Škoda FABIA 2021 - Nagyobb, biztonságosabb, hatékonyabb

Hagyományos erényekkel, ám az elődjénél jóval tágasabb utastérrel, magasabb szintű komforttal és számos új biztonsági és vezetéstámogató rendszerrel érkezik a FABIA legfrissebb, negyedik nemzedéke. Máris következnek a részletek!

„A FABIA már több mint húsz éve modellportfóliónk alapvető tagja és szinte minden más sorozatnál jobban képviseli márkánk alapértékeit. Új generációjában minden adottsággal rendelkezik ahhoz, hogy töretlenül folytathassa elődei sikereit: nagyobb helyet kínál vetélytársainál, emellett tökéletes connectivity-választék, új vezetői segédrendszerek és érzelemdús formavilág jellemzi, azaz mindennel szolgál, ami csak kell – és egy kicsit többel is” – mutatta be az újdonságot Thomas Schäfer, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának elnöke.
Mindennek az alapja, hogy a negyedik generáció már a Volkswagen Csoport MQB-A0 moduláris keresztmotoros platformjára épül, melynek alkalmazásával a külső és a belső méretek egyaránt növekedtek. Közvetlen elődjénél a FABIA 111 milliméterrel hosszabb és tengelytávja is jelentősen, egészen pontosan 94 milliméterrel megnyúlt, vagyis most 2564 milliméteres. Az 1780 milliméteres szélesség 48 milliméter pluszt jelent, miközben a kisautó tömege szinte változatlan maradt.
Új arányainak és dizájnjának köszönhetően pedig sokkal felnőttebb hatást kelt az új FABIA, első pillantásra is a modern életstílus megtestesítője. Szoborszerűen plasztikus vonalvezetése és a ŠKODA jellegzetes kristályhatású struktúráival kialakított, LED-technikájú világítóegységei különösen moderné varázsolják a cseh újdonság karakterét, olyan rafinált stíluselemekkel megspékelve, mint az első ajtók cseh zászló háromszögmotívumát stilizáló motívuma. Az éles metszésű első lámpákban akár teljes LED-technológia is dolgozhat, méh intenzívebb tompított és távolsági fénnyel, illetve kanyarvilágítással és kanyarodófénnyel.
Feltétlen említést érdemel még, hogy az új karosszéria légellenállási együtthatója egészen kiváló: 0,28; amihez az első lökhárító alsó légbeömlő nyílása mögött megbújó, aktív lamellás hűtőzsaluzat, továbbá a nagyobb hátsó légterelő, az optimalizált külső visszapillantó tükörházak és a speciális műanyagbetéteket alkalmazó könnyűfém keréktárcsák is hozzájárulnak. Mindez együttesen alacsonyabb fogyasztást eredményezhet. A vásárlók egyébként kilenc karosszériaszín közül választhatnak, akár kontrasztos tetővel és 18 colos, polírozott Libra felnikkel kiegészítve.

