Toyota Yaris Cross - Megérkezett Magyarországra

Már Magyarországon is megrendelhető a Toyota egyik legfontosabb 2021-es újdonsága, a Yaris Cross. A hybrid crossover 5.990.000 forinttól vásárolható meg, az első példányok várhatóan szeptemberben kerülnek a gazdáikhoz. Ugyanakkor a közönség már május 18. és június 24. között megismerkedhet vele egy országos roadshow keretében, méghozzá 6 budapesti és 15 vidéki helyszínen. Addig is mi újra átismételjük, hogy mit tud a Yaris Cross.

A nagyvárosi életforma sajátságos kihívásokat szül, az autózás szempontjából például azt, hogy a vevők számára egyre vonzóbbak a robusztus megjelenésű, magas üléshelyzetű, ám kompakt méretű szabadidő-autók, melyek a szűk utcácskákban is otthonosan mozognak, ugyanakkor az aktív életstílushoz is jól passzolnak. S ha lehet a környezeti terhelésük is maradjon csekély. Nos, a Toyota pontosan ezeket az elvárásokat vette figyelembe, mikor megtervezte Yaris Crosst.
Nem mellékesen a fejlesztők szabadon felhasználhatták mindazt a tudást, amit a Toyota a hibrid technológia, illetve a kisautók és SUV-ok terén összegyűjtött az elmúlt évtizedekben. A japán óriás GA-B kompakt padlólemezére épülő Yaris Cross – hagyományos – kistestvéréhez hasonlóan 2560 mm-es tengelytávolságával készül, ám külső és belső méreteit tekintve jócskán nagyobb nála. Karosszériája például 240 milliméterrel hosszabb, mivel mind az első, mind a hátsó túlnyúlása gyarapodott – 60, illetve 180 milliméterrel. Hasmagassága ugyancsak megnőtt 30 milliméterrel, ahogy a kasztni teljes magassága és szélessége is.
Formája a „robusztus és minimalista” koncepció szerint készült, melynek egyik kulcsszava a „felvillanyozóan intelligens” volt. Vagyis egyszerre intelligens és energikus autót szerettek volna alkotni a Toyotánál, magabiztos orr-résszel, dinamikus sziluettel és markáns hátsó résszel. Ugyanakkor fontos volt, hogy mindenki számára érzékelhető legyen, hogy mögötte tágas kabin várja az utasokat, melyben hasonlóan lendületes a dizájn. Természetesen hasonlóan fontos szempont volt az ergonómia, ezért a mérnökök optimális pozícióban helyezték el az üléseket, a kormánykereket, a váltókart és minden kezelőszervet. A színes LCD multi-információs kijelző remekül áttekinthető, a display audio és a műszeregység pedig kifejezetten magasra került, hogy a vezetőnek a lehető legkevésbé kelljen elfordítania a tekintetét. Ugyanezt a célt szolgálja a head-up kijelző (HUD) alkalmazása is. A műszerfal felső részét lágy párnázás borítja, de az egész kabinban újszerű benyomást keltő anyagokból készültek a burkolatok. Ennek és más ötletes megoldásoknak köszönhetően az utastér határozottan kifinomult és kényelmes.
20210517 104558Az alapra 390 literes csomagtartó s sokoldalúan használható, mivel a két részből álló padló állítható magasságú, valamint az hátsó üléssor is 40:20:40 arányban dönthető. Mindezen túl rugalmas hevederrendszer is jár a Yaris Crosshoz, mely helyén tartja a poggyászokat, a motoros mozgatású csomagtér-fedél pedig akkor jelent nagy segítséget, amikor tele van az ember keze.
toyotayariscross2021mobem05Az új Yaris Cross magas szintű biztonságának alapja a kimagasló szilárdságot biztosító GA-B padlólemez. Emellett az újdonság a Toyota Safety Sense aktív biztonsági rendszereivel és fejlett vezetősegítő funkcióival is rendelkezik. Többek között a gyalogosokat (nappal és éjszaka) és kerékpárosokat (nappal) is felismerő ütközést megelőző biztonsági rendszer segít elkerülni a baleseteket, vagy mérsékelni azok súlyosságát. A teljes sebességtartományban működő radarvezérlésű sebességtartó automatika pedig az elöl haladó autóhoz igazítja a Toyota sebességét, ezzel is kényelmesebbé varázsolva a vezetést hosszabb utakon is. Amikor a radarvezérlésű sebességtartó automatika be van kapcsolva, a sávkövető asszisztens (LTA) kormányzási rásegítéssel a forgalmi sáv közepén tartja az autót. Éjjel meg az adaptív távolságifény-vezérlésé (AHS) a főszerep mely precízen vezérli a LED fényforrásokat, automatikusan kitakarva azokat a zónákat, ahol a fénycsóva elvakíthatná a szembejövő járművek vezetőit. És így tovább, lehetne még folytatni a sort a másodlagos ütközést megelőző fékezéssel, a Holttér-figyelő rendszerrel, az S-VSC oldalszél-kontrollal, a Toyota Teammate fejlett parkolási rendszerrel...
