Renault A Nagy ZOE Próba

by Mészáros Gergely

Egész hétvégés teszteléssel népszerűsíti elektromos modelljét a Renault.

renaultzoeelectric52 2020A Renault elindítja egyedi tesztvezetési programját, amelynek célja, hogy az érdeklődők – szemben a klasszikus rövidtávú kipróbálási lehetőséggel – egy egész hétvégén át használják az autót, és azt a saját rutinjukhoz és életstílusukhoz illesztve tapasztalják meg az elektromobilitás előnyeit. A „Nagy ZOE Próba” keretében az érdeklődők választ kaphatnak olyan, az elektromos modellekkel kapcsolatos kérdésekre is, mint a töltési lehetőségek vagy a teljesítmény. Ez a hosszú távú tesztelési lehetőség csak a Renault-nál érhető el ilyen feltételekkel.
renaultzoeelectric52 2020cA hosszútávú próba mellett a Renault Hungária megtartja a modellre nyújtott 1,5 millió forintos kedvezményét is, amelyet az állami támogatás mellé biztosított. Ennek is köszönhető, hogy idén két és félszer annyi elektromos autót adott el itthon, mint tavaly egész évben. Az idén már 2,5 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően még nagyobb érdeklődésre számít a forgalmazó a következő időszakban is. A ZOE az egyik legkelendőbb elektromos modell Európában is. Csak idén májusban a ZOE-értékesítés 56%-kal nőtt Európában az előző hónaphoz képest, és ezt a tendenciát erősítette a júniusi rekord eredmény is, a Groupe Renault ugyanis több mint 11 ezer megrendelést regisztrált az elektromos modellre.
renaultzoeelectric52 2020bAz új Renault ZOE 395 km-es hatótávolsággal bír, a korábbi modellverzióhoz képest erősebb motorral és szélesebb körű töltési lehetőségek mellett. A megújult modell karakteresebb külsőt kapott, valamint olyan funkciókkal bővült, amelyek a kényelmet és a vezetői élményt egyaránt növelik. Ilyenek a különböző vezetési módokat kínáló sebességváltókar, vagy a kifejezetten városi közlekedésre ajánlott, könnyebb fékezést segítő rendszer is. Az új EASY LINK multimédia rendszer emellett valós időben jeleníti meg az ismert elektromos töltőhelyeket, és az útvonaltervező ezekkel is számol az optimális útvonal kialakítása során. A belső tér is jelentős változásokon ment keresztül, a gyártó ugyanis újrahasznosított alapanyagokból egy innovatív szövetet fejlesztett ki, megfelelve a körforgásos gazdaság elveinek. Ehhez átlagosan 50%-ban gyári szövethulladékot és használt biztonsági öveket, 50%-ban pedig műanyag palackokból származó rostokat használtak fel. Ebből készült az üléskárpit, a műszerfal, valamint a középkonzol alapja is, úgy, hogy közben továbbra is megmarad a beltér magas minőségérzete.
renaultzoeelectric52 2020aA tesztvezetési program bárki számára egyszerűen elérhető, aki rendelkezik érvényes jogosítvánnyal és betöltötte 18. életévét. A program feltételei és a jelentkezési lehetőség a https://www.anagyzoeproba.hu oldalon érthetők el.

Pin It