Hyundai Partnerség az IONOTY-vel

by Mészáros Gergely

A Hyundai Motor Group – stratégiai partnerként és részvényesként - csatlakozott Európa első számú nagyteljesítményű elektromosjármű-töltőhálózatához, az IONITY-hez.

hyundaiionitypartnership02Az IONITY nagyteljesítményű töltőhálózatot épít ki és üzemeltet Európa autópályái mentén; az alkalmazott ultramodern technológiáknak köszönhetően a töltőkapacitás elérheti a 350 kW-ot. A töltőhálózat az európai kombinált töltőrendszer (CCS) egységes töltőszabványt alkalmazza. A töltőállomásokon átlagosan négy töltőpontot alakítanak ki. A hálózat 100 százalékban megújuló forrásból származó energiát használt, ezáltal az IONITY lehetővé teszi, hogy az elektromos járművek vezetői ne csupán emissziómentesen, de CO2-semlegesen is közlekedjenek. Ez fontos lépés az elektromos mobilitás európai sikere szempontjából. A vegyes vállalatban betöltött szerepe révén a (Hyundai és Kia márkákat egyaránt magában foglaló) Hyundai Motor Group hozzájárul ahhoz, hogy Európa autópályái mentén tovább bővüljön a nagyteljesítményű töltőállomások hálózata, így elősegítve az emissziómentes közlekedés szélesebb körű elterjedését.
hyundaiionitypartnership01„A Hyundai és a Kia számára a termék- és ügyfélélmény fogalma szorosan összefügg a kényelmes, praktikus használhatósággal és a valós előnyökkel. Azzal, hogy az IONITY résztulajdonosaivá váltunk, Európa egyik legkiterjedtebb töltőhálózatához csatlakoztunk.” – mondta Thomas Schemera, a Hyundai Motor Group termékrészlegért felelős alelnök-igazgatója. „Olyan, holisztikus megoldások biztosítására törekszünk, amelyek révén az emberek minden eddiginél egyszerűbben válthatnak elektromos közlekedésre.”
hyundaiionitypartnership„A Hyundai Motor Group személyében olyan, elhivatott partnerrel gazdagodott a hálózat, amely komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik az elektromos mobilitás terén.” – mondta Michael Hajesch, az IONITY vezérigazgatója. „A mai naptól kezdve együtt igyekszünk tájékoztatni az embereket az e-mobilitásról, és népszerűsíteni az idevágó újításokat, hogy az elektromos közlekedés válhasson az új normává, különösen nagy távolságokon.”

A 2017-ben alapított IONITY a BMW csoport, a Mercedes Benz AG, a Ford Motor Company, a Hyundai Motor Group és a Volkswagen csoport (az Audi és Porsche márkák révén) vegyes vállalata. Az IONITY több mint 75 alkalmazottal formálja az e-mobilitás jövőjét. A vállalat központja Münchenben található, illetve a norvégiai Oslóban is üzemeltet egy irodát. Az IONITY a nemzetközi piacokon bejegyzett védjegy.

Pin It