20210517 104551Feltétlen említést érdemel még, hogy az Apple CarPlay és Android Auto kompatibilis Yaris Cross megbízható vezeték nélküli mobileszköz-csatlakoztatást biztosít vásárlóinak a Toyota Smart Connect révén. A nagyméretű, 9 colos, nagy felbontású multimédia kijelzőről kezelhető a navigációs rendszer, ami a felhőalapú élő térképfrissítéseknek, a valós idejű közlekedési információknak és a POI-pontok online keresésének köszönhetően praktikusan és gyorsan használható. A MyT okostelefon-alkalmazással a Yaris Cross tulajdonosai még otthon összeállíthatják és elküldhetik autójuk rendszerébe útiterveiket, emellett pedig távirányítással is zárhatják-nyithatják az ajtókat.
toyotayariscross2021mobem04A Yaris Crossban a japán vállalat negyedik generációs hibrid technológiája működik, amit közvetlenül a nagyobb, 2,0 és 2,5 literes hajtásláncokból alkottak meg. A rendszer 1,5 literes, háromhengeres Atkinson-benzinmotorjában sikerült tovább csökkenteni a súrlódási és mechanikai veszteségeket, valamint optimalizálni az égés sebességét. Az eredmény egy alacsony fordulatszámon is magas forgatónyomatékú, kiváló üzemanyag-fogyasztású blokk lett, amelynek termikus hatásfoka eléri a 40 százalékot. A hajtómű maximális teljesítménye 116 DIN L, ráadásul a mérnökök kiemelt figyelmet fordítottak az élvezetes gázreakciókra is. A hajtáslánc rendkívül hatékonynak ígérkezik: a Yaris Cross elsőkerékhajtású kivitele várhatóan 100 g/km körüli CO₂-kibocsátással halad majd, és az AWD-i kivitelek emissziója is 110 g/km alatt marad.
20210517 115703Ebből már az is kiderül, hogy a városi SUV intelligens összkerék-hajtással is rendelhető lesz. Az elektronikus vezérlésű, a kocsi méretéhez hasonlóan kompakt méretű és kis súlyú AWD-i rendszer extra stabilitást és tapadást biztosít, mivel elinduláskor és gyorsításkor vonóerőt közvetít a hátsó kerekekhez. Normál haladás közben aztán kétkerék hajtásra vált, ám ha csúszóssá válik az út, újra automatikusan bekapcsol az összkerék-hajtás. Ráadásul alapáron jár mellé egy manuális üzemmódkapcsoló, amellyel a vezető kiválaszthatja a menetstabilitást tovább javító Trail és Snow beállításokat is.
20210517 104622S ha mindez valakinek nem elég, akkor érdemes rápillantani az Adventure változatra, mely még inkább kihangsúlyozza a szabadidő-autó kalandvágyát és sokoldalúságát. Robusztus megjelenéséhez stílusos belső társul, többek között zongoralakk színű betétekkel, fekete tetőkárpit és bőrhatású üléskárpitozással megspékelve. Utóbbit Adventure mintázat díszíti. A fekete, lágy tapintású műszerfalon és az ajtókárpitokon egy látványos dekorációs csík fut végig, amit a Yaris Cross jellegzetes Warm Gold árnyalatára fényeznek. A felszereltségben pedig olyan tételek szerepelnek, mint az AWD-i intelligens elektromos összkerékhajtás, a Toyota Smart Connect, a Toyota Teammate fejlett parkolássegítő rendszer és a Toyota Smart Cargo.
toyotayariscross2021mobem03A jellegzetes külső megjelenésű és egyedi utasterű Adventure modellváltozat leggazdagabb felszereltségű, korlátozott darabszámban elérhető Premiere Edition kivitele, amely exkluzív bőr üléskárpitozást, egyedi 18 colos, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsákat, és alapfelszereltségében motoros mozgatású, lábmozdulattal nyitható csomagtérajtót, head-up kijelzőt és kéttónusú színvilágot kínál, csak a Yaris Cross forgalmazásának első 12 hónapjában lesz kapható. Az Adventure és a Premiere Edition változatok Yaris Cross alap felszereltségi szintek mellett jelennek meg a kínálatban.
toyotayariscross2021mobemA Yaris Cross 5.990.000 forinttól megvásárolható, a legdrágább összkerék-hajtású Premier Edition + JBL 11.340.00 forint.