Toyota GR86 - A digitális kor analóg autója

December elején Európában is bemutatkozik a Toyota GR86, a japán óriás „belépő” sportkocsija. Ám a Toyota GAZOO Racing szakértelmével fejlesztett, 2.4 literes boxermotorral hajtott kupé garantáltan nem okoz majd csalódást a rajongóknak. Következnek a részletek!

2021 tavaszán az új GR86-ot úgy mutatták be, mint „a digitális kor analóg autója”, melyet a vezetési élmény szerelmesei fejlesztettek a vezetési élmény szerelmeseinek, nem meglepő módon a „száguldás” tiszta élményét állítva a középpontba – erre az elköteleződésre használják a japán „waku doki” kifejezést. Mégis fontos megjegyezni, hogy nem csupán a kiemelkedően tapasztalt pilóták és puristák autója: az általa nyújtott élményeket a mindennapokban is ki lehet élvezni – közúton és versenypályán egyaránt. Ahogy a GR86 vezető mérnöke, Yasunori Suezewa megfogalmazta: „A GR86 küldetése az, hogy kinyissa a GR világának kapuját, és ezzel még több ember számára tegye elérhetővé az általa nyújtott élményeket.”
Mint a GT86 evolúciós leszármazottja, továbbra is orrmotoros és hátsókerék-hajtású, s akárcsak az elődje esetében, a vízszintesen, egymással ellentétesen mozgó „boxer” a GR86 meghatározó pontja. A 16 szelepes, négyhengeres DOHC egység adja az autó, illetve a teljesítmény szívét és lelkét, valamint kulcseleme az alacsony súlypontnak. Egyébként ugyanazt a hengerblokkot használja, mint korábban, de a lökettérfogat 1998-ról 2387 köbcentiméterre nőtt. Megőrizve a magas, 12,5:1 kompresszióarányt, az erőforrás több erőt biztosít: a csúcsteljesítmény nagyjából 17 százalékkal növekedett - a korábbi 200-ról 234 lóerőre (172 kW). Ennek köszönhetően a 0-100 km/h-s sprint alaig 6,3 szekundumig tart (automata váltóval 6,9 másodperc), a GR86 végsebessége manuális váltóval 226 km/h (automatával 216 km/h). Ráadásul a 250 Nm-es csúcsnyomaték is hamarabb jelentkezik a korábbinál. Ez egyenletes és erőteljes gyorsulást biztosít egészen a magas fordulatszám-tartományig, így kiváló teljesítményt nyújtva – kiváltképp a kanyarokból történő kigyorsítások során.
Az erőforrás tömegének csökkentése és a nagyobb teljesítménynek való megfelelés érdekében a mérnökök rengeteg „hókuszpókuszt” bevetettek. Többek között vékonyabb hengerperselyeket és erősebb hajtórudakat alkalmaztak, optimalizálták az égéstér és a hajtórúdcsapágy formáját, illetve a D-4S üzemanyag-befecskendezést is újrahangolták. Utóbbi közvetlen és hengerenkénti befecskendezést is végez, maximalizálva a hatékonyságot. Továbbfejlesztették a légbeszívási „rendszert” is a szívócsonk-nyílás átmérőjének és hosszának növelésével, ami egyenletesebb nyomatékleadást eredményez. További előnyökkel jár az üzemanyag-szivattyú új kialakítása, amely egyenletes áramlást biztosít kanyarodáskor, míg a kisebb méretű, nagysebességű vízpumpa úgy lett megtervezve, hogy magas sebességtartományban jobb áramlási sebességgel és megbízhatósággal működjön. Új a vízhűtéses olajhűtő is. A kipufogórendszerben pedig középen egy új, 5,6 literes középső cső található, amely kellemes „morgó” hangot generál gyorsítás közben, amit az Active Sound Control (ASC) aktív hangszabályzó egészít ki azzal, hogy eljuttatja az utastérbe.
