BMW iX3 Megkezdődött a sorozatgyártása

by Mészáros Gergely

A BMW Brilliance Automotive senjangi üzemének gyártósoráról legurult a tisztán elektromos meghajtású iX3 első példánya.

bmwix3sorozatgyartas01Kínában, a közös vállalkozásként működtetett BMW Brilliance Automotive (BBA) senjangi gyártósorán 2020. szeptember 29-én elkészült a tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 első sorozatgyártásban kínált példánya. „Ma megkezdtük a BMW első tisztán elektromos meghajtású Sports Activity Vehicle (SAV) modelljének sorozatgyártását. Kimagasló minőségre specializált termelési technológiánk lehetővé teszi, hogy világszerte megfeleljünk ügyfeleink prémium színvonalú igényeinek” - nyilatkozta Franz Decker, a BBA gyártástechnológiai részlegének vezetője a BMW iX3 sorozatgyártásának beindításakor.
bmwix3sorozatgyartas02A BBA senjangi létesítménye nem csupán intelligens, csúcstechnológiás sorozatgyártási megoldásokkal, de széleskörű minőséggaranciával is büszkélkedhet. Az üzem „zero defect concept” alapelve egyetlen leselejtezett végterméket sem engedélyez, amellyel a gyár minden tekintetben megfelel az elektromos mobilitással szemben támasztott globális piaci elvárásoknak.
bmwix3sorozatgyartas03A sorozatgyártás hatékonyságának és rugalmasságának fenntartása érdekében a BBA egyazon gyártósoron készíti a tisztán elektromos meghajtású iX3 és a belsőégésű erőforrással szerelt X3 tömegtermelésben kínált példányait. A BMW iX3 sorozatgyártásának beindítása előtt a BMW Group kutatás-fejlesztési, gyártás-előkészítési, beszerzési és termelési részlegei szorosan együttműködtek a BBA mérnökeivel.
bmwix3sorozatgyartas04

Pin It