Rolls-Royce Phantom Oribe - Világok találkozása

Ez az egyedülálló Phantom tökéletesen ötvözi magában a Kelet és a Nyugat szellemiségét, az antik és a modern felfogást, valamint a békesség és az életöröm megnyilvánulását. Yusaku Maezawa, japán vállalkozó, műgyűjtő és autórajongó álma valósult meg általa.

Yusaki Maerawa, japán vállalkozó imádja a különleges autókat. Legújabb kedvencét úgy képzelte el, mint egy szárazföldi sugárhajtású repülőgépet, ami a magán légiközlekedés finom exkluzivitását kínálja az országutakon is. Úgyhogy a nyugat-sussexi Rolls-Royce Motor Cars szakemberei összefogtak a párizsi Hermès kézműves mestereivel, s közösen megalkották ezt a csodálatos Bespoke Phantomot, mely az Oribe nevet viseli.
Mivel a Rolls-Royce Phantom Oribe Yusaku Maezawa személyiségét, szenvedélyeit és ízlését tükrözi vissza, nincs mit csodálkozni azon, hogy az autó feltűnő kétszínű külseje megegyezik az antik japán Oribe edények jellegzetes zöld és krém mázaival. Egyébként a felső rész Oribe Green árnyalata teljesen egyedi, kizárólag a japán úriember számára készült: a goodwoodi Surface Finish Center szakemberei hosszú hónapok alatt keverték ki, hogy tökéletesen visszaadja azt a fényes, mélyzöld színt, amely a 16. századi kerámiákat jellemzi. A Rolls-Royce nagylelkűen az ügyfél magánrepülője számára is elérhetővé tette ezt, hogy ugyanaz a hangulat vegye körbe Yusakit - földön és égen egyaránt. Az összképet a krémfehér alsó rész teszi teljessé.
Ugyanez a szín harmonikusan megjelenik a belső térben is, melyet a párizsi Hermès tervezői és kézművesei, valamint a Rolls-Royce Bespoke kollektívája közösen alkotott meg. Az utastér túlnyomórészt Hermès Enea Green bőrből készült, különös figyelmet fordítva azokra a részekre, melyeket a tulajdonosa megérinthet: többek között jutott borjúbőrből a kormánykerékre, a sebességváltóra és a klímaberendezés vezérlőire. De a műszerfalat, az oszlopokat és a kevésbé látható felületeket is e nemes anyag vonja be, beleértve a kesztyűtartó, a csomagtér vagy a pezsgőhűtő bélését. Az együttműködés és a két gyártó kölcsönös megbecsülésének jeleként a kesztyűtartó fedelén a Habillé par Hermès Paris szignó domborodik.

A puha kagylófehér kárpitbetétek és a finom báránygyapjú padlószőnyegek nemcsak finom összhangot alkotnak mindezzel, hanem a komfortos és világos atmoszférához is nagyban hozzájárulnak. Akárcsak az ajtókra, a piknikasztalra, a műszerfalra és a középkonzolra felvitt nyíltpórusú diófa betétek, utóbbiakon – egyfajta modern galériaként - a Hermès híres illusztrátorának, Pierre Peron ikonikus lovas alakjait felelevenítő motívumok is megjelennek – egy üvegburkolat mögött. Természetesen a varrási és élfestési technikák is a Hermès gazdag és egyedi örökségét, illetve a nyeregkészítő mesterek munkáját tükrözik.
RollsRoycePhantomOribe05Torsten Müller-Ötvös így mutatta be az újdonságot: „Ez a fenséges és ízléses Rolls-Royce Phantom megmutatja, hogy mi jöhet létre abból, amikor a világ két nagy műhelyéből érkező tehetséges mesterek szorosan együttműködnek egy olyan inspiráló ügyfél mellett, mint Maezawa-san. Ez a szakértelem, az elképzelések és a készségek egybeolvasása, mely megmutatja az iparművészeink és a képességeink legjobbját”. Hasonlóan lelkes szavakkal illette az alkotást Axel de Beaufort, a Hermès Bespoke Divízió dizájnigazgatója is: „ Nagy öröm volt látni, ahogy ez a személyre szabott autó életre kel a két ház kéz a kézben végzett figyelemre méltó, kézműves alkotása nyomán. Büszkék vagyunk arra, hogy innovatív szellemünkkel, kiváló anyagminőségünkkel és kézműveseink know-how-jával hozzájárultunk az ügyfelünk elképzeléseinek egyedi és kortárs kifejezéséhez. Igazi öröm volt együttműködni a Rolls-Royce szakemberivel is, és látni, hogy ez az autó kifejezi mindazon értékeket, melyeket a Hermès minden nap ápol. Ám a legboldogabb alighanem Yusaku Maezawa, aki birtkolhatja ezt az igazán különleges négykerekűt.