SEAT eScooter 125 - Városi mobilitás125 km-es hatótávolsággal

by Szélpál Imre

A SEAT MÓ eScooter 125-tel, a márka első teljesen elektromos motorkerékpárjával egyszerűbb és kényelmesebb a közlekedés városok utcáin, és ez a motorkerékpár egyben lerombolja a hagyományos motorkerékpárokkal kapcsolatos sztereotípiákat is. Fejlett elektromos hajtóműve jobban illeszkedik egy olyan változó világba, amely eltávolodik a hagyományos dolgoktól. 
World Premiere of SEAT MO 01 HQA SEAT MÓ eScooter 125 világpremierje megmutatja a márka merészségét és elszántságát, hogy megfeleljen az ügyfelek változó igényeinek a városi utcákon is. Korszerű és kompakt formájával olyan járművet terveztek, amely megfelel az elérhető és kényelmes közlekedési eszköz iránti igényeknek. A motorkerékpár megjelenését a szín paletta emeli ki: a SEAT MÓ eScooter 125 három exkluzív matt festéssel lesz kapható: Daring Red, Dark Aluminium és Oxygen White. 

A hátsó kerékbe beépített 9kW-os csúcsteljesítményű villanymotor– ami egyenértékű egy 125 cm3-es motorkerékpárral – 240 Nm nyomatékot generál, és így a “karcsú” városi elektromos motorkerékpár maximális sebessége akár 95km / h is lehet. Sőt ami ennél is fontosabb: csupán 3,9 másodperc alatt gyorsul fel 0 k m-ről 50 km/óra sebességre, azaz ideális a városi forgalomra. 
World Premiere of SEAT MO 04 HQA SEAT MÓ eScooter 125 olyan dinamikai tulajdonságokat mutat, amelyek a különféle vezetési módokkal - City, Sport és Eco – megkülönböztetik versenytársaitól, ráadásul hátrameneti fokozattal együtt, hogy a manőverezés egyszerűbb legyen. A SEAT MÓ eScooter 125 kismotor 5,6 kWh-os lítium-ion akkumulátor csomagjának egyetlen töltésével akár 125 km-es hatótávolságot is elérhet, tehát a normál használat alapján a magánfelhasználóknak a motorkerékpár akkumulátorát hetente csak egyszer kell feltölteni. Ez a töltési koncepció még praktikusabbá teszi a SEAT MÓ eScooter 125 változatot. Az akkumulátor akkor is tölthető, ha a motorkerékpár a töltőállomásokon van, de ki is vehető, és csatlakoztatható az otthoni hálózathoz.
World Premiere of SEAT MO 09 HQEz a rendszer a SEAT MÓ eScooter 125-öt még kezelhetőbbé teszi a flotta ügyfelek számára, mivel az akkumulátorokat egyszerűen kicserélhetik egymással, és így a motorkerékpárt minimális állásidővel tudják forgalomban tartani. A gyakorlatiasság nem korlátozódik a teljesítményre és a töltési időkre. A SEAT MÓ eScooter 125 az ülés alatti részben, elegendő fedélzeti tárolóhelyet kínál akár két bukósisak, vagy egy sisak és más dolgok együttes elhelyezéséhez. Az egyre inkább digitalizált és összekapcsolt világban a SEAT MÓ eScooter 125 lehetővé teszi, hogy a vezetők okostelefon-alkalmazásuk segítségével nyomon követhessék járműveiket, folyamatosan frissített információkat szolgáltatva a helyzetükről és az állapotukról. Végül, de nem utolsósorban, a SEAT MÓ eScooter 125-nek 2 USB-porttal rendelkezik, így a telefon soha nem fog lemerülni! 
World Premiere of SEAT MO 13 HQA magán felhasználóknak szánt SEAT MÓ eScooter 125 mellett a SEAT MÓ egy különleges változatot is kínál a motorkerékpár megosztó társaságok számára. A megosztási szolgáltatásra szánt változat az egyéni vásárlók motorjának kulcsfontosságú tulajdonságain épül, de a megosztáson alapuló mobilitáshoz tervezett néhány plusz elemmel: egy felső doboz a sisakok tárolására, egy telefontartó, valamint egy hátramenet fokozat, hogy a manőverezés egyszerűbb legyen. A megosztásra szánt változat exkluzív sötét alumínium matt festéssel lesz kapható, speciális matricákkal.

SEAT MÓ eScooter 125 (magán felhasználók számára)

Motor                                   7kW (9kW csúcs teljesítmény)

Gyorsulás (0-50km/h)         3.9

Csúcs nyomaték                 240Nm

Csúcs sebesség                   95km/h

Akkumulátor kapacitás   5.6kWh

Városi hatótávolság     Max 125km

Pin It