Hyundai Kona Electric Nagyszerű értéktartási kilátások

by Szélpál Imre

A Hyundai Kona Electric legutóbbi modellfrissítései várhatóan növelik a modell használtpiaci értékét, derül ki az Autovista Intelligence független értéktartási útmutatóban közölt új adatokból.
Kona Electric Exterior 18A várható átlagos használtpiaci érték három év és 60 000 kilométer után most 6,4 százalékkal magasabb, mint az előző modellévben volt*. Az új modellévre érvényes, a közelmúltban gyártásba került módosítások keretében a Kona Electric új, 10,25 colos infotainment rendszert kapott Bluelink telematikai és csatlakoztatott jármű szolgáltatásokkal kiegészítve, míg a rövidebb töltési időről az új 10,5 kW-os, háromfázisú fedélzeti töltő gondoskodik. Az új modellévben a gumiabroncsok specifikációi is módosultak, aminek köszönhetően akár 8%-kal nő az egy feltöltéssel megtehető távolság (484 km, WLTP norma). A várakozások szerint a Kona Electric az öt legnagyobb európai piacon eredeti értékének** átlagosan 47,2 százalékát tartja meg; a konkrét használtpiaci érték piactól függően 37,5 és 59,7 százalék között változik. Ezek az előzetes, becsült értékek a vételár, az értékesítési csatornák összetétele, a felszereltségi szintek, valamint számos további szempont figyelembe vételével születtek, és azt mutatják meg, hogy három év, illetve 60 000 kilométer elteltével várhatóan milyen beszámítási értéket képvisel majd a típus új autó vásárlásakor.
Kona Electric Exterior 9A vonatkozó adatokat Németországban, az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Franciaországban és Spanyolországban gyűjtötték. Az adatok arra is rámutatnak, hogy a Kona Electric várhatóan magasabb használtpiaci értékkel bír majd, mint legfontosabb elektromos (EV) vetélytársainak többsége. Az Egyesült Királyságban várható, piacvezető becsült értéktartási értéket a CAP Automotive által közölt adatok is megerősítik: az ő előrejelzéseik szerint egy hároméves Kona Electric beszámítási értéke eléri az eredeti vételár 52,3 százalékát. „A Kona Electric a kategória egyik legkiválóbb hatótávolsága mellett fejlett kapcsolódási és biztonsági szolgáltatásokat kínál, mindezt egy merész formatervezésű városi szabadidőjármű karosszériájában. Ezek a jellemzők mind hozzájárulnak a kategóriaelső értéktartáshoz.” – mondta Olivier Ferry, a Hyundai Motor Europe céges értékesítésekért és remarketingért felelős igazgatója.
Kona Electric Interior 2„Az ötéves, kilométer-korlátozás nélküli garancia, valamint a nagyfeszültségű akkumulátorra vonatkozó, nyolc éven vagy 160 000 kilométeren át érvényes garancia mellett az értéktartásra vonatkozó előrejelzés még kedvezőbbé teszi az eleve vonzó vásárlási ajánlatot az ügyfelek számára.”

Pin It