FIAT Tipo City Sport - FIATalos lendület

Már Magyarországon is rendelhető a dinamikus karakterű, fejlett biztonsági és szórakoztató rendszereket kínáló, hatékony és környezetbarát motorokkal szerelt FIAT Tipo City Sport. A 6.560.000 forinttól elérhető újdonsági ideális választás lehet azon fiatal vásárlók számára, akik határozottan sportos személyiségű, innovatív technológiákkal teli kompakt modellt keresnek, megfizethető áron.

A 21. századi FIAT Tipo négyajtós limuzinként kezdte a pályafutását 2016-ban, majd a kombi és az ötajtós változat érkezésével sokoldalú családdá nőtte ki magát a kompakt olasz típus. Ezzel párhuzamosan egyre népszerűbbé vált Olaszországban és Európa-szerte is a megfizethető árú modell, ám 2021 mégis radikális változásokat hozott a Tipo-família életében. A teljeskörűen átdolgozott és egy crossover kivitellel is gazdagodó Tipót alapvetően két központi tematika köré tervezték a fejlesztők: az egyik a hagyományosabb, három felszereltségi szinttel és háromféle kasztnival megvásárolható „Life”; a másik a sokoldalúbb, kizárólag ötajtós, emelt hasmagasságú „Cross”. Most viszont az új Tipo City Sport bevezetésével tovább bővül a paletta.
A Tipo City Sport azonnal felismerhető karakteres stíluselemeiről, így például az első tükör alatti, egyedi 'Sport' emblémájáról, az exkluzív Metropolis szürke fényezéséről vagy a 18 colos, gyémántcsiszolt könnyűfém keréktárcsáiról. Emellett számos fényes fekete részlet hangsúlyozza az autó sportos kiállását: a hűtőrács alsó betétjétől kezdve az oldalajtók paneljén át a külső tükörházakig és ajtókilincsekig bezárólag. Az átrajzolt, fényes fekete hűtőrácson vadonatúj Fiat logó hirdeti a modell és a márka megújulását, a teljesen LED-es első és hátsó lámpák ugyancsak hozzájárulnak a még modernebb megjelenéshez. Utóbbiak ráadásul a Tipo aktív és passzív biztonságát is javítják, hiszen jobb látást és láthatóságot biztosítanak, nem mellesleg pedig az energiafogyasztást, és ezáltal CO2-kibocsátást is csökkentik.
A sportos hangulat az utastérben is tetten érhető: a fekete tetőkárpithoz új, kompaktabb méretű, jobb ergonómiájú sportkormány társul. Az analóg műszerek helyért 7 colos digitális TFT egység vette át, a fejlett rendszerrel könnyedén ellenőrizhető a kocsi állapota, kezelhető a multimédiás rendszeré és okostelefon. A magától értetődő, kényelmes és praktikus használat érdekében az Uconnect 5 már vezeték nélküli telefontükrözés funkciót is biztosít, illetve testre szabható profilokat kínál. Emellett átrajzolták a klíma kezelőszerveit, valamint új króm és fekete kivitelű betétekkel dobják fel az atmoszférát. A kulcs nélküli nyitás és indítás rendszer szintén hozzájárul a mindennapi komforthoz. Feltétlenül említést érdemel, hogy az Tipo City Sportban ultramodern vezetőtámogató rendszerek (ADAS) széles palettája gondoskodik az utasok védelméről, beleértve az „adaptív fényszórót” is, mely automatikusan távolsági világításra kapcsol, ha nem érzékel szembejövő forgalmat, ezáltal jobb éjszakai látási viszonyokat teremtve.
fiattipocitysport2021eAz ötajtós és kombi karosszériával egyaránt megvásárolgató Tipo City Sport a 130 lóerős 1.6 Multijet turbódízel erőforrással vagy az új 100 lóerős 1.0 GSE T3 benzinmotorral választható.
fiattipocitysport2021csA fokozottan környezetbarát új Tipo modellcsalád opcióként felszerelhető a Mopar által kifejlesztett D-Fence csomaggal. Ez három berendezést foglal magában. Egy szűrőt, amely távol tartja a levegőben terjedő szennyeződéseket a beltértől, a részecskéktől kezdve az allergén anyagok gyakorlatilag 100 százalékáig, valamint 98%-kal csökkenti a baktériumok és penészgombák megtelepedésének kockázatát; egy légtisztítót, amely kiszűri a beltéri levegőből a mikrorészecskéket (polleneket, baktériumokat); valamint egy UV-lámpát, amellyel fertőtleníthetjük az utastérben gyakran megérintett felületeket, a kormánykeréktől kezdve a sebességváltón át az ülésekig.
fiattipo2021lineupAz új Tipo City Sport bevezetésével a motorválaszték, a stílus, a kivitelek és a technológia terén egyaránt kibővült a Tipo-kínálata, amely immár háromféle tematikát - Life, Sport és Cross - kínál a vevőknek. 6.560.000 forinttól hazavihető.