toyotagr86 2021rA GR86 hatfokozatú manuális és automata sebességváltóját ugyancsak átdolgozták a fejlesztők. Például a manuális rendszer új, karbonból készült szinkronizáló szerkeze megkönnyíti a negyedik fokozatba kapcsolást. Az autó erejében rejlő teljes potenciál kiaknázásához a pilóta Track üzemmódba kapcsolhat, vagy kikapcsolhatja a menetstabilizálót. Az automatához kapcsolófülek is járnak, hogy a vezető manuális is beavatkozhasson. Sport üzemmódban a váltó az alapján választja ki az optimális fokozatot, hogy a pilóta hogyan bánik a gáz- és fékpedálokkal, illetve mennyire dinamikusan használja a Toyotát.
toyotagr86 2021jA kiváló kezelhetőség már a GT86 egyik meghatározó tulajdonsága is volt, és a GR86-tal a Toyota ismét egy izgalmas sportkupét szeretett volna megalkotni, mely pontosan úgy mozog az úton, ahogy azt a sofőrje szeretné. Ezért a vázat és a karosszériát könnyű, de nagy szilárdsággal rendelkező anyagok felhasználásával építették meg. Elöl átlós kereszttartók kerültek a felfüggesztés és az autó váza közötti összekötőkre, javítva az első kerekek teherátvitelét és csökkentve az oldalirányú meghajlásukat. A motorháztető is új, átlós belső vázszerkezetet kapott a korábbi méhsejt kialakítás helyett. Nem véletlen, hogy a kasztni elülső részének oldalirányú merevsége 60 százalékkal nőtt. Hátul egy teljes gyűrűs szerkezet köti össze a felső és az alsó vázat. A tetőpanel és az első szárnyak, valamint a motorháztető immár alumíniumból készül, és az első ülés, a hangszigetelés és a kardántengely kialakítása is további tömegcsökkentést eredményez. Ezek kulcsfontosságúak abban, hogy a GR86 szinte tökéletes, 53:47 arányú első/hátsó súlyeloszlást biztosítson, és az egyik legkönnyebb négyüléses sportautó legyen a piacon, a legalacsonyabb súlyponttal.
toyotagr86 2021lA GR86 továbbörökíti a GT86 futóműmegoldásait: elöl független MacPherson rugóstagokat, hátul pedig kettős keresztlengőkaros felfüggesztést kapott, amelyek hangolása a még magasabb szintű reakciókészséget és stabil irányíthatóságot nyújt. A részlegesen önzáró Torsen differenciálmű a kanyarokban megnyugtató tapadást kínál. Az új, elektromos szervokormány áttétele 13,5:1, és a GR86 háromküllős volánja ütközéstől ütközésig mindössze 2,5-öt fordul. A megállásról elöl és hátul egyaránt belső hűtésű tárcsafékek gondoskodnak, 294, illetve 290 milliméteres átmérővel.
toyotagr86 2021dzsA GR86 külső megjelenése a GT86 dinamikus, feszes megjelenésének evolúciója. Mindemellett olyan stíluselemeket vonultat fel, melyek a Toyota történelmében fellelhető kiváló sportautókat idézik, így a 2000GT-t és az AE86 Corollát. Az új LED fényszórók belső elrendezése pedig a Suprához hasonlóan L alakot ölt, míg az új hűtőrács a GR modellek exkluzív ismertetőjegyeként G-alakot formázó mintázatot kapott. Az első lökhárító nemcsak a sportos megjelenéshez járul hozzá, hanem funkcionális is: segít csökkenteni a légellenállást. Oldalnézetből a méretes első légterelő, és a küszöbelemek hangsúlyos domborításai lehetnek feltűnők. A hátsó szárny ugyancsak erőteljes megjelenést kölcsönöz a GR86 számára, míg az utaskabin hátsó részének kúpos formája az autó szélességét és az alacsony súlypontot hangsúlyozza. A háromdimenziós grafikájú hátsó fényszórók grafikája ügyesen egységet képeznek a GR86 teljes széltében végighúzódó díszlécével.
