BMW iX - A téli sportok „támogatója”

by Mészáros Gergely

A 2020/2021-es télisport-szezonban a BMW Group ismét főtámogatóként áll a biatlon-, bob-, szkeleton- és szánkó-világversenyek mellé, ezúttal új, tisztán elektromos meghajtású zászlóshajójával a középpontban.

bmwixtelisporttamogatas03A BMW Group évek óta főtámogatóként áll a BMW IBU World Cup Biathlon biatlon-világkupa, a BMW IBSF World Cup Bob & Skeleton bob- és szkeleton-világkupa, valamint az FIL Luge World Cup szánkó-világkupa mellé. S noha a BMW iX – amely jelenleg a sorozatgyártást megelőző utolsó fejlesztési fázisban jár – 2021 végén érkezik meg az utakra, a téli sportok szerelmesei már idén ízelítőt kaphatnak a „Born Electric” mottó alatt kifejlesztett, új technológiai zászlóshajóból: a BMW Group az iX modellt gurítja a 2020/2021-es télisport-szezon világversenyein vállalt átfogó támogatásának középpontjába.
bmwixtelisporttamogatas01A 2020/2021-es télisport-szezon világversenyeinek főtámogatójaként a BMW nagy volumenű Európa-turnéra indítja a iX-et. A BMW IBU World Cup Biathlon biatlon-világkupa Kontiolahtiba (Finnország), Hochfilzenbe (Ausztria), Oberhofba (Németország) és Antholzba (Olaszország) is ellátogat, az idény fénypontja pedig a szlovéniai Pokljuka-ban megrendezett világbajnokság, majd az újhelyi (Szlovákia) és Oslo-i (Norvégia) szezonzáró lesz 2021 februárjában. A BMW IBSF World Cup Bob & Skeleton bob- és szkeleton-világkupának, illetve az FIL Luge World Cup szánkó-világkupának Sigulda (Lettország), Innsbruck (Ausztria), Winterberg (Németország), St. Moritz (Svájc) és Königssee (Németország) ad otthont. Január végén az Eisarena Königssee-ben rendezik meg az FIL Luge World Championship szánkó-világbajnokságot is, februárban pedig a németországi Ore (Erz) Hegységben található Altenberg látja vendégül a BMW IBSF Bob and Skeleton World Championship bob- és szkeleton-világbajnokság versenyzőit.
bmwixtelisporttamogatas

 

Pin It