A 2564 milliméteres tengelytáv értelemszerűen még több helyet biztosít a bennülőknek, mindemellett a belső kialakítás is fokozza az eleve jó térérzetet. Például a szimmetrikus felépítésű műszerfal szabadon álló központi képernyője és a vízszintes dekorbetétek a kabin szélességét hangsúlyozzák. Utóbbiak felszereltségtől függően – a réztónusú és szürke díszvarásokkal egyetemben – új színeket hoznak a FABIA belsejébe, de a műszerfal első részét borító szövetkárpitozás, a nagyméretű, kerek légbefúvó nyílások és a krómozott kilincsek is új stíluselemek. A kellemes atmoszférához a piros vagy fehér, LED-es hangulatvilágítás is hozzájárul. Kívánságra bőrbevonatú, multifunkciós vagy háromküllős sportkormány is rendelhető, opcióként a DSG sebességváltó kapcsolóbillentyűkkel kiegészítve. A volán fűtése éppúgy első alkalommal szerepel a választékban, mint a biztonságot télen is zavartalan kilátással szolgáló fűthető szélvédő.
skodafabia2021uSzintén először rendelhető a FABIA 10,25 colos digitális műszeregységgel, melynek kijelzőjét a vezető egyénileg konfigurálhatja. Az analóg körműszerek stílusát képviselő Classic nézet helyett Modern, Reduced és Extended elrendezések is beállíthatók, sőt, az opcionális Dinamika-csomag részeként Sport nézet is választható. Alapkivitelben azonban a városi Škoda analóg műszeregységgel és 3,5 colos információs kijelzővel készül. Újdonság még a kétzónás Climatronic légkondicionáló is, s akár 9,2 colos képernyővel működő infotainment rendszer is szerepel az extralistán. Beépített eSIM-kártyájával a városi kiskocsi állandó internetkapcsolattal rendelkezhet, s az internetes rádióvételt, a ŠKODA Connect széleskörű mobil online-szolgáltatások és új infotainment-alkalmazások igénybevételét is lehetővé teszi. Az okostelefonok a Wireless SmartLink technikáján keresztül vezeték nélkül csatlakoztathatók a gépkocsihoz, a Phone Box rekeszében pedig induktív módon tölthetők. A csúcs Amundsen-rendszer mozdulatokkal is vezérelhető és a Laura digitális asszisztens is rendelkezésre áll.
skodafabia2021yA cseh autógyártó következetesen kiaknázza a Volkswagen Csoport MQB-A0 Moduláris keresztmotoros platformját - az aktív és a passzív biztonság területén egyaránt. Műszaki alapként robusztus, nagy torziós merevségű karosszériaszerkezet szolgál, emellé a felsőbb járműkategóriákból átvett korszerű vezetői segédrendszerek társulnak. A feláras Menetasszisztens (Travel Assist) a FABIA hossz- és oldalirányú vezetésében is támogatja a sofőrt. Az egyetlen gombnyomással aktiválható berendezés több asszisztensrendszert kombinál: az Adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control; ACC) ügyesen együttműködik a Sávtartás-asszisztenssel (Lane Assist) és a Kézérzékelés (Hands-on Detect) funkcióval. További opcionális technika a továbbfejlesztett Sávváltás-asszisztens (Side Assist), amely már akár 70 méter távolságból érzékeli a hátulról közelítő vagy épp a visszapillantó tükrök holtterében tartózkodó járműveket és figyelmezteti a pilótát. A Parkolási asszisztens (Park Assist) 40 kilométer/órás sebességig figyeli a megfelelő méretű hossz- és keresztirányú parkolóhelyeket, beálláskor pedig akár át is veszi a kormányzást. Van még önállóan fékező Manőver-asszisztens, közlekedési táblafelismerő, valamint Előretekintő gyalogos- és kerékpáros-védelemmel (Predictive Pedestrian and Cyclist Protection) kiegészülő Front Assist technika.
skodafabia2021hA negyedik generációs Škoda FABIA motorválasztéka is szélesebb a felmenőjénél: az EVO generáció öt tagja kivétel nélkül megfelel a szigorú Euro 6d kipufogógáz-szabvány előírásoknak, teljesítménypalettájuk pedig 48 kW (65 LE) és 110 kW (150 LE) között húzódik. A négyhengeres, 110 kW (150 LE) teljesítményű 1.5 TSI csúcsegység Aktív hengermenedzsment (Active Cylinder Technology ACT) technikával csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást. Az alapkivitel 40 literes üzemanyagtartálya helyett opcióként megvásárolható 50 literes tartállyal a háromhengeres motorok akár 900 kilométer feletti hatótávot is elérhetnek – méghozzá WLTP-ciklus szerint.
skodafabia2021pMindezen túl öt teljes egészében új, illetve nyolc a FABIA számára először elérhető megoldás folytatja a márkára jellemző Simply Clever ötletek hagyományát. Így a középkonzoli tárolórekeszben új rögzítőkapocs, illetve gumiszalag-tolltartó gondoskodik a rendről, extraként pedig az első ülések közötti kivehető pohártartó kínálhat még sokoldalúbb használatot. A középső alagút ugyancsak opcionális doboza a hátsó utasoknak apróságait rejtheti el, a rekesz egyszerűen a középkonzol és a hátsó ülés közé helyezhető és önmagát rögzíti. A csomagtartóba ugyancsak rendelhető rugalmas tárolórekesz, amely helytakarékos módon az oldalfalon rejtőzik. Ötödik újdonságként a panorámatetőhöz kiegészítőként kapható napellenző mutatkozik be, amely használaton kívül egyszerűen eredeti mérete harmadára hajtható össze és a csomagtérborítás alatt tárolható.
skodafabia2021b„A ŠKODA immár 22 éves sikertörténetét írja FABIA sorozatával, amely kompakt méretei mellett nyújtott bőséges térkínálata, egyaránt színvonalas biztonsága, gazdaságossága és funkcionalitása, valamint kiváló ár/érték-aránya vonzó kombinációjának köszönhetően komoly rajongótábort alakított ki magának. A kezdő autóvezetőktől az idősebbekig, az egyedülállóktól a családokig, ügyfelek igen széles körét szólítja meg. A FABIA új, negyedik generációja érzelmekben gazdag formavilággal és még tágasabb térkínálattal egészíti ki népszerű belépőmodellünk jól bevált erényeit – így sikerrel bővíthetjük még tovább vásárlói célcsoportunkat” – foglalta össze Martin Jahn, a ŠKODA AUTO igazgatótanácsának az értékesítés és a marketing területeiért felelős tagja az új FABIA lényegét.