toyotagr86 2021csA Toyota Gazoo Racing motorsportban szerzett szakértelmének köszönhetően kerültek az autóra az első légterelők és a teljesen funkcionális légbeömlőnyílások is. Ezek az első kerékjárat ívek mögött találhatók, hogy szabályozzák a légáramlást és csökkentsék a gumiabroncsok körüli turbulenciát. Az új, fekete fényezésű külső tükrök ugyancsak az aerodinamikai hatékonyság jegyében születtek meg, míg a hátsó kerékjárati íveken feltűnő bordázat és a hátsó lökhárító alsó részén található légterelő elemek tovább fokozzák a stabilitást. A magasabb felszereltségű modellek esetén egy kacsafarokra emlékeztető légterelő is kerül a csomagtérajtó alsó élére.
toyotagr86 2021dzModellváltozattól függően a GR86 vagy csiszolt felületű, 17” tízküllős könnyűfém keréktárcsákon gördül - Michelin Primary HP abroncsokkal -, vagy 18 colos fekete felnikkel érkezik, amelyeken Michelin Pilot Sport 4 gumik feszülnek. A külső méretek közel amúgy közel azonosak a régi GT86-tal, ám a GR86 magassága 10 milliméterrel csökkent (1310 milliméterre), míg a tengelytávolsága 5 milliméterrel nőtt (2575 milliméterre). A súlypont sikeres süllyesztése központi szerepet játszik az autó kezelhetőségében és a vezetési élményben – amit az is támogat, hogy a vezető csípője 5 milliméterrel lejjebb került.
toyotagr86 2021qA GR86 vízszintes elrendezésű műszerfala széles látóteret biztosít, ezáltal a pilóta a vezetésre tud koncentrálni. A tervezés minden részletében érezhető a harmónia: a vezető köré elhelyezett kezelőszerveket az intuitív felismerhetőség és kezelhetőség jegyében helyezték el, beleértve a középkonzolon található klímapanelt. A középső kartámasz praktikumát egy pohár, vagy kisebb üvegek tárolására alkalmas tartóval, két USB aljzattal és az AUX csatlakozóval fokozták. Az új első sportülések támaszai egymástól függetlenek, ezzel jó testtartást adva. A színek szintúgy a vezetési élményre helyezett hangsúlyt tükrözik: van egy teljesen fekete belső ezüst díszítésekkel, illetve egy fekete, vörös színű részletekkel, kontrasztvarrással, szőnyegekkel és ajtóbetétekkel.
toyotagr86 2021nA GR86 különleges sportautó státuszát kiemeli a nyolccolos központi érintőképernyőn, valamint a vezető hétcolos műszercsoportján indításkor megjelenő GR márkajelzés. A multimédiás rendszer továbbfejlesztett CPU-val rendelkezik, amely gyorsabb reakcióidőket garantál. Alapfelszereltség a DAB vevőegység, a Bluetooth kihangosító, valamint az Apple CarPlay és az Android Auto okostelefon-integráció. A készülékek csatlakoztatásához és töltéséhez USB és AUX csatlakozók is rendelkezésre állnak. Az új adatkommunikációs modullal rendelkező GR86 képes eCall hívásra baleset vagy vészhelyzet esetén.
toyotagr86 2021aA GT86 örökébe lépő vadonatúj a harmadik globális Toyota GR modell, amelyet a TOYOTA GAZOO Racing műszaki szakértelmével fejlesztettek ki, a tiszta vezetési élményre tervezve, „a digitális kor analóg autójának”. A vadonatúj GR86 a nagysikerű GT86 kupé örököseként megőrizte és továbbfejlesztette az arra jellemző kimagasló minőséget épp úgy, mint a klasszikus orrmotoros, hátsókerékhajtású felépítést, miközben az új 2,4 literes „boxer” motor az elődmodellénél jelentősen nagyobb teljesítményt és nyomatékot biztosít. A GR86 december elején tartja majd európai premierjét

Pin It