Nissan Leaf Már félmillió készült belőle

by Mészáros Gergely

A Nissan a Globális Elektromos Autó Napon ünnepelte, hogy az 500.000 LEAF legurult a futószalagról, mely egy norvégiai vásárló tulajdona lett.

nissanleaf500000th01A Nissan, mint az elektromos autózás egyik úttörője, egy évtized alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtött az elektromos autók fejlesztéséről és gyártásáról. Most pedig a Nissan sunderlandi gyárában elkészült az 500.000. példány, kicsit kevesebb, mint egy évtized alatt az első autó értékesítésétől számítva. Az európai üzemben egyébként 2013-ban indult el a gyártás, és azóta több mint 175 000 autó hagyta el a gyárkaput.
nissanleaf500000th02A jubileumi Leaf Norvégiában, Maria Jansen személyében találta meg a boldog tulajdonosát. „A férjem és én először 2018-ban döntöttünk úgy, hogy Nissan LEAF-et választunk, és nagyon szerettük.” – mondta Maria. „Mi nagyon izgatottak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mi lehetünk a 500 000. büszke tulajdonosai a Nissan LEAF-nek. Ez az autó valóban összhangban van a mi elvárásainkkal a megnövelt hatótávolság, illetve a továbbfejlesztett technológiák miatt.

A LEAF számtalan fejlett technológiát tartalmaz azért, hogy növelje a biztonságot, javítsa a kényelmet és maximalizálja az autó feletti irányítást. Ilyen például a díjnyertes ProPILOT, amely átveszi a vezetést a sofőrtől, s „önmaga” araszol a dugóban (megáll, elindul) és tartja a sávot is –, valamint az egypedálos vezetést biztosító e-Pedal. Eddig egyébként a Leaf tulajdonosok világszerte mintegy 14,8 milliárd károsanyag-kibocsátás mentes kilométert vezettek 2010 óta, s ezzel több, mint 2,4 milliárd kilogramm CO2-kibocsátástól kímélték meg a Földet.

Pin It