamosított SUV-ja, mely újabb fontos lépést jelent az elektromos autók gyártása terén megfogalmazott stratégiájának megvalósításában. Ennek lényege, hogy úgy kell növelni az új modellek teljesítményét, hogy közben hűek maradjanak a Maserati eredeti értékeihez, vagyis miközben kimagasló agilitást, luxust és vezetési élményt kínálnak, kevesebb üzemanyagot égessenek el. Ilyen az új hibrid Levante is, mely ráadásul magáénak tudhatja a Maseratikra jellemző, semmivel nem összetéveszthető dübörgő orgánumot.
A Levante Hybridet hajtásáról egyébként egy négyhengeres, kétliteres benzinmotor és egy 48 voltos hibrid rendszer kombinációja gondoskodik, utóbbi a lassításkor és fékezéskor keletkező energiát táplálja vissza az szabadidő-autó hátuljába szerelt akkumulátorokba. Ennek és a könnyebb erőforrásnak hála, a Levante Hybrid jobb súlyelosztással rendelkezik a testvéreinél, ami fokozza a menetdinamikát és a vezetési élményt. Ráadásul a csomagtartójának a kapacitása is maradt a régi, alapra 580 literes.
Visszatérve a menetteljesítményekhez, a Levante igazán jó erőben van, 330 lóerő és 450 Nm áll a pilóta rendelkezésére, méghozzá meglehetősen alacsony, 2250-es fordulatszámon (csúcsnyomaték). Nem csoda, hogy összkerék-hajtással bámulatosak a képességei, a Maserati mindössze 6 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra, végsebessége pedig 240 km/h.
maseratilevantehybrid28Ráadásul a Levante Hybrid számos külső és belső stíluseleme kék színben tündököl, melyek a szabadidő-autó hibrid mivoltát hívatottak jelképezni. Ilyen részlet például a sárvédő három ikonikus légbeömlő nyílása, a féknyergek, valamint a C-oszlopon elhelyezett logó. De ugyanez az árnyalat visszaköszön az utastérben is, méghozzá az ülések öltéseihez használt cérna esetében. Feltétlen említést érdemel még az új Azzuro AStro névre keresztelt, háromrétegű metálfényezés is, ami a márka egyedi felszereltségi programjának, a Maserati Fuoriserie-nek része.
maseratilevantehybrid38Mindemellett a Levante Hybridben a Maserati Connect rendszere is szolgálatot teljesít, folyamatosan monitorozva a kocsi állapotát. Szükség – karbantartás vagy javítás - esetén azonnal jelez, ezáltal is emelve az ügyfél-elégedettségi élményt. Természetesen a pilóta a Maserati Connect App segítségével az okosórájával vagy –telefonjával is rácsatlakozhat az autójára.
maseratilevantehybrid30Az eladási rekordokat elérő Maserati SUV már önmagában is impozáns helyet követel magának a márka történelmében, ám egyúttal most utat is mutat a jövőbe, mely során a Szigonyos márka átfogó átállást valósít meg az elektromos autók világába. A Levante Hybrid premierjén David Beckham, a Maserati új globális márkanagykövete is részt vett.