Peugeot e-208 Az Év elektromos járműve

by Mészáros Gergely

Értékes elismeréssel gazdagodott a Peugeot e-208: a brit What Car? magazin az év legjobb városi villanyautójának választotta meg.

peugeot208 2019xEurópa mind több nagyvárosában tervezik rendkívül szigorú behajtási korlátozások bevezetését, hogy enyhítsék az úthálózatra nehezedő nyomást, valamint az egyre súlyosbodó zaj- és légszennyezést. Nem véletlen, hogy a több mint 40 éves múltra visszatekintő What Car? Év Autója díjat idén elektromos alkategóriákkal egészítették ki, majd első ízben megrendezték a What Car? Év Villanyautója választást is, amelyen rögtön nyerni tudott a Peugeot e-208.
peugeot208 2019vA Peugeot e-208 olyan neves ellenfeleket győzött le a versenyen, mint a Renault Zoé legújabb kiadása, vagy a Honda e. A kemény mezőny is mutatja, milyen fontossá vált mostanra a B szegmensbe tartozó, emissziómentes közlekedésre alkalmas járművek piaca.
peugeot208 2019k01A kiváló hajtáslánc és a tekintélyes hatótávolság mellett természetesen az e-208 látványos belső tere, praktikus, fejlett és tetszetős, 3D i-Cockpit műszeregysége, valamint gazdag vezetőtámogató tartalma is sokat nyomott a latban – ahogy az olyan klasszikus autós értékeket sem felejtették el, mint a finoman dolgozó felfüggesztés. „Mindent figyelembe véve az e-208 a jelenleg kapható legkiválóbb elektromos városi jármű. Valós használatban kiváló a hatótávolsága, a felfüggesztés remek, komfortosan dolgozik, a belső tér pedig egyszerre látványos és stílusos. Különösen tetszett a kipróbált Allure Premium kivitel, mivel versenyképes ára ellenére bőségesen felszerelt, a klímaberendezéstől kezdve a vezeték nélküli okostelefon-töltőn át a 10 colos képernyőről vezérelhető, telefon-tükrözésre is képes multimédiás rendszerig” – indokolta a zsűri végső döntését Steve Huntingford, a What Car? magazin szerkesztője.

Pin It