Jaguar E-PACE MY22 - Kifinomult karakter

Az R-Dynamic Black változat bevezetésével és az online fedélzeti funkciók kibővítésével a Jaguar még inkább kidomborítja az E-PACE kifinomultságát.

Az új R-Dynamic Black kivitel az E-PACE R-Dynamic S felszereltségi szintre épül, s a gondosan összeválogatott stíluselemei még dinamikusabbá, még elegánsabbá varázsolják a szabadidő-autó külsejét. Ehhez jönnek még a változatos karosszériaszínek, köztük a mély és erőteljes Ostuni White árnyalat, mely tökéletesen harmonizál az E-PACE modern külsejével.
Emellett a legfrissebb E-PACE a technológiai és online kapcsolódási opciók eddigieknél is szélesebb kínálatát nyújtja, többek között alapfelszereltség a vezeték nélküli Apple CarPlay® és Android Auto™ szolgáltatás, mindkettő tökéletesen megjeleníti az utasok okostelefonjainak tartalmát a központi érintőképernyőn. Ráadásul a Pivi és Pivi Pro rendszerekkel felszerelt E-PACE-ek mindezekhez vezeték nélküli szoftverfrissítéssel jutnak hozzá, ahogy a telefonos is az „éltető naftához”.
Az E-PACE modellcsalád legújabb tagja többféle 2,0 literes Ingenium mild hybrid erőforrással rendelhető, a takarékos D165 és D200 dízelmotorokkal és a finom járású, nagyteljesítményű P200 és P250 benzinmotorokkal egyaránt. Minden esetben alap a kilencfokozatú automata sebességváltó és az összkerék-hajtás. Utóbbi a második generációs ‘Standard Driveline’ technológiát alkalmazza, amely automatikusan osztja meg a hajtóerőt az első és hátsó kerekek között, optimális tapadást és erőátvitelt biztosítva. Ha viszont nincs rá szükség, akkor a ’Driveline Disconnect’ funkció oldja az összkerék-hajtást, ezzel is mérsékelve az üzemanyag-fogyasztását.

Feltétlen említést érdemel a P300e plug-in hybrid hajtáslánc, mely a 200 lóerős, 1,5 literes háromhengeres Ingenium benzinmotort a hátsó kereket hajtó (Electric Rear Axle Drive, ERAD), 109 LE (80 kW) teljesítményű villanymotorral kombinálja. A modell 6,5 mp alatt gyorsul 0-100 km/óra sebességre, átlagos CO2-kibocsátása akár 44 g/km, üzemanyag-fogyasztása akár 2,0 l/100 km (WLTP TEH, vegyes ciklus szerint.)
jaguarepacemy22rdynamic11A fejlett egység háromféle üzemmódot kínál a vezető számára. Hybrid módban a lehető legrugalmasabban, legtakarékosabban működteti a benzin- és a villanymotor együttesét a rendszer, intelligens módon váltogatva a tisztán elektromos és a hagyományos benzines üzemet. Az EV gombot megnyomva a Jaguar károsanyag-kibocsátás nélkül halad, akár 55 kilométeren át. Végül, de nem utolsósorban a töltésmegtartó beállítást használva a rendszer 85 százalékra képes feltölteni az akkumulátort, lehetővé téve a későbbi tisztán elektromos üzemet (pl. városi környezetben).
jaguarepacemy22rdynamic06A Jaguar Land Rover prémium keresztmotoros platformja (PTA) nemcsak a legmodernebb villamosított hajtáslánc-technológiáknak ad helyet, hanem első osztályú menetteljesítményekkel és vezethetőséggel társuló, kiemelkedő rugózási komforttal vértezi fel az E-PACE szabadidőjárművet.
jaguarepacemy22rdynamic02Nos, egyelőre ennyit a több mint 80 éves Jaguar szabadidő-autójának legfrissebb kiadásáról, azzz E-PACE R-Dynamic Black kiviteléről. Viszlát, hamarosan visszatérünk a jövő pick-upjával...