BMW iX3 Megvan a hazai ára

by Mészáros Gergely

A tisztán elektromos meghajtással és az X3-as hagyományos kivitelihez képest lényegesen gazdagabb alapfelszereltséget kínáló BMW iX3 22.990.000 forintos bruttó kiskereskedelmi áron érkezik a hazai kereskedésekbe 2020 végén.

bmw ix3 highly 35Az iX3 bevezetésével a BMW maradéktalanul lehetővé teszi az ügyfeleinek „a választás szabadságát”: az X3 a bajor márka első olyan modellje, amelyet benzinmotorral, dízelmotorral, plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával és tisztán elektromos meghajtással is választhatnak a vásárlók.

A BMW iX3-at kétféle felszereltségi szinttel rendelhetik meg a vevők. Az alapfelszereltséget jelentő, a BMW X3 hagyományos kiviteleihez képest jelentősen több szolgáltatást biztosító „Inspiring” szintet a készítők olyan tételekkel ruházták fel, amelyek a vezetés kényelmét, biztonságát és élményét egyaránt fokozzák. Ilyen többek között a LED-technológiás első fényszóró-pár, a 19 colos „aerodinamikai keréktárcsa-garnitúra”, az adaptív futómű, a metálfényezés, a panoráma üvegtető, az első és hátsó ülésfűtés, a Sensatec műszerfalborítás, a BMW Individual Exterior Line alumínium csomag, az automata csomagtér-működtetés, valamint a Driving Assistant Professional csomag is. Utóbbi magában foglalja a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomatot (Active Cruise Control with Stop & Go), a kormányzó- és sávtartó asszisztenst (Steering and Lane Control Assistant), sávváltásra figyelmeztető rendszert (Lane Change Warning), a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning), az első és hátsó szenzorokkal dolgozó parkolássegítő rendszert (PDC – Park Distance Control), továbbá a gumiabroncsnyomás-ellenőrzőt és riasztót. Széria még a sportkormány, a Tároló csomag, a hangulatvilágítás, az elektromosan állítható ülések, a háromzónás automata légkondicionáló, a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés, a Connected Professional Csomag, a BMW Intelligens Személyi Asszisztens, az okostelefon-integrálhatóság Apple CarPlay- és Android Auto-előkészítéssel, a távolról is feltelepíthető rendszeres szoftverfrissítések, a BMW Connected Charging digitális szolgáltatásai, a vezeték nélküli okostelefon-töltés és a DAB tunerrel felszerelt audioberendezés.

A „magasabb” Impressive kivitel esetén az aerodinamikai keréktárcsák 20 col méretben kerülnek az autó alá, a LED-technológiás első fényszórókat adaptív LED-technológiás első fényszóró-pár váltja, az első ajtók aktív zajcsillapítással ellátott üvegezést kapnak, a beszállást, indítást, leállítást és kiszállást Comfort Access funkció segíti, az utasteret Vernasca bőrkárpit borítja, az első sportülések pedig aktív deréktámasszal fokozzák az utazás kényelmét. A biztonságot BMW Head-Up kijelző, távolságifény-asszisztens és tolatókamerával dolgozó Parking Assistant Plus csomag fokozza. Az első BMW iX3 „Impressive” felszereltségi szintje mindezeken felül BMW Gesztusvezérléssel, Harman Kardon surround zenerendszerrel és fedélzeti WiFi kapcsolattal garantálja az újdonság fejedelmi exkluzivitását. A BMW iX3 22.990.000 forinttól lesz megvásárolható Magyarországon.

Pin It