Volkswagen ID.4 Mintha maga a szél formázta volna

by Mészáros Gergely

Egyre közeledik az ID.4 hivatalos premierje, mely a Volkswagen első elektromos szabadidő-autója lesz. Ezért kaptunk egy kis ízelítőt, hogy milyen lesz a külseje és a belseje.

volkswagenid4teaser02A Volkswagen ID.4 a világ legnépszerűbb és legnagyobb szegmenségbe, a kompakt szabadidő-autók osztályába érkezik hamarosan. A Škoda ENYAQ iV testvérmodelljét Európában, Kínában, majd később az Egyesült Államokban is gyártani fogják, szóval, igaz világautóról beszélhetünk az esetében.
volkswagenid4teaser04A formáját inkább azonban az elektromos hajtáslánca határozza meg, ahogy Klaus Zyciora, a Volkswagen-csoport formatervezési vezetője elmondta, a tervezés során az aerodinamika kulcstényező volt. Nem véletlen, hogy az ID.4 úgy néz ki, mintha maga a szél formálta volna meg. A 0,28 légellenállási együtthatóval rendelkező karosszéria modern karakteréhez ugyanakkor a jellegzetes fényszórók is hozzájárulnak.
volkswagenid4interior02A Volkswagen Csoport kifejezetten elektromos platformjára épülő ID.4 utastere bőséges helykínálattal, letisztult dizájnnal és fenntartható anyagokkal várja az utasokat. Mint egy modern társalgó, melybe a nagy ajtókon keresztül kifejezetten könnyű bejutni. A kellemes atmoszférához nagyban hozzájárul a hatalmas panoráma üvegtető, valamint a könnyed hatást kelőt, lebegő műszerfal. A komforthoz a masszázsfunkcióval is rendelkező AGR ülések is hozzájárulnak, a csomagtartó 543 literes.
volkswagenid4teaser05A kezdetben hátsókerék-hajtással érkező SUV akár 500 kilométert is képes lesz megtenni egyetlen töltéssel, később lesz belőle összkerekes változat is. Az alacsonyra beépített akkucsomag emellé dinamikus menettulajdonságokat garantál. Hamarosan további részletekkel jelentkezünk, a premierre pedig szeptember végéig kell várnunk.

